-
Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR
Nisam čitao ceo thread, tako da je moguće da već postoji odgovor na to što me zanima:
Trenutno tražim solidan ronilački do €300 i prebirajući po internetu, naleteo sam na ova tri koja su mi privukla pažnju:
Seiko SKX007K1 | Svet Satova
Citizen PROMASTER DIVER | Svet Satova
ROYAL LONDON
Uz to, u obzir bih uzeo i Orient Ray II Black Dial Automatic Dive Watch with Stainless Steel Bracelet #AA02007B
Zanima me koje je mišljenje o ta tri modela koje sam prve naveo (njima bih dao prednost, pošto mogu da odem do prodavnice i probam ih na ruci, umesto da kupujem na neviđeno preko interneta). Takođe, kolika je prednost automatika u odnosu na kvarcne, sem toga što ne treba menjati baterije?
Ima li još nekih modela u tom cenovnom opsegu koje bi mi preporučili?
Hvala unapred.
-
Da počnem prvo sa nekim pozdravom, kako dolikuje: dobro veče, pozdrav, ćao i sl.
Dalje, Paralelopiped dobro došao na forum.
Što se predloženih modela tiče, treći sat nije u rangu ostalih, što se imena tiče. Ostali su sasvim dobri satovi. Za 300e možeš kupiti i Seiko Monster 2 .
Mehanički sat vs kvarcni- večita horološka dilema. Sve je u glavi. Mehanički sat nije toliko precizan (mnogima suštinski nebitno), kvarcni je mnogo tačniji (mnogima suštinski nebitno). Mehanički sat, čak i onaj najjeftiniji, ako je iole kvalitetan i održavan radiće i posle 50 godina ujedno nije ih problem ni popraviti. Da li će kvarc raditi posle 50 godina ne znam, ali oni najjeftiniji se ne popravljaju-baciš mehanizam i kupiš novi ako ga ima ako ne baciš i sat. Časovničarstvo je vekovima bilo mehanika, elektronika je tek nekoliko decenija što je mnogima suštinski nebitno. Postići tačnost i komplikacije pomoću zupčanika, opruga, poluga i to sve u minijaturi je za mnoge fascinantno. Postići to sve pomoću štampane ploče i baterije mnoge ne impresionira. Na tebi je da odlučiš šta ti se više sviđa mehanika ili kvarcni satovi ili oboje.
Uzgred, uvek je dobro imati jedan kvarcni sat da bi po njemu podešavao mehaničke satove, naročito ukoliko imaš više mehaničkih satova.
Možda ti je i ovo interesantno:
Promaster Navy
Promaster Marine
-
Hvala na iscrpnom odgovoru.
Samo još jedno pitanje vezano za taj Royal London - koliko je zapravo kvalitetan taj brend, pošto ga do sada nisam naročito često viđao?
-
^ nije bas kvalitetan. Sve drugo sto je nabrojano je daleko kvalitetnije....
-
Rekao bih da od te marke nebi trebao očekivati previše ali to ne znači da ti sat neće trajati dovoljno i da na kraju nećeš biti zadovoljan. U svakom slučaju Seiko, Citizen i Orient su institucije za pomenutu marku. Za otprilike taj novac potraži Casio Duro.
-
-
Moram dodati da Monster puno bolje izgleda uživo, na ruci, nego na slikama.
-
Pozz,
Kao jedna velika neznalica, odlucih ovde od vas da potrazim pomoc.
Trazim sat za sebe, cena 300 ili 500e. (postavicu pitanje ako treba i u temi za do 500e). pitam za ove 2 cifre jer jos ne znam budzet. Elem, sat da je samo celicna narukvica i da je malo veci (tipa ne manji od 40-42cm, racunajte da imam 190cm i 100kg, plus ne volim male satove).
Ono sto se meni recimo svidja je Tissot PRC 200 ili Omega Planet Ocean Seamaster 600m Coaxial.
Znam da omega kosta ranga 4000-5000e samo model kao model sam uzeo kao primer.
Pa ako imate neki savet hvala.
Ili sta da izbegnem (kao npr sto sam cuo da bezi od Invicte kao djavo od krsta).
Hvala puno.
-
DonPatron, dobro došao na forum.
Nisam siguran da li treba bežati od Invicte kao đavo od krsta. Ima članova foruma sa Invicta satovima (uglavnom ronilački modeli) i zadovoljni su. Sa druge strane meni Invicta ne bi bila među prvim opcijama.
Moji predlog je Seiko (novi Stargate-SRP49, Sumo-mada on malo prelazi budžet, novi Monster-SRP31, i ovo je isto odličan sat ima ga i na metalnoj narukvici Seiko Prospex Kinetic Divers SUN023 SUN023P1 SUN023P Men's Watch , itd)
Orient (M Force npr.Orient Automatic M-Force Titanium SDV01002B0 SDV01002B , za recimo ovaj model imaš opis na ovom forumu:Orient M-Force Automatic SEL03002M0 Mens Watch),
Citizen (možda ovako nešto Citizen JN0004-51E ili Citizen BJ7010-59E NIGHTHAWK).
-
Pozdrav i dobro dosao DonPatroN,
Daj jos neki detalj pa ces dobiti vise predloga. Da li zelis mehanicki ili kvarcni sat, zelis da porucisn preko neta ili da kupis ovde u radnji?
-
@skydrummer hvala :D
Gledao sam ovaj nighthawk imaju dosta modela skroz su mi ok.
i nema veze ako malo predje budzet, bice dopune verovatno :D
@sima
Nemam neku izricitu zelju oko mehanizma, u sustini sta god je bolje.
U sustini to sto sat kasni fazon 10sec na 2 godine mi ne znaci nista i te slicne fore, nisam bas toliki fanatik.
Ne bih preko neta, kakve sam srece sve sto moze da se iskomplikuje iskompikovace se.
Dja porez, dja pdv, pa da ga cekam i sl..
Ima i opcija iz Svajcarske eventualno da mi donese drugarica. Ako to nesto znaci eto, moze i tako :D
Ono sto sam ja gledao i sto se meni licno svidelo (osim nighthawka) je :
Deluje skroz korektno, jeste jednostavan, ali opet mi skroz lep
1. https://shop.laco.de/en/product/FARO...cq037jb0b224g4
2. T-Group
3. Official Tissot Website - Watches - T-Sport - TISSOT PRS 200 - T0674172105100
mada mislim da mi je ovo dosta preko cene :(
4. Official Tissot Website - Watches - T-Sport - TISSOT PRC 200 - T0554171105700
5. T-Group
To je otprilike nesto po mom ukusu. Problem je sto su mi vecina njih preko budzeta, pa sad ne znam da li da se zastekam jos malo i kupim kvalitetno (a velika sam pristalica kvaliteta u odnosu na kvantitet) ili ovako.
I jedina od stvari koja me odvalci od recimo citizen nighthawka je sto ga svi zivi imaju (bar ja poznajem dosta ljudi) a to me malo smara iskreno, pa bi nesto malo van kalupa :D
-
Sto se tice kvarcnih hronografa mozes da pogledas i Certinu, pruzaju dobar kvalitet za tu cenu.
DS Podium
DS Action
Posto si naveo i Omegu PO, mozda ti ovako nesto bude zanimljivo.
Rockshel Mark III
Ima kvalitetan ETA mehanizam, safirno staklo i keramicki bezel insert. i definitivno ga nemaju svi zivi :)
-
Inace, PRC 200 ti je 39mm. Ali ako ti se svidja kako izgleda na ruci - samo napred.
-
Pogledaj i Certinu DS Podium Big Size sa Etom 251.
Pogledaj i ovaj Citizen ( ima opis ovog modela na forumu) Citizen Perpetual Calendar Titanium Men's Watch BL5250-53L - Perpetual Calendar - Citizen - Shop Watches by Brand - Jomashop
Ovaj Citizen je takođe odličan a nije Nighthawk samo mu je narukvica takva da se ne može menjati Citizen AV0030-60E
-
Da sad skontah za Tissot.
Au kakav sat Certrtina DS Podium Big Size... auuu
Na ovaj model konkretno mislim : C001.617.22.057.00 - Certina DS Podium Big Size C001.617.22.057.00 - Certina - Bodying.ca - Watches
Favorit je.
Drugi je Tissot PRS 200
Official Tissot Website - Watches - T-Sport - TISSOT PRS 200 - T0674172105100
Treci je onaj Laco sa linka gore ali niko ne govori nista za njega, pa pretpostavljam da nesto je nesto od ova 2 modela bolje.
Ako izuzmemo lepotu sata (smatram da je to subjktivno), kome od ova 3 modela dajete prednost ?
Posto cu 99% neki od ova 3 uzeti u skorije vreme.
-
Evo da ti ja odgovorim uz kafu. Laco je odličan ali na taj tip sata ide koža ne čelik. To je jednostavno tako zamišljeno pre sedamdeset nešto godina. I mislim da niko ovde ne može da ga zamisli na čeliku. Mada tvoj novac, tvoj ukus. To je B-uhr, sa brojčanikom tipa B koji je neobičniji od drugih satova, ako ti se sviđa nećeš pogrešiti, sad na tebi je, kvarc hronograf ili pilotski automatik ne hronograf. Slatke muke.
-
Evo i ja odgovaram uz kafu :D
Vrlo verovatno si u pravu sto se Laco sata tice.
Meni je i ovako lep, ali to je stvar ukusa lepo si rekao.
Certina ona sto se meni svidja je preskupa (koliko sam video oko 600e, to stvarno ne mogu da priustim ovog momenta).
Sad sam se edukovao pa otprilike jedina stavka koja mi zaista znaci je materijal stakla. Naravno trudim se da gledam da uzmem sa safirnim staklom, a da li je automatik ili ne, hronograf nije mi bitno (koliko kontam hronograf je u sustini stoperica, a mozda gresim kad su automatski satovi u pitanju).
Kao alternativu Certini sam nasao jedan Swiss Military : T-Group , ali ne znam nista konkretno o njima (cuo sam samo da su ok i to je to).
-
Da, to je štoperica. Automatik hronograf je skuplji od kvarcnog hronografa, plus servis s vremena na vreme...pametno za staklo, bolje da bude safir.
-
Posle dodatnih par dana ovde sa vama na forumu, skupio sam dovoljno informacija, razgesio neke dilime, oktkrio skroz novi svet, i hvala vam sto na odgovorima ovde, sto po diskusijama u drugim temama.
Tamo negde sam naleteo na citizen : Sport Watch i njega idem da uzmem pocetkom nedelje.
Zasto ? Pa prvo i najbitnije jeftin je a ultra lep (meni naravno). ok, nije safirno staklo, ali za taj novac to nisam ni ocekivao.
Za mehanizm sam video dosta pohvala sa vase strane pa pretpostavljam da je ok. Nisam u fazonu da to bude ultra tacno vreme(tipa u milisekundu ili sekundu, nemam te potrebe) i tome slicne perfekcionisticke potrebe.
Sasvim slucajno naleteh na taj model, i odmah mi se svideo, plus je jeftin, dakle meni se odlicno uklopilo.
Da li ce biti braon ili crni model videcu u radnji kada probam oba modela, ali vrv braon.
Sto se tice sata koji sam prvobitno trazio, on ce da saceka koji mesec, ali ce biti kupljen (trebace mi za sestrinu svadbu ako nista drugo :D ), i tu se jos uvek dmoumim tj nadam nekom malo vecem budzetu.
Prva opcija je http://www.bodying.ca/certina-watche...0#.V076SJN95E6
ali koliko sam na drugim mestima video to je preko 600e (za sada preskupo).
Druga i realnija je : https://shop.laco.de/en/product.html...cq037jb0b224g4
Sto se ovog modela tice prosto je po meni. Dobih pozitivan feedback od vas, meni sat ultra lep, automatik sa safirnim staklom, dakle sve sto "treba", plus potencijalno imam nekoga da mi donese to iz Nemacke (mada vidim da je shipping za Srbiju 40e, tako da u najgorem slucaju moze i to). I cena mu je danas manja od 300e. Jedini minus je to sto nemaju datum (vizuelni minus sa moje tacke gledista, ali generalno retko kad to pa i gledam).
Za sada toliko. Gledam i dalje, pratim forum ovde, pa ako izleti nesto zanimljivo mozda se i predomislim ;)
-
Izabrao si lepe satove samo kad uzimas Laco ako ga narucis na kucnu adresu moras da racunas jos nekih 30% carine i pvd-a,a i po meni bi ti on bio trenutno suvisan jer vec imas jedan pilot razmisli da uzmes diver, dress ili neki chrono da malo bude raznolikosti i za 600e mozes da uzmes pristojam automatic a ne quartz
-
Znam za porez i pdv, zato i kazem da moze neko da mi donese, onda je cak i shipping free :D ( ako se porucuje u Nemacku).
Jeste imas pravo ovo oko raznolikosti.
Ali trnenutno je to na cekanju sve (doduse 2-3 meseca max, ali ceka ).
Evo ver i bolji od Laco sata : Hamilton Khaki Pilot Men's Watch H64611135 - Khaki Aviation - Hamilton - Shop Watches by Brand - Jomashop
Slicna cena a ima dodatno i datumer, ali kvarcni mehanizam. elem ugl nesmalo isti model.
Prva ideja je bila pilot sat da bude sa metalnom narukvicom za svaki dan, a neka ozbiljnija varijanta sa kozom. ali mi je onaj citizen strasno lep plus pristupacan. poklopilo se sve za njega.
Vidim da ima on i metealni ali mi se nesto narukvica na slici ne svidja, to cu videti u radnji.
Potrazicu jos te ozbiljnije satove, sad i kad gledam znam otprilike sta je kvalitetnije a sta nije. Ali svakako ako bude potrebe cu konsultovati vas iskusnije oko izbora.
-
Samo bilo bi bezveze da imaš dva vizuelno slična sata. Stremi ka onom koji ti se zaista, baš sviđa. Ako sada uzmeš pilotski Citizen kasnije uzmi neki drugog stila. Ili sada neki jeftini dress, imaš Orient modele za 80-110 evra a kasnije Laco ili Hamilton. Baci pogled na Geckota mikro brend, meni su zanimljivi, slični kao Laco ali dosta jeftiniji.
-
Ici cu sledece nedelje do Bomara u Delti. Pa uzivo da vidim i probam Citizen-a za svaki dan (prihvatam i druge predloge, ali ovaj za sada je top).
A ako skupim lovu znam otprilike sta cu, nneki od Strela satova (oni su oko 500e manje-vise).
E jedino sto ostah bez sata sa metlnom narukvicom, a takav nemam.
A jedini sat koji trenutno posedujem je BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - F16573/3
Kupljen pre par godina, tada nije bilo novca za nesto vise. Sluzi savrseno, samo promenjena baterija 1x.
-
Ništa njoj ne fali. Baš dobro izgleda. Pa dobro, možeš dokupiti čeličnu naknadno,
-
Izvinjavam se sto pisem opet, ali... naleteo sam na polovnu certinu(nemam problem da kupim polovan sat ako je dobar), pa me zanima sta mislite o tome ?
U pitanju je : Certina DS Podium | Svet Satova
Sad, ja je jos uvek slabo snalazim, pa ne poznajem modele sve, i ovaj ne mogu da nadjem.
Vredi li ovo tih para, mozda neko "poznaje"prodavca, saradjivao je sa njim...
Gledam cenu nije previse (bar na prvi pogled ne deluje), pa mi treba i savet da li eventualno certina polovna ili nov citizen Sport Watch
Vredi li ta razlika u ceni ?
Hvala.
-
Cenu necu da komentarisem a prodavac je siguran i proveren
-
Pa zar to nije najbitnije kod polovnjaka ?
Da li vredi ili ne vredi taj novac ?
To je sustina svega.
I hvala za info o prodavcu. ima i lep Hamilton sat, onako dress varijanta, bas lepo izgleda.
-
Da ali bilo bi bezveze da mi sad diskutujemo je li preterano ili ne, ne ide [emoji4] ako ti cena odgovara, odgovara, ako ne, ne.
-
Reseno ;)
Bio u Bomaru i uzeo Citizen. M
Svidja mi se bas, plus je na nekom popustu pa izasao 14k.
Svideo mi se jos jedan metalni citizen, ali se odlucih za ovaj. Sreca pa ide caletu rodjendan, pa ako se predomislim dobice ovaj ( imao sam u planu da mu kupim sat recimo oko 100e).
Btw Romar satovi izgledaju bruka uzivo, bas bas su dobri.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1184ccf134.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...e3c9bd137d.jpg
To sve na mom zglobu od 17-18cm
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cestitam, dobar je Citko :thumbup:
-
Lep sat :thumbup:
Čestitam!
-
Strava sat, dobra kupovina.
-
DonPatroN, čestitke. U zdravlju ga nosio.
-
Hvala svima. Evo jos jedna slika iz "mraka"
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...704361a2c1.jpg
izvinite za off, sad sam video da sam trebao da okacim sliku na drugo mesto ;(
I jedan info, mozda nekoga zanima.
Rekose mi ove devojke/zene u Bomaru, da Hamilton sat moze i da se poruci (ako ga oni nemaju u ponudi), samo nadjes model i porucis preko info broja. Odma oni tamo kazu kolika ce cena biti. Ok stvar, doduse i logicna, ali eto mozda neko i iskoristi to.
Oni u radnji imaju samo top modele 90% preko 100k dinara.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Donpatron,citizen ti ko avion!Dobra kupovina,cestitke!
-
Ja se izvinjavam sto idem u off ali sada moram da pitam nesto sto sam odlagao vec neko vreme. Zasto vecina "hejtuje" Casio casovnike? Voleo bih da procitam nesto konkretno na tu temu vezano sto za sam mehanizam sto za digitalni deo sata? Da li se i njihove top modele "ne vredi" razmatrati? Ako imate pri ruci neki link bio bih vam zahvalan, mada i opsirni odgovori bice cenjeni. :)
Sent from my D5503 using Tapatalk
-
12.darec
Ne znam kako si došao do stava o postojanju ''hejtovanja'' Casio satova na ovom forumu.
Meni se to ne čini tačnim.Naprotiv.
Teško ćeš ovde naći nekoga ko neće za 95% Casio modela reći da vrede onoliko koliko koštaju ili više.
Malo je takvih brendova.
Ako ukucaš ''Casio'' u pretraživač foruma naćićeš mnogo toga.
Za G.Shock satove imamo poseban deo Foruma - http://www.svetsatova.com/forum/f112/
Evo za početak nešto uopšteno -
http://www.svetsatova.com/forum/f152...l#.V1KUiyGfxkg
http://www.svetsatova.com/forum/f70/casio-satovi-info-7135.html#.V1KV7CGfxkg
-
Iskreno, kao ni Vladan, ni ja se ne mogu sloziti s ovim.
Sta vise, cak je i meni, kao nekome ko ne nosi kvarcne satove, cesto znalo zapasti za oko koliko se cesto na ovom forumu, i s koliko pojerenja i pozitivnih kritika, govori bas o Casio satovima, napose G-Shock i Edifice linijama.
Toliko cesto i s toliko povjerenja, da i ja koji rema kvarcnim satovima nemam neki poseban odnos, zavrsim citajuci i prateci o cemu se radi.
-
Pridružujem se onome što kažu Vladan i Arch. Koliko poznajem stavove forumaša, praktično svako će o ovim satovima reći ono što su njih dvojica već napisali, a pošto sam supruzi prošle godine kupio jedan Casio za rekreaciju, mogu samo da kažem da sam je nekoliko puta zamolio da mi pozajmi svoj sat, koji je srećom dovoljno velik i unisex. Casio pravi relativno jeftine satove, ali cena ni na koji način ne govori o njihovom kvalitetu, već je najčešće manja od konkurencije, a za uloženi novac Casio daje mnogo. Casio se možda ne bi ni održao da nije imao jednostavnu formulu - malo para za mnogo muzike. Ovaj proizvođač zaslužuje svako poštovanje jer je održao kvalitet ali ne na račun cene. Casio možda nije statusni simbol, ali to nama nije važno, jer kao ljubitelji, poznavaoci, kolekcionari i sl. poštujemo svakog valjanog proizvođača satova.
Ako mogu da se osvrnem na osamdesete, kada je Casio počeo malo veći prodor kod nas, mislim čak da danas ima i veći ugled (lični utisak, ovo napominjem), a naročito su popularni modeli za aktivnosti na otvorenom ili neke vrste sporta (npr. modeli G-Shock, koje je Arch spomenuo), jer su se pokazali kao kvalitetni i izdržljivi. Osim toga, ima i forumaša koji poseduju idruge vrste modela, a njihova iskustva se lako mogu pročitati.
-
Ovde ih sigurno niko ne hejtuje. Forumaši su svesni njihove vrednosti, ne verujem da će neko kupiti Oceanus radije nego npr. Longines (osim ako ga mnogo ne svrbe pare) ali g shock za sport i bauštel, Edifice za sport i sportski stil, pristupačni a pouzdani i kvalitetni kvarcni satovi. Meni se ne sviđa njihov kupus od dizajna edifice serije, neki su fantastični a neki prenabudženi, ali ukusi se razlikuju, bolje da imaju više nego manje modela. Iako imam jedan Casio često mi se po glavi vrzma ef 527, koji mi je naj od njihove ponude. Hejtuju ih neupućeni koji misle su to neke bezvezne japanske ili kineske igračke i da ne mogu da se porede sa njihovim Fossilima, Festinama, ŽakleManima, Emporio Armanima, Adidasima, Slazengerima, Prvi Maj Pirotima...
da ne bude zabune, ništa protiv tih proizvođača, samo nazovimo stvari pravim imenom, njihovi modeli su u najboljem slučaju egal sa Casio-m iz te cenovne grupe. A naslušao sam se svakakvih priča. Skoro mi je jedan poznanik nahvalio njegov Žak le man kao da je Patek u najmanju ruku. Ja pogledao sat. Ok lep sat. Nit ima safir, nit ima pune krajnje linkove, nit je obrada Bog zna kakva, iluminacija - mrkli mrak... Da li je dobar sat? Svakako. Da li je bolji nego npr. Ef 527? Nikako. My 2 cents.