-
Kupovina satova preko interneta
Pozdrav svima! Nov sam clan i vec bih postavio jedno pitanje vezano za kupovinu satova preko interneta.Naime zainteresovan sam da kupim jedan seiko model koji se nalazi u ponudi u Vitanov prodavnicama i kosta 28 hiljada.Taj isti model na internet sajtu firme "sense watches web shop" kosta 18 hiljada.hmm,sad razumete moju dilemu :P
Zanima me da li je neko kupovao preko sense-a sat i kakva su vam iskustva bila?
I koliko je uopste sigurno kupiti nesto preko neta pogotovo kada je razlika u ceni ogromna ?
-
Re: Kupovina satova preko interneta
-
Mnogo clanova je kupovalo on line preko Sense-a, i iskustva su pozitivna, uglavnom. Ovo "uglavnom" se ne odnosi da je bilo slucajeva da je neko prevaren, vec moze da se desi da sat koji imaju na netu, nemaju u tom trenutku na stanju, pa ce te svakako nazvati i javiti ti. Nemas nikakvih problema sto se tice kupovine kod njih, pouzdan je to prodavac, sat ce ti stici narednog dana, kurirskom sluzbom, i platices paket prilikom preuzimanja. Sat ce biti u kutiji, sa overenom garanciom, i sa racunom. Razliku u ceni ne bih da komentarisem, sve je to stvar poslovne politike firme ;) samo napred, ako ti se sat dopada...
-
Pozdrav Watcher i dobro dosao na forum! Mozes da pretrazis forum na ovu temu, jer smo bas cesto ovo komentarisali. Ukratko - da, Sense je pouzdan, ima i prodavnice (sto imaju i na sajtu kao info), dosta nas je kupovalo kod njih a s obzirom da placas pouzecem - i nije "prava" online kupovina. Sve u svemu - neces pogresiti. Radi korektnosti - dodacu da i Vitanov ima opciju online kupovine po nizim cenama.
EDIT: Pretece me 23jewels ;)
-
Punisher,upravu si.u pitanju je Monster :D
23jewels i vladas,hvala na odgovorima i dobrodoslici :).pomogli ste mi u odluci.cim budem dobio sat postavicu i neke slike.pozz svima :)
-
Istine radi - dobije se sat u kutiji i overena garancija ali nema racuna... (Kupih 3 sata kod njih!)
-
Evo i ja sam kod njih kupio dva sata i sve je ok.
-
Citat:
Лазар Сербин kaže:
Istine radi - dobije se sat u kutiji i overena garancija ali nema racuna... (Kupih 3 sata kod njih!)
isti slucaj, 3 sata kupio, sve savrseno, doveze mi decko gde god da sam (kod kuce, na poslu...). jedino se ne dobije fiskalni racun ali dobijas garanciju i nema nikakvih problema. svim drugarima preporucim taj sajt i ko god je kupovao Seiko kupovao je kod njih!
-
kako bi ja mogao i dali je moguce iz Skoplje da se kupi jedan
monster i koliko kosta unapred hvala
-
OFF
ne bih da glumim pametnjakovica, ali firmi pravite medvedju uslugu time sto pricate da ne dobijate fiskalne racune. Ali ajmo redom...
Ja sam narucio jedan sat preko njih, i kad sam dobio posiljku video sam da nema racuna...kad sam pozvao firmu ponovo, preneto mi je da ce racun stici kad dobiju novac nazad postom. Posto je proslo par dana,a ja nisam dobio racun, pozvao sam ih ponovo i zmolio da mi posalju racun...posto mi iz razgovora nije bilo jasno da li cu uopste dobiti fisklani racun, zatrazio sam da im vratim sat a oni meni novac. racun je stigao kroz dva dana.
Elem, u zemlji Srbiji, bez obzira koliko nakaradni pojedini zakoni bili, oni se moraju postovati, inace odosmo u ... ako je jasno definisano da se mora izdati fiskalni racun, ja ne pravim pitanje, ja HOCU racun, a evo i zasto.
U zemlji Srbji je uobicajena praksa da pojedinci kada vide da im posao ne ide bas najbolje zatvore firmu, a neposredno potom otvore novu slicnog naziva, koja se bavi istom delatnoscu, cime na diskretan nacin izbegnu svoje predjasnje obaveze...
Racun je pod 1) merilo da ste platili porez drzavi, 2) da imate kakvu takvu zastitu, jer vi ako nemate racun nemate da dokazujete vlasnistvo (odnosno, prodavac moze a i ne mora da prihvati takav garantni list). Na kraju, da ne budem pogresno shvacen, svi mi volimo da prodjemo sto jeftinije, ali ne izdavanjem racuna ili ne placanjem poreza vi ste za drzavu problem.
-
bt321, mogu ja da ti ga uzmem pa da posaljem po kolegama sledece nedelje u Skopje. Mozda se desi da i ja dodjem sledece nedelje.
-
pomoc
molim za hitnu pomoc, da li je neko imao iskustva sa kupovinom sa
.watches88.com !
Hitno mi je jer sat koji zelim je prodat na creationwatches.com za koji znam da je proveren !
-
Re: pomoc
Na WUS forumu ih hvale - mislim da je to dovoljno.
-
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
Na WUS forumu ih hvale - mislim da je to dovoljno.
puno hvala:w00t:
-
Izvinjavam se ako se ovo pitnje vec negde provuklo,ali mene zanima da li neko imao iskustva sa kupovinom satova preko sajta : Replica Watches: Rolex, Omega, TAG Heuer, Breitling - Replica Watches ??
Tu se prodaju replike satova..Nikad nisam kupovao nesto ovako preko interneta,pa me zanima ako je neko imao iskustva sa ovim sajtom,ako moze da to podeli ovde ? :)
Hvala.
Pozdrav!
-
Tesko da je neko imao iskustva sa tim sajtom posto prodaju replike, a na forumu je strogo zabranjeno raspravljanje o njima.
STOP REPLIKA!
-
-
Zaobiđi ih u širokom luku. Sajt je hostovan u Pakistanu, cene su u njihovoj valuti, a kada se cene prebace u evre, deluju krajnje smešno. Za te pare možeš da dobiješ kinesko đubre koje još mogu i da zaplene na carine, ili da te oderu od taksi ukoliko imaju bilo kakav original.
Casio možeš da kupiš kod nas po relativno pristojnim cenama.
-
Citat:
Nemanja7 kaže:
Sta je ovo neke replike ? U kojoj je ovo valuti uopste ?
TAG Heuer carrera sa japanskim quartz mehanizmom :blink: :confused:
Ovo su ti replike sigurno.
-
Da li može da mi kaže mišljenje o ovom sajtu, tj da li je siguran za kupovinu? kupio bih jedan sat marke certina pa me zanima da li je sajt pouzdan ?
Prodaja satova - Prodaja Satova - Home
unapred zahvalan
-
Ljudi, na sajtu ioffer.com su satovi duplo jeftiniji, to je nesto valjda kao amazon i ebay ali su bas jeftini... Kontam da su replike pa ne bih da se zezam, ali mozda i nisu pa ne znam ni sam sta da mislim :D
Sta vi mislite?
-
Tesko da nesto moze da bude mnogo jeftinije nego na Amazonu. Moze 10-15% ali ne moze duplo.
-
Ako ti nije problem udji i vidi, bas je jeftino zato kontam da je replika u pitanju...
-
-
Vidim... Uzas.
Naravno da zaobilazim.
-
Kada sam kupovao Casio na KP od jednog prodavca koji prodaje orginale i od kojeg je nekoliko članova foruma kupilo sat, prodavac mi je rekao otprilike ovako nešto: ...moji satovi su orginali, za razliku od nekih prodavaca ja moje satove ne kupujem na IOffer-u.
-
Replike su sigurno... Hvalaa
-
Ima ljudi na nasim oglasima koji prodaju po 20-30 Casio satova, iz zatvorenih prodavnica, odakle im onda polovni? Pa od tetke iz Engleske 10-15 komada i sl, 10 dobijenih iz Kanade. Ne znam ko je lud ali bar za par komada se videlo da su originali, za ostale ne znam. Doslo je vreme da ne treba gledati oglase ni iz dosade.
-
Ja 99% uzimam preko amazona Seiko SSN723P1 (mislim da tako bese oznaka) 😇😇😇
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Da ljubav boli to svi znamo ali da nas i kosta.....e to od danas znam i ja licno. Prvi put kupujem polovni sat preko jednog stranog foruma i odmah „greska u koracima“
A evo i malog pojasnjenja. Ja sam kao i velika vecina nas ovdje (ako ne i svi) ljubitelj satova, te velike i mocne industrije, pa sam svojevrsni rob te ljubavi. Cesto se prodaju ljubimci zbog nabavke novog pa sam tako i ja nesto prodao da bi skupio pare tj., eure za nabavku novog sata. I tako u potragu za najboljom solucijom. Internet, jos jedna nasa svakodnevnica, toliko dobar a opet toliko i los. Gledaj jedan forum, gledaj drugi.....trazio sam Seiko SBBN015 iliti poznatije kao Tuna. Sve nesto daleko, nista tu kod nas ili u blizoj okolini. Nikako naci, cak sam i neke vlasnike Tune sa nasih i slicnih foruma kontaktirao da li mozda prodaju sat.....nista, niko ni da bi. I tako prolaze dani i oglasi se prodaja Tune na UHR-forumu, svima nama poznat forum ljubitelja satova. Sat ok, kutija, papiri, garancija.....sat star nepunu godinu dana. Oglasen u 17.03.,vlasnik u Holandiji, a ja na mukama.....nisam reg.clan foruma. Zovi kolegu iz Hr koji je dugogodisnji clan sa puno postova, dosta prodanih i kupljenih satova na tom istom forumu. Nema problema, saljem odmah pp.....kaze kolega. Proveravo prodavca, duzi period reg.clan, prodavao i kupovao preko tog i jos dva foruma vec preko 100-tak satova, sve odlicne ocene i pohvale. Kolega dogovorio u roku od 15 minuta. Sat rezervisan. Ujutro uplacen, scan uplatnice mailan vlasniku sata.
Covek primio uplatu nakon 2 dana, sat zapakovao i poslao postom. I poslao tracking broj da se posiljka moze pratiti. Receno mu da je sat u Hr u roku od 5 radnih dana.
I tu pocinju problemi! Po tracking broju sat se vrtio 4-5 dana u Holandiji i onda stao.....ne mrda 3 dana. Kontaktiramo posiljatelja i on odmah reagira, te se vidi da je sat ponovno krenio, i to u roku od 45 minuta uz obavjest da je upucen na aerodrom za isporuku u Hr...... mala sumnja ipak pada na postu i njihove sluzbenike u Holandiji. Jer je vrlo indikativno da se je jedan paket toliko puta transferira i toliko dana da ceka na slanje za odrediste. Uz jednu intervenciju posiljatelja sat je odmah ponovo krenio a uz obrazlozenje da nesto nije bilo dobro navedeno kod imena primatelja?????
I onda opet cekanje....i na aerodromu stoji 4 puna dana.....suvisan komentar.
Napokon nakon 14 dana od kako je predan na postu u Holandiji sat stize u Hr u Zagreb. Nitko sretniji od mene.....u toku dva dana sat je vec na dispoziciji od toga jedan neradni dan jer je bio drzavni praznik u Hr. Kolega dolazi na postu preuzeti posiljku, i otvara pred sluzbenikom poste....unutra kutija, papiri, garancija, i jedan rezervni link.....ups, a sat? E sata nema.....Pravi se zapisnik, slika se sve, ponovo se vaze, i vidi se da odvaga ne odgovara onoj koja je upisana na prijemu posiljke, fali 180 gr.....grama mog „nesudjenog“ sata. Daljnji proces vec mnogima koji su tako prosli, kao ja sada, je sljedeci.....uputi pisani prigovor Posti, to ide na obradu, ako se utvrdi da je zbilja paket otvaran u transportu, i da je doslo do kradje ili nestanka....posta isplacuje trostruku vrednost postarine.....12,5€ x 3 = 37,5€
Posiljka nije bila osigurana (to kosta dosta para)
Nije bila navedena vrednost posiljke.
Novac uplacen preko bankarskog transfera.....a ne PayPala!!!!!
Tko je kriv, zasto i kako je doslo do toga.....moja trenutna paranoja mi ne dozvoljava da racionalno razmisljam. Covek ima dokaz da je paket uredno poslao, sa satom unutra,(dokaz i odvaga)......ima reputaciju na forumu, ugled i verovatno je to i poslao sve uredno.
Posta u Hr primila ali odvaga ne odgovara.....uradjen zapisnik.....
Sta sledi sada dalje? Prvotni sok, neverica, polako se smiruje....pouka, ako bas mora da se kupi na taj nacin....obavezno korisiti PayPal ili takav slican nacin placanja.....jer u ovom mom slucaju bi PayPal stitio mene tj., kupca pa bi onda bilo na prodavatelju da dokazuje i potrazuje sat, novac ili odstetu.....U svakom slucaju jedna strana u ovakvom poslu bi bila ostecena.....
Sledi pravna bitka i dokazivanje da je sat uredno zapakovan i predan za slanje, ali da paket nije primljen u originalnom stanju......i cekanje da li ce se tu ista dogoditi.
Stari ljudi kazu.....“Svaka skola se placa“. Evo ja svoju upravo sada! Sada se namece puno i pitanja i saveta, zasto nisi ovako, zasto nisi onako, pa trebao si ovo, pa ono.......lako je biti general posle bitke.....
Ne bi zelio ovim postom da „ocrnim“ bilo koga, bilo koju postu, samo da podelim sa vama moje tuzno iskustvo i sada vec prezaljenu Tunu koju sam toliko zeljno iscekivao.
Prilog: screenshot postanskih tracking lista
Prilog 99423
Prilog 99424
Prilog 99425
-
E moj Mario. Sta da ti kazem ... iskrena sucut.
Hebes ti ovaj svet, kada se vise i Nemacka i Engleska i Holandija napunila Turaka, Arapa, i ostalih pa ne mozes vise mirno sat kupit kod njih a kamoli auto. Sumrak evropske civilizacije ... :(
I hvala ti sto si to podelio sa nama. Za pouku.
-
E, baš glupo... Ček, bre, pa lepo se vidi da 2.10. kad je paket konačno poslat iz Holandije teži 0,92 kg dakle sat je nestao ili u transportu (sumnjam da je ova radnja "insert item into bag" od 03.10. bila ključna) ili po prijemu u HR.
EDIT: Uglavnom kod njih postoji pisani trag o savkoj radnji u postupku slanja (ili bi bar trebalo da postoji) pa će se lako saznati ko je slao, ko je pakovao, ko transportovao, a ko u HR primio paket i sl... Onda lepo parnica da se dokaže da je smrad ukrao sat, pa tužba protiv holandske ili hrvatske pošte, i biće para za 10 Tuna.
Gore glavu zemljak.
-
Eh da hoce biti kao sto Kure pise ...
Drugo. Da bar hoce da preuzmu od imigranata makar serijatsko pravo. Pa kada ukebaju delikventa da mu minimum saku secnu!
-
Da, kolege, vidljivo je is NL tracking broja...da je zastoj bio tamo ogroman. I netocno napisano da je sat poslat za Hr....
Zapisnikom je utvrdjeno da stanje odvage po prijemu nije isti, fali 200 grama a i da je paket otvaran i ponovno lepljen drugacijom lepljivom trakom.....
E sada sta ce biti dalje.....ostaje da se ceka dok se ne ustanovi materijalna steta i podnese zahtev za naknadu stete....
A meni najvise zao Tune, bila je kao bombon!
-
Eto...ne znam šta da kažem.
-
Mario, nemam reči. Baš bedak. Ja sam uvek iz predostrožnosti zahtevao osiguranu pošiljku ali fakat to poskupljuje transakciju :(.
Uzgred (mali off), nama su na povratku iz Čilea, po svoj prilici na rimskom aerodromu, iz kofera ukrali ćerine Barbike, igračke, njen komplet escajga i tanjirića za školu i još dečijih stvari. I izbušili nekom iglom preostale stvari (pantalone, košulje...)
-
Uff bas mi je zao ne znam sto reci.. :( ja osobno ne bi strancu nikad novcani transfer uplatio, samo ljudima koje osobno dobro poznajem. Sve satove sam platio paypalom, radije platim 5% vise pa mirno spavam. Ako seller ne prihvaca paypal onda idem dalje bez obzira koliko jako zelim taj sat. Ne zelim pametovat, samo da ostavim kao upozorenje drugima. Nedavno je jedan na omega forums prodao moona dvojici (isti sat) i trecem submariner i nestao. Sve novcani transfer. U svakom slucaju izbjegavajte transfer jer ponekad kao u ovom slucaju reference nisu dovoljne.
Nadam se ipak da ces nekako uspjeti doci do svog novca i da ce onog ko god je maznuo sat stici karma prije ili kasnije.
-
Tnx vladas, joppa, bas i je bed. Setio sam se jutros onih reci....ma nece bas mene to da zadesi. Ali eto......hoce.
-
Joooj, MMario
baš mi je žao :(
-
E jbg!!!
Stvarno mi je žao. I nema ovdje razloga da se jedeš u stilu:" zašto nisam ovo ili ono".
Sve regularno odrađeno i zadesio te peh. Možda bude sreće pa se nađe krivac.