Uhhh, ova Valjoux je lutkica, mljac, mljac...
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Gde u Beogradu mogu da nadjem Certina satove?Ovde sam nasao da je distributer Chronos Time.Mislim da oni ne prodaju satove nego ih samo uvoze.Nasao sam da ih ima Zlatara MajdanpekH,ali nista ne mogu da nadjem na njihovom sajtu.Puno znaci kada vidis sat uzivo i probas ga.Sto se tice kupovine van Srbije jedino mogu da vidim u Becu preko prijatelja.Druge kombinacije me ne zanimaju.
251.262 je vrhunski hronograf sa 27 rubina(više nego mehanički 7750), dok je G10 jeftin plastični mehanizam gdje popravak nije moguć. Razlika je drastična.
Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (16.8.2012. u 13:27)
To me zanimalo.Ovaj 251.262 je bolji i od 955.112.Jel tako ili gresim?Video sam jos jednu Certinu koja mi se svidela.To je ovaj sat: Certina (renz-) | wristwatches | pocket watches | watch exchange :: watchSea24 On je elegantniji i lepsi od ovog: Certina DS Podium Big Size - DS Podium - Certina - Herrenuhren Da li su na istom nivou ili je jedan bolji od drugog?
Joj, momci u pravu ste, nisam pažljivo čitao brojeve, a Kići upućujem javno izvinjenje.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Certina (renz-) | wristwatches | pocket watches | watch exchange :: watchSea24
e ovaj već izgleda malo ozbiljnije, ali cena...
Inače ja bih lično išao na ovaj sa G10 mehanizmom (Certina ili šta već), ipak je razlika u ceni značajna.
Poslednja ispravka: Milanche78 (16.8.2012. u 14:40)
Mislim da je Kica otvorio Pandorinu kutiju sa ovom temom...
Rasprava o tome koji je sat u tom cijenovnom rangu najbolji je isto poput rasprave da li je bolji Carlsberg ili Heineken ili da li su bolje plave ili crne...
Mislim, to je cijenovni rang koji je najpopularniji medju obicnim smrtnicima i misljenja ucenih glava su sasvim razlicita.
Da bi dobio odgovor, Kica treba malo da suzi kriterijume za izbor.
Prvo, da li hoce sportski ili elegantni sat, pa da li hoce mehanicki ili kvarcni, pa da li hoce evropski ili japanski itd... zatim bi trebalo da provede par sati na interenetu u pretrazi po tim kriterijumima i kad odabere par modela da pita koji bi bio najbolji.
Bez toga, bojim se da mu niko ovdje ne moze pomoci jer svi mi imamo favorite iz sebi svojstvenih razloga, pa smo malo neobjektivni.
Eto, moja 2 centa.
Pozdrav svima, ja sam nov u ovom zaraznom svetu ljubitelja satova i Kica je postavio temu kao da je mene pitaoU principu i mene zanima sat iskljucivo sa kvarcnim mehanizmom (ukoliko trujem coveku temu recite da prestanem ili je izmestite). Jel istina da moze da se nadje omega do 1000€ kod Malbasica, i kako da proverim cene posto ih nema na sajtu. Unapred se izvinjavam jer sam potpuni laik sto se tice satova. I za kraj, zanima me sat sa metalnom narukvicom i da bude elegantan, hocu da ga nosim na svojoj svadbi uz crno odelo
Hvala svima i pozdrav
Niko da uputi neki koristan savet, ili nekoristan![]()
Bookmarks sajtovi