Na watchhubs sajtu ne radi taj kod otkad su radili redizajn sajta prošle godine... Što se tiče dutyfreeislandshop-a može se dobiti valjda 5% popusta ako im se lajkuje fb/g+ strana prilikom kupovine.
Printable View
Na watchhubs sajtu ne radi taj kod otkad su radili redizajn sajta prošle godine... Što se tiče dutyfreeislandshop-a može se dobiti valjda 5% popusta ako im se lajkuje fb/g+ strana prilikom kupovine.
Eto vec godinu I po dana citam, slusam podvlaccim paralele sto ovde sto na WUS-u cutao sam ali mislim da je vreme da krenem da zborim koju posto sam jelte definitvno upao u ralje SatOne. Obavio sam par kupovina, nazalost Longines Hydroconquest me nije kupio iako sam ja kupio njega kao ni Hamilton, poceo sam kolekciju,tj svoju opsesiju misleci da nesto znam I ubacio se u finasijsku gabulu svoje vrste, Prva stvar , definisao sam sta se to meni svidja I zakljucio da cene manje vise nemaju veze sa onim sto mi lezi kao osobi. Longines koliko god da je dobar je nosen iz razloga “cene I prestiza” a ljubav na zadnjem mestu kao I Hami (odose oni svojim putem , oprosti mi Svicarska). Rodila se ljubav prema Seiko bestijama kao I Orientu pa I Citizenu… ono sto cu sam sebi pokloniti ide ovim redom pa makar me zena ostavila , opet …
1 )Seikov nedopadlivi SKX011J kombinacija zlata I nandzaraste boje je toliko repulsivna da mi se instant svideo
2) Seikov Orangutan iz Monster Familije SRP311J, jes PVD al sto cemo, ljubav je ljubav pa nek je I crna
3)Orientov M-Force SEL03005Y0 eh zasto, ne znam zasto, zna srce
4) I neizbezni CITIZENOV NIGHTHAWK BJ7010-59E
S tim da ce Nighthawk prvi doci posto mi je pobegao par puta zbog neodlucnosti I misli da ako nije svajcarsko ni ne vredi…
Sad vi meni recite jesam li dobro sluso na ovom casu zadnjih godinu dana, jesam cutao al eto mi ispita. Dobro de evo I jedan svaba Steinhart Ocean 1 mi je na listi ali daleko iza japanske brace, iako je jelte “prestizniji”. Al mu nije ni mesto na ovom thread-u
Pozdravlja vas vas verni citatatelj I nadajmo se aktivniji clan foruma Satoman. Nek ste mi zivi I zdravi. Nabacicu nekad I srpski font, programmer sam pa mi latinica nekad zajebe code.
Satoman
Ja nemam nikakvu zamerku na tvoj izbor.
+1, niti ja....
Furaj svoj film i podijeli sa nama i ushićenja i razočarenja.Nemoj misliti da ako neki sat košta par stotina eura da ne može donijeti onaj gušt koji svi volimo.Bitno je da se tebi satovi sviđaju,a nama još jedan zadovoljan i srećan drugar.Pozz
Izbor ti nije loš ali da li si razmišljao i o ovom modelu Seika ?
Kod njega ne možeš da napraviš grešku .....:love: , a i cenovno se uklapaš.
http://i1260.photobucket.com/albums/...P1040510-1.jpg
Zaista predivan, jesam razmisljao sam i 007, 009, i na kraju ipak odlucio castiti se sa 011. Stvar je u tome da sam ja ipak pomalo svraka i volim jarke boje. Primera radi u radnji uvek kupim crne cipele a ceznem za crvenim...sa satovima makar mogu da budem ono sto jesam. Sta da radim volim sarene divere. Vidim da mi se kao neka konstanta provlaci da moraju biti ISO certified. Stalno kuburim sa certifikatima na poslu pa mi se valjda to provuklo i ovde, iako je to po nekima manje vise nebitno. Nighthawk mi je neka mirna teritorija koja bi mi pokrila ono nesto izmedju ljubavi i alata. Jedini Crni sat koji bi nosio je 50 fathoms al i to je vise stvar prestiza neg ljubavi...dakle tesko :D
Pozdrav,
Zeleo bi da kupim sat do 300e, trenutno se dvoumim izmedju dva sata Candino c4517/2 i Roamer Superior Moonphase
https://82.img.avito.st/1280x960/1580167982.jpg
http://cdn.watchshop.com/profiler/th...1413983475.jpg
Za Candino ima jako malo materijala na internetu tako da ne znam da li bi to bila dobra kupovina.
svaka pomoc je dobrodosla, hvala unapred
Dobro veche i poshtovanje svim chlanovima ovog foruma...
Ovako: Vechita dilema.. Imam zelju da kupim sebi sat za sada razmishljam o
Casio EDIFICE ERA-300DB-1A2V twin sensor
ali nije konachno... Video sam i neki tissot na sajtu kupujem prodajem ali me je strah kupiti i dati 200-300 eu a nisam siguran u orginalnost istog...
Molim za pomoc svakome ko se razume i ko je voljan pomoci.. moze i po neki predlog ako nije teshko.. :D
S'poshtovanjem
Croupiersrb
da zaboravio sam i ovaj sat staviti .... Svidja mi se i Hanowa Swiss Military Immersion 06-5226
Shta mislite o njemu...
Neki predlog, savet bi dobro doshao.. Ne bezim od bilo kog proizvodjacha.. Ali naj radije bih shvajcarca.. Nekako swiss poznati su po tome.. :D Ali i japanci...
Ma tu ce te mi vi pomoci.. Chekam na vashu pomoc.
Hvala!
Ne znamo koji si Tissot video pa ne možemo praviti komparaciju sa Casiom.
U tom cenovnom opsegu možeš pogledati i Seiko i Citizen.
U svakom slučaju,ako sat kupuješ preko oglasa, to moraš raditi od proverenog prodavca ili pre kupovine (davanja novca) sat proveri kod dobrog časovničara.
Znachi naj bolje odustati od online kupovine preko sajta gde nisam bash siguran... Nismo iz istog grada pa da ja odem pogledam itd... a Model tissot-a je
Tissot Quickster Football Chronograph
Tissot PRC200 Mens Watch T17.1.586.52
Hvala na odgovoru.. I maloj pomoci Vladan-e P ;)
Evo josh jednog eto od ta 4-5 sata koji je po vama naj isplativiji kupiti??
Tissot PRC200 T17158632
Casio EDIFICE ERA-300DB-1A2V twin sensor
Hanowa Swiss Military Immersion 06-5226
poredjao sam ova tri po izgledu koji mi se najvishe svidjaju... E sad shta bi vi preporuka..
Hvala!
Pozdrav svima,
Vec par dana citam postove na forumu i sto vise citam vise sam neodlucniji.
Pa bih vas zamolimo da mi pomognete oko odabira.
Razmisljam se izmedju:
1.Citizen Citizen Mens Eco-Drive Super Titanium Watch | Citizen Watches Australia
2. Seiko Seiko.rs SEIKO Chronograph Chronograph Perpetual Muški ručni satovi
Mozete li mi reci neke konkretne razloge za i protiv
Hvala unapred
Mislim da je Citizen bolji, vidim u specifikacijama da je od titanijuma i da ima safirno staklo. Ali opet, ja bih na tvom mestu uzeo koji ti se više svidi....
Odakle misliš da naručuješ Citizen? Vidim da je cena 725 AU $ što je oko 55700 din. Taj sat po meni ne vredi toliko. Svaka čast za titanijum, safir i eko drajv ali to je mnogo. Kod nas se mogu kupiti multifunkcionalni eko drajv, čak i titanijumski, Citizeni za sličan (nekada i manji) iznos . Npr:Citizen BL5250-53L
Pročitaj, možda ti se svidi:
http://www.svetsatova.com/forum/f66/...l#.VsIN4OYV028
Skydrummer, Super Titanium Chrono
Cena im je manje visa ista
Pomozi da bi ti pomogao;), trebao si odmah postaviti taj link, ja konvertujem, gledam u Sense ima li model, gledam specifikacije, tražim opis onog Citizena što sam preporučio.
Kupi Citizen. Ne mislim da je bitno bolji ali za nijansu-dve jeste (safir i titanijum) a još je i malo jeftiniji. S druge strane Seiko ima i alarm pa kao ti treba ta f-ja onda Seiko.
Ja sam i pretpostavljao da si onaj link bezveze ubacio, čisto zbog opisa i slike
Pozdrav dobri ljudi! Pasivno pratim forum, al sad opet moram da se ukljucim i pitam za savet...
Naime, uskoro imam cast da kumujem, pa sam odlucio da mladencima poklonim satove. Otprilike znam sta im se svidja, a budzet je do 500e ukupno. Muski treba da je dress/posao sat na koznoj narukvici (po moguctstvu braon) dok je zenski ista varijanta ali na metalnoj narukvici. Jos bi bilo lepo da i brend bude isti, ali to nije presudno.
Do skoro su prvi pik bili Elegant Chrono i Elegant ali kad sam video muski sat uzivo odustao sam. Na papiru sve izgleda savrseno (eco drive, radio, safir), ali uzivo nekako sve svetluca i reflektuje, cifer, hronografi, sat markeri.
S obzirom na to da sam u EU, u obzir dolazi online kupovina ali uglavnom iz eu. Svadba je za nekih mesec dana, pa ne bih da rizikujem sa dostavom iz USA, carinom itd.
Elem, ono sto sam posle gledao je sledece:
Ingersoll Herrenuhr »IN2819CH« @Timeshop24 - lep sat ali za mene totalno nepoznat proizvodjac, pritom automatik. Misljenje?
Seiko Herrenuhr »SPC155P1« @Timeshop24 - proveren proizvodjac, solidnog izgleda. ne znam nista o mehaniznu...
Seiko Perpetual Herrenchronograph SPC129P1 nur 249,00 € - malo ozbiljnije deluje od prethodnog, perpetual kalendar...
Swiss Military by Chrono Herrenuhr »SM34012.11« @Timeshop24 - Bas potaman izgleda, ETA iz fashionline serije, samo 5atm. Ali me buni ovo Swiss Military by Chrono. Sta je Chrono? Cuo sam za swiss military Hanowa, koji je ujedno i sledeci izbor, ali za ovo Chrono ne.
Swiss Military Hanowa Herrenuhr »06-4187.02.001« @Timeshop24 - 10atm, safir, Ronda
Superior - Malo preozbiljan, ali moze da prodje. Roamer je generalno ok, ali opet ne znam koji je konkretan mehanizam unutra...
Tissot PRC 200 Chronograph Silver Dial Brown Leather Men's Watch T0554171603700 - PRC200 - T-Sport - Tissot - Shop Watches by Brand - Jomashop bi takodje lepo legao, ali je rizicno, a u evropi nisam nasao ispod 400e.
Uglavno, ako imate neki savet ili ideju, samo napred.
P.S. prvo muski da resimo, posle cemo za gospodju
Dostava iz USA u Srbiju po mom iskustvu 3-5 dana od plaćanja do kućnog praga. Verujem da bi tebi i za 2 dana stiglo.
Meni stizale porudžbine redovno za 4-6 dana iz USA. SA eBaya, sa istočne obale.
Pozdrav svim ljubiteljima satova,
Iako vec duze vrijeme pratim forum, ovo je moj prvi post, jer kao sto je vec neko napisao: uhvatio me „satitis“ pa valja nesto i izabrati.
Vec nekoliko godina imam Festinu, sa kojom sam i dalje zadovoljan, ali vrijeme je za promjenu (dopunu).
Prilog 122414
Citajuci forum dao sam prednost japancima, pa sam pretezno (ne iskljucivo) pratio modele sledecih proizvodjaca: Seiko, Citizen i Casio.
Sto se tice zahtjeva, nisam imao nista specificno… Kvalitetan i lijep sat sa metalnom narukvicom. Pocetni budzet je bio oko 200 € i onda sam (nakon visednevne potrage na internetu) ugledao ovaj Seiko 5 na izlogu i odlucio da ga probam:
Prilog 122415
Ispunjavao je sve uslove, ali s druge strane falilo je “ono nesto”, za cim svi tragamo prilikom odabira sata (barem ja tako mislim :D ).
Nakon toga sam obisao jos nekoliko radnji i ugledao jedan (meni jako zanimljiv) sat:
Prilog 122416
Budzet je zbog “satitisa” u ovom slucaju skocio za 150 € (Uhren für Männer seit 1983 | CASIO G-SHOCK Uhren ).
Molio bih vas za nekakav komentar u vezi navedenog Seika i Casia: vrijede li ovih para, moze li se naci nesto bolje za 200 – 300 € i naravno jako bih cijenio bilo kakav novi prijedlog.
Veliki pozdrav!
bohi, dobrodosao!
Ako ne trazis specifican izgled i malo veci i robusniji satovi su dobrodosli, ja bih ti preporucio da se drzis japanske trojke i to nema greske. Licno, malo vise naginjem ka Citizenu. Posto i sam gledam satove u tom rangu, mozes pogledati i Candino, nudi solidan kvalitet za ulozeni novac i mozda jos neke nemacke marke (zeppelin, junker, laco...) Naravno, Orient ne preskociti.
Sto se moje trileme tice, sve sam izbor na tri modela:
1. Candino C4516/1 - Ronda 3540.D swiss made, safirno staklo, 10atm. Na popustu u BPM-u 200e.
Prilog 122476
2. Citizen at8017-08a - H800 Eco Drive , safirno staklo, 20 atm, radio kontrolisan, na ebay-u mogu naci da me sve ukupno izadje 300e
Prilog 122474
3. Laco Montreal - Miyota OS10, mineralno staklo, 5atm. Cena 250e
Prilog 122475
Kupujem prijatelju ali posto znam ukus, rekao bih da bi mu se Laco najvise dopao, pa Citizen...
Medjutim, Laco deluje "najlosije" na papiru, pa bih hteo da neko prokomentarise OS10 mehanizam. Citizen je na slici predobar, uzivo previse reflektuje i nije mi se svideo. Druga dva nisam imao prilike da vidim... A Candino za tu cenu nudi stvarno dosta po mom misljenju i sasvim pristojno izgleda, tako da sam najblizi njemu.
Uglavnom, ako moze koji komentar vise na Laco i Miyota OS10 mehanizam u njemu, da li Citizen vredi doadtnih 100e i da li je stvarno Candino best buy? Poz
OS10 spada u pristupačne (jeftinije hronografe) i dovoljno kvalitetne mehanizme.
Dosta proizvođača ih koristi a među njima i Casio.
Model Casio EF-503 ima taj mehanizam,narukvicu od punog čelika i veću WR od tog Laco sata a košta 100 evra!
Dakle,iako je Laco ok firma mislim da je taj sat malo skuplji nego što bi trebalo (pre bih uzeo taj Candino) ali ako si siguran da će se prijatelj radovati...
Citizen mislim da vredi 300 evra.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
bohi
Jako dobar sat :thumbup:
@bnovica
Zahvaljujem na dobrodoslici :) .
Mislio sam da cu lako izabrati sat, medjutim sto vise trazim to manje znam kakav sat hocu...
Isprva sam htio iskljucivo sat sa metalnom narukvicom, a sad razmatram sve varijante.
Eh, da je meni doci do trileme... Potrajace to :D.
@VLADAN P
Ovaj Casio mi se bas svidio uzivo: Uhren für Männer seit 1983 | CASIO G-SHOCK Uhren
Kasnije sam vidio na netu da je izasao novi model: Uhren für Männer seit 1983 | CASIO G-SHOCK Uhren
Ne znam da li se radi o nasljedniku prvog modela kojeg sam naveo ili se ipak radi o zasebnom modelu?
Razmatram cak i o kombinaciji sa gumenom narukvicom: Uhren für Männer seit 1983 | CASIO G-SHOCK Uhren
Koji bi vi izabrali i zasto?
Malo je reci da sam zbunjen :huh:
Ostale modele o kojima razmisljam necu ni da navodim dok ne napravim uzi izbor (inace post ne bi imao kraja :lol: ).
Pozdrav!
210 nije naslednik modela 110.
Zaseban je model sa drugačijim modulom (mehanizmom)
Osnovna razlika je ta da 110 ima radiokontrolisano vreme i to bi bio glavni razlog da se opredelim za njega.
Kvalitet je podjednak pa biraj prema ukusu.
Ne znam kolika je razlika u ceni.
Inače, ja bih pre uzeo model sa metalnom narukvicom jer je praktično večna dok gumeni kaiš će se oštetiti pre ili kasnije a original nije baš jeftin.
Hvala na poredjenju, nisam odmah ni primjetio ovo za radio-kontrolisano vrijeme.
Koliko vidim 110 ima solarno napajanje, a 210 nema. Inace, cijena im je ista, a model sa gumenim kaisem oko 70 eura jeftiniji.
Bez nekog teoretisanja jer nisam dovoljno strucan, po meni su radio kontrola i estetika na strani 110ke i zato bih se odlucio za njega. I to verovatno metalnu varijantu. Srecno :)
Sto se mene tice, odluka je pala na Candino.
Citizen iako bolji, uzivo me nije odusevio. Posle jos malo ispipavanja terena oko izgleda, dosao sam do zakljucka da se Candino odlicno uklapa. Jos je po meni to sasvim solidan sat, pogotovo za te pare jer je sad skoro 100e jeftiniji. I jos jedan plus, zenski model koji ide kao drugi deo poklona je takodje Candino, C4544/1, pa se nekako lepse uklapa nego da su dve razlicite marke.
Vladane, hvala na srdacnoj pomoci!
Meni je prvi seiko daleko najbolji od predlozenih. Inace do 300€ moze se nabaviti sasvim pristojan seiko automatik, posebno neki od diver modela.
Pozdrav svima. Uclanio sam se da bih postavio 2 pitanja, jer ne mogu da se snadjem, forum je ogroman i prepun satova i informacija o njima. Oprostite na terminologiji, ne znam nista o satovima. :D
Imate li neke satove da predlozite do 300 evra, da su malo veci, siri, a opet za svaki dan? Tipa da mogu da ga nosim sta god obukao. Jer vec imam neki sat koji nije za svakodnevnu upotrebu jer je bordo kozica, a plav je unutra i onako deluje ozbiljno previse.
Sto me dovodi do drugog pitanja, upravo u vezi tog sata. To je brajtling, b13048. Da li postoji ovde neki odsek za procenu? Mislim znam da je kopija, ali oduvek me zanima koliko kosta jer imam ga dugo vec, a platio sam ga nesto jeftino.
Hvala.
ammut911 dobro došao na forum.
Upravo u ovoj temi imaš ogroman broj predloga. Ništa nisi precizirao tako da jedan od predloga bio bi Citizen Nighthawk.
Postoji deo foruma za procenu satova ali se o kopijama ne raspravlja. Kopiju koliko god da si platio preplatio si je.
Evo da javim da sam nakon nebrojeno pregledanih modela na netu (i nesto manje uzivo :D), odlucio se za Seiko 5 Automatic.
Sat puno bolje izgleda uzivo nego na slikama (kao i vecina).
Inace, za dva i po sata, koliko ga vec posjedujem :D, prezadovoljan sam.
A evo i mojih slicica:
Prilog 122728
Prilog 122730
Prilog 122729
Prilog 122731
Prilog 122732
Prilog 122733
Prilog 122734
Prilog 122735
Prilog 122736
Veliki pozdrav!
Kupio si odličan sat.
Čestitam!
Hvala, hvala... Ovo je jedan od onih: "sto ga vise gledam, sve mi je bolji"!
Poslano sa mog SM-A500FU koristeći Tapatalk
bohi, čestitke. Lep Seiko. U zdravlju ga nosio.
Odličan!