Ja bih izabrao Mako iz svega pomalo, što si naveo u pitanju. Prvenstveno sam ljubitelj tradicije i kod satova mi je najvažnija komponenta mehanizam. Iako u kolekciji imam 12 kvarčnih primeraka, jaku prednost dajem mehaniki, pa zato imam skoro 4 puta više ovih drugih. Jednostavno, činjenica, da negde (prosečno) oko 250 komponenti, koje sačinjavaju mehanizam i koje su sklopljene na takav način, da navijanjem opruge ili pokretanjem ruke dobivaju energiju, da se pokreću i da pri tome mere vreme pa čak i ako govorimo o +- 30 sekundii dnevnog odstupanja, sa 99,97 % preciznošču me uvek ostavlja bez daha. Ne samo, da to sve radi, već da se to neko seti, da napravi tako, da sve to radi...ne znam, meni je mehanika još uvek kombinacija nauke i umetnosti a kvarc je ipak sušta nauka...
Orient Mako pokreće kućni mehanizam ovog brenda Orient 46943, koji je skoro 40 godina u proizvodnji i koji je pre neku godinu nadmašio broj od 110 milona ugrađenih primeraka u razne Orient modele, tako da nema nikakve sumnje u njegovu sigurnost i dokazanost.
Osim toga, kućište, luminacija daleko nadmašuju razinu, koja se može naslutiti na osnovi cene. Uz to je vrlo prijatnog izgleda i može se koristiti u praktično svim prilikama. U perajama do salonskih cipela.
Poznajem nekoliko vrsnih poznavalaca i kolekcionara satova ovde u Sloveniji. Uvek, kada je reč o Orientu ili entry Seiku ....tu nema pogrdnih reči, sumnjičavih pogleda, cinizma..već ona prava doza zdravog poštovanja. Nešto slično kao wolkswagen buba među autobilima. Pravi ljubitelj pa čak i vlasnik Ferrarija će uvek klimnuti u znak poštovanja ovom modelu.
Ako nemaš puno satova i želiš imati pouzdan, kvalitetan proizvod sa vrlo povoljnom cenom. onda je Orient odličan izbor. Sa Sturlingom, Invictom i sličnim jefitinim brendovima uvek se na ruci nosi i malo sumnjičavosti i onda to ne daje onaj osećaj sigurnosti.
Ako mehanika nema nekog posebnog uticaja na tebe i ako ti je želja pouzdan, snažan i siguran sat....Citizen Eco Drive.
A na kraju..ono staro pravilo: uzmi ono što ti se najviše sviđa.
Registracija
Help

131Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi