Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
Like Tree3Likes
  • 3 Post By Haifisch23

tema: Kupovina novog sata - dilema

  1. #1
    Novi član
    Član od
    14.3.2022.
    Poruke
    1
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Kupovina novog sata - dilema

    Pozdrav svima


    Nov sam na forumu, pa mi je potrebna pomoć vas znalaca prilikom kupovine mog prvog sata. Imajući u vidu da mi je budžet oko 1500 evra, neki uži izbor je pao na neki od modela Tag Heuer Formula 1, Tag Heuer Aquaracer i Oris Aquis.

    Ono što je moje pitanje za vas je da li se navedeni brendovi i modeli isplate u odnosu uloženo/dobijeno, odnosno da li vrede taj novac? Pošto je to da mi se sviđaju vizuelno neupitno. To da li je mehanizam kvarcni ili automatik mi nije presudno, mada je naravno bolje da je automatik. Formula 1 mi se sviđa zbog ljubavi prema motosportu, dok su Aquaracer i Oris jednostavno lepi kao takvi.

    Druga, možda još važnija stvar koja me zanima je gde kupiti sat? Da li kupiti kod ovlašćenog distributera, ili postoji neki povoljniji način na koje vi kupujete satove, a da je pouzdan?

    Ako sam propustio nešto da kažem, slobodno sugerišite.

    Unapred hvala

  2. #2
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.892
    Lajkovi
    13121
    Reputacioni uticaj
    390

    Određen forumom Re: Kupovina novog sata - dilema

    Dobrodošao!

    Uzevši u obzir kriterijume, koje si naveo: budžet, automatik / kvarc, dano dobijeno - najbolji izbor bi bio Oris Aquis. Teško ćeš naći novi Tag Heuer mehanički sat, koji će se približiti navedenom budžetu. Sa druge strane, dati toliki novac za kvarčni sat, kojeg pokreće standardna 3 hand ili hronografska Ronda je previše. Iako se radi o proverenom, dobrom i pouzdanom proizvođaču mehanizama, za tu sumu se može dobiti odličan Longines 1/100, termokopmezacijski i powerdrive hronograf sa preciznošću štopera do 1/100 sekunde, te sa godišnjim odstupanjem od samo +- 10 sekundi. Pokreće ga ETA 251.264, koji je neuporedivo kvalitetniji od Ronde.
    Oris Aquis je kvalitetan sat sa automatskim mehanizmom Sellita SW 200 i keramičkim bezelom, koji će opravdati uložen novac i bolje držati cenu nego kvarčni Tag Heuer. Oris je brend, koji puno ulaže u sebe i kojem ugled na sceni prilično raste u poslednje dve decenije i uvek zaslužuje razmatranje prilikom kupovine sata u višem entry ili srednjem cenovnom razredu.

    Pošto si naveo da si ljubitelj motosporta, predložio bi da pogledaš mehaničke satove Hamiltona (Intramatic Chrono) ili Tissot Heritage 1973. Sa uobičajenim popustom i nešto malo dodatka, može se doći od odličnog mehaničkog hronografa, koji u oba slučaja ima duboko uporište u istoriji a pokreće ih odličan Valjoux 7753 sa povećanom rezervom snage od 60 sati. Za uložen novac, zaista odlični mehanički hronografi.

    Gde kupiti sat? Ovlaštetni distribuer donosi nešto veće cene i sigurnost u smislu originalnosti i garancijskog roka.
    Cenovno povoljnija varijanta je Chrono 24, gde se mogu kupiti novi satovi, ali pošto se u preko 90 % slučajeva radi o sivom tržištu, garancija na sat je važeća samo u primeru ako je kupljen kod zvaničnog AD. Stvar lične presude.
    popovac 76, BucaJr. and piksi like this.

  3. #3
    Počasni član Avatar korisnika don Alberto
    Član od
    14.12.2012.
    Poruke
    5.307
    Lajkovi
    27247
    Reputacioni uticaj
    54

    Određen forumom Re: Kupovina novog sata - dilema

    Jel te interesuje nov ili polovan sat???
    Omega rules !!!

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •