Ja bih pogledao Certina.
Printable View
Ja bih pogledao Certina.
Čibe tamo!:flapper:
Lady, Vidim da si vec odlucila da to bude sat nabaterije sa stopericom i to je ok izbor. Postoji jos jedna stvar koja je bitna i moras je znati pre kupovine.Postoje klasicni i modni satovi. Ralika je: KOD modnog sata kao sto je Armani ime cini 80% cene a kvalitet 20%, to je nekvalitetan sat sa skupim logoom. Kod klasicnih satova je to obrnuto-oni su kvalitetni, ali nisu "fensi". Ja licno volim klasicne satove kao i 99% ljudi na forumu. Armani bih ti predlozio samo u slucaju da je tvoj decko u tom fazonu i da nosi strogo te markirane stvari npr. D&G, Gucci, Armani itd i da to nosi u 90% vremena. To je bitno da znas, jer ako on nije u tom da kazem fensi fazonu Armani sat mu se nece ni malo svideti, i u tom slucaju moj predlog ide za proverene klasicne brendove, i to na Svajcarce i to na Tissot i Certinu-to su mocni brendovi, sinonimi za kvalitet i liksus jer ti satovi imaju modela po nekoliko hiljada evra. Certina za iste pare daje bolji mehanizam i eleganciju, Tissot daje vise sportski izgled ali ima i veci izbor modela od Certine u Beogradu. Od Certine bih ti preporucio kolekciju Ds podium BIG SIZE http://www.certina.com/collection/ge...hronograph#m=9 na sajtu ima 10modela koji se razlijuju iglavnom po boji.
Ukoliko zelis da pogledas ova dva brenda, zamoli u temi da ti neko od clanova napise gde se mogu pogledati ovi satovi, posto ja nisam siguran gde sam ih sve vidjao.
Ne znam kolko kosta taj armani al, tati 600 evra za taj sat je greota, odnosno dati bilo koje vecee pare za taj sat je greota.
Predlozi za kupovinu Certine ili Tisotta su mnogo bolji izbor, i siguran sam da ce na kraju i tvoj decko mnogo vise uzivati u nekom takvom satu.
Stojane, zaista je lep sat. Na osnovu vasih saveta, napravila sam neki uzi izbor: CERTINA DS Podium Big Chrono GMT i Berić, Satovi i nakit - Galerija i prodaja satova i nakita, Novi Sad i Beograd, Srbija . Sta mislite? I da li su ovo provereni distributeri? Znam da postavljam previse pitanja, nadam se da mi necete zameriti. :D
Naravno da necemo zameriti! :)
Oba sata su u "rame uz rame" sto se tice kvaliteta, mada moram priznati da mi se ova Certina vise svidja, ali da ima i Tissota koji mi se bas svidjaju, a to su ova dva najpopularnija: Identico ili sportska verzija Identico.
Pogledah na tom sajtu majdanpeka nema ono sto sam ja predlozio a to je bio DS Podium Big Size ,a ne ovaj DS Podium Big Hrono GMT. Razlika je u izgledu je minimalna (evo kako izgleda DS Podium Big Size u braon varijanti DS Podium Big Size - Chronograph | Certina -skoro isto kao ovaj sto si ti gore navela ) a razlika u kvalitetu je velika tj, ovaj koji ti ja predlazem ima mnogo bolji mehanizam.
Moj ti je predlog da kontaktiras Zlataru i da ih pitas da li mogu nabaviti Certina DS Podium Big Size sat, i da im kazes koji model od ovih 10 te zanima sa sajta(samo obrati paznju u sajtu, kad ti izadje slika sata imas velike strelice levo i desno i tu menjas kolekcije i te strelice te ne zanimaju, ti klikci na strelice ispod slike, tu imas 10 modela u toj big size kolekciji), i pitaj ih da li ti mogu nabaviti neki iz kolekcije koju sam predlozio, a model ti odaberi. To je stvarno predobar sat, i uklopice ti se u budzet. Ukoliko ti oni ne mogu naruciti sat, onda ti je svejedno koji ces od ova dva koji si navela u postu iznad, mada sto se tice Tissota moj predlog ti je da pogledas ova dva iz INdetica, mislim da su to daleko najprodavanija 2 modela Tissota. U sustini to su sve provereni prodavci koji vec duze rade, biitno ti je da ti daju garanciju a sat je u svakoj prodavnici isti. Ako te zanima jos nesto mi smo tu, a ja se nadam da sam bio jasan.pozz
Potpuno jasan :) Nisam ni primetila razliku izmedju ovda dva Certina sata :D Hvala, puno ste mi pomogli. l ovaj prvi Tissot bas dobro izgleda. Preostaje jos kupovina, nadam se da ce biti uspesna. ;)
Prvi koji sam ja okacio? To je model prc200 inace svaki brend ima neki sat po kome je prepoznatljiv, a taj prc200 je uptavo to kod Tissota uz jos nekoliko modela, to je model koji se uglavnom svima svidja, klasika. Ako se setis javi se nakon kupovine da nam das utiske kako je proslo sve i da li se decku svidja sat. pozz
Da. Upravo taj. Naravno da cu se setiti... :) Pozz
Zdravo ljudi, nov sam ovde, pa ako bi ste da mi pomognete bio bih vam zahvalan :)
Hteo bih novi sat, i prvo sam krenuo sa nekom cifrom 300-350e (računao sam 100e više nego prethodni Swiss Military Hanowa koji sam pazario na nekom letu, a koji bih dao ćaletu), ali onda je ispalo da su neki modeli koji mi se sviđaju, negde između 400-500e. 'Mali' problem, je što ne znam tačno šta hoću :( Ne bih nešto ni previše sportski, ni previše elegantno, ali opet teško je uklopiti
Par modela koji su mi trenutno u opticaju:
1) Tissot T-race: TISSOT T-RACE - T048.417.27.057.00 - Tissot Swiss Watches Zvanično je van opsega, ali Zlatarna daje 7% popusta na keš, tako da upada taman knap. Ovaj mi se možda i najviše svideo od svih, ali on je možda i previše sportski. Ne znam da li je za nošenje na službeni put, ali doduše retko kad idem u odelu, više je uvek casual varijanta
2) Tissot V8: TISSOT V8 - T039.417.11.037.00 - Tissot Swiss Watches Ovaj je nekako više za svaku priliku, jer je i elegantniji, a i jeftiniji je od prvog 130e
3) Ima par Citizen modela. Trenutno je u Bomaru akcija, ko donese bilo kakav stari sat, dobije 20% popusta na Eco-Drive modele. Na njihovom sajtu nisu izloženi svi modeli, ali recimo ovako nešto mi je OK: AS4020-28E. Pročešljao sam forum, ali nisam video da su ljudi preporučlivali nešto puno Citizen satove
4) I ima par Seiko modela, kojima ne znam oznake. Tamo mi nude isto 10-15% popusta na keš. Seiko mi nekako deluju možda i najubitačnija kombinacija, nit previše nabudženo, ni previše sportski uz neke, oštre ivice, u skladu sa japanskim dizajnom :) Čini mi se da su neki bili iz Sportura kolekcije.
5) U Zlatarni, ima i Doxa sa par OK modela u rangu 350-450e. Da li na ovom sajtu, ili na hrvatskom, ljudi ih pljuju, da su to modeli za Kinu i istočnu evropu i da se prave ko zna gde. Ubeđuju me da su svi oni swiss made (činjenica, stoji na svakom satu taj natpis)
Na žalost, ispao sam slepac, poslednja 2 meseca sam jako dosta putovao van, ali se nisam odlučio ni za jedan, jer nekako je tamo u Holandiji (gde sam najviše gledao), više akcenat na modnim satovima (tommy hilfiger, gucci, diesel, itd) i na high class (omega, rolex i sl). Trenutno nema nagoveštaja da ću ići van u sledeća 2-3 meseca, tako da bih sat uzimao ovde
Hvala unapred
Dobro dosao na forum!
Moja preporuka od navedenih satova bi bio Citizen AS4020-28E.
Sto se preporucivanja tice, mislim da gresis. Dosta se preporucuje Citizen, koji uz Seiko u svojoj klasi nudi verovatno najbolji odnos cena/kvalitet.
Delim misljenje sa Rus-om.
Evo video recenzije tog sata...
https://www.youtube.com/watch?v=oT08...e_gdata_player
seiko sarb035
kako to da doxa ne valja, je l je to istina?
Budimire gde nude popust na kes?Citat:
4) I ima par Seiko modela, kojima ne znam oznake. Tamo mi nude isto 10-15% popusta na keš. Seiko mi nekako deluju možda i najubitačnija kombinacija, nit previše nabudženo, ni previše sportski uz neke, oštre ivice, u skladu sa japanskim dizajnom :) Čini mi se da su neki bili iz Sportura kolekcije.
aha u poslednjoj recenici kaze budimir ovde bi uzeo sat
ali kad vidi sarb ima da se predomisli hehehe
budimire imas li link za doxu, meni se njihovi satovi bas svidjaju, mada nije nemoguce da su ''pljuvanja'' utemeljena
I ja bih ti preporucio taj Citizen, licno mislim da ti modeli Tissota ne vrijede toliko koliko kostaju, ako se tebi svidja ti uzmi, ali mehanizam u tom satu ce da te sluzi nekoliko godina bez problema ali ne bih dao toliko para za sat u kom je taj mehanizam. Znam da sat nije mehanizam ali ipak:no:
I ja delim misljenje sa clanovima, Citizen je super, Tissote sa g10 mehanizmom treba zaobici(sa druge strane automatici su ok), Sto se tice Seika pogleaj jedan od ovih: SEIKO | seiyajapan.com i Seika SUMA koji nije ovde.
Popust na Seiko u Vitanov, ili kako se već zove zlatara. Popust valjda zavisi od modela, ako sam dobro skapirao
Mislim da je sajt Zlatarne celje poprilično loš, tako da ne znam ima li Doxa sajtova tamo. A što se tiče kvaliteta, negde sam video slike, tipa kazaljke nisu lepo obojene, već su kao iskrzane sa strane, itd
Od satova koje sam isprobavao, daleko mi najbolje stoji na ruci ovaj prvi Tissot, s obzirom da imam lopate a ne ruke :) A i nekako Tissot imaju težinu na ruci. Par Doxa modela što sam probao, lagani su, praktično da se i ne osećaju
Ako ti se svidja Tissto ti ga uzmi, ti ces da ga nosis, ja sam ti rekao svoje misljenje, pogledaj jos malo, taj Tissot ima mehanizam iz najnize ETA serije on ce da sluzi odredjeni period i kada crkne zamijeni se nije preskup i gotovo.
Pogledaj Certina satove mogu da se uklope u taj budzet
Pa dobro, cinjenica da je G10 iz najnize serije, ali opet, nije taj mehanizam toliko los da je potrebno zaobiliziti ga. Recimo nije on nista losiji(verovatno je i bolji) od Miyote os20 recimo, a ta miyota se nalazi u svakom drugom Casio satu koji se preporucuje na svaka dva dana.:)
Hocu da kazem da nije on bas toliko los koliko se ponekad predstavlja, vec jednostavno satovi koji su sa njim su neretko skuplji nego sto bi trebali da budu. A sto se tice trajnosti, pa u najvecem broju slucajeva ce trajati isto kao i bilo koji drugi kvarc iz slicnog cenovnog ranga.
Kao sto ti je Darko rekao, sat ces ti da nosis, samim tim ti treba da izaberes ono sto ce tebi da se svidja, i u cemu ces ti da uzivas.
Rus u pravu si za to poredjenje sa miyotom po kvalitetu ali satovi sa njom mogu kostati i do 5 puta manje.
Moram jos da ti napomenem da se za te pare moze naci jos puno Svajcaraca automatika
A gde imaju Certina u ponudi? Čini mi se da sam po linkovima video da Zlatara Majdanpek radi njih, ali sajt im više ne postoji i sem u Knezu, ne znam gde još postoji njihova radnja (iako je Majdanpek moj rodni grad :) )
Rus, nisam se lepo izrazio posto sam napisao "da ti napomenem", mislio sam to napomenuti Budimiru a ne tebi, nadam se da me nisi pogresno razumeo, i u potpunosti se slazem sa tobom, znam po sebi ;)
Budimire ja sam u Uscu cini mi se na spratu gledao, ima negde i Cetina i Tissot, a moze se videti i Citizen negde po tim radnjama..
Cerins ima na Terazijama br 5 . Kod mihajlovica a neko je vec stavio link i za zlataru ...
Certina satovi u trznom centru Merkur,na Karaburmi...u prizemlju...pored pokretnih stepenica...svakog 16og u mesecu je 16% popust....pozdrav...
U Uscu je Zlatarna Celje, oni nemaju Certinu, ali imaju dobar izbog Tissot i nešto Seiko..
Hvala vam na odgovorima, odluka je pala na Citizen ali sa metalnom narukvicom (diglo je cenu, no sta je tu je). Lepo stoji sat na ruci, mada mozda malo cudno previse ide na gore a ne na sredini ruke (ne znam bas kako najpreciznije da se izrazim. I onako je mozda kako mi najvise odgovara, nije previse ozbiljan, dovoljno veliki s obzirom na lopate :)
Moram reci da mi se na ruci jako svideo i Roamer Rockshell i to bas u ovoj kombinaciji boja:
http://roamer.ch/uploads/tx_w4watche...7_41_15_03.png
Sad bih moguće razmišljao i o tom modelu, da sam prvo njega probao, no nebitno.
I jedno pitanje, pošto se više razumete i pratite. Na zvaničnom sajtu Citizena, i mislim možda američkom, ima modela koji su izgledom perfektni, isto taj neki cenovni rang 450-700 dolara. Devojka koja radi u Bomaru kaže da oni mogu da poruče samo modele koji dolaze iz Nemačke... Da li to znači da postoje modeli samo za evropsko tržište? Konkretno, model je: Perpetual Chrono A-T (mada sad u opisima vidim, verovatno je namenjen USA i UK)
Posoje razliciti modeli za razlicita trzista, to je sasvim normalna pojava kod vecine proizvodjaca.
Kao i različite cene, Ameri su obično povlašćeni.
Razmisljam o kupovini sata do 500 eura.Mehanizam automatski i kozna narukvica
Prilog 86200
Taj Hamilton sa slike bi bio odlican izbor.
Nav B-Uhr 44 automatic , premium... - Premium Line - Steinhart Watches
Ja bih ti savetovao da svakako uzmes sat sa celicnom narukvicom,a koznu da dokupis ili da narucis original,pogledaj i Victorinox.
Hvala na predlozima.Mislim da cu kupiti Steinhart-a :D
Pozdrav svima , prvi put vam pišem.Želim sat sa safirnim staklom, prednost gumena narukvica,ništa preveliko da ljepo leži na ruci,nešto što cu nositi svaki dan.
Sve je pocelo sa Swiss Military Oceanic oko 200eur.
Gledao sam i Fortis Flieger, iako nisam imao priliku probati ga na ruci.Onda sam probao Louis Erard La Sportive, iako iznad moga budžeta,jako jako mi se svidio...Možda uz popust,povrat PDV-a i štednju da odgodim kupnju i čekam dok ne skupim dovoljno novca(recimo 4ooo-5oookn) za tako neki skuplji sat. .Ne želim se zaletjeti i kupiti sat koji će mi dosaditi za godinu dana i biti mi žao što nisam štedio za bolji model...
Dali vrijedi čekati i skupljati novce. I koji sat bi preporučili (500-6ooeurr) ako se odlučim štedjeti..
Sačekaj,sakupi pare i kupi ono šta ti se sviđa.
Slazem se sa Hadzijem, uvjek je bolje stedjeti i kupiti ono sto ti se svidja
i ja skuplajm za jedan takav sat, dugo sam merkao i odlucio a priori se za ovaj
Longines HydroConquest Gents Large Uhren - L3.689.4.59.2 - uhrinstinkt.de
ovo je kvarc, automatik je 740evra
i ovaj je bio u opticaju ali njega nisam video uzivo
Certina Automatik DS 1 Uhren - C006.407.11.051.00 - uhrinstinkt.de
Longines mi se jako jako svida , ima sve sto zelim, vjerujem da je u zivo jos i ljepsi
a Certina mi ne pase zbog remena metalnog