• Hamilton Pan Europ H-30 satovi

    Švajcarski proizvođač satova, Hamilton, se ove godine ponovo okrenuo svojoj istoriji i jednom od svojih starih modela. Na ovogodišnjem Baselworld sajmu satova i nakita je predstavio automatik verzija ovog sata iz 1971. godine. Kada je časovnik prvobitno predstavljen pokretao ga je mehanički hronograf mehanizam (Caliber 11), dok ove godine Hamilton Pan Europ satove pokreće automatski mehanizam.


    Novitet Hamilton-ove ponude, Pan Europ H-30, poseduje upečatljiv sportski izgled i dostupan je u dve varijante – plavoj i sivoj. Tačnije, kod novog modela je moguće odabrati vreziju za plavim ili sivim ciferom, a oni se isporučuju na NATO ili crnom kožnom kaišu. Kućište izrađeno od čelika je jastučastog oblika šta je karakteristično za sportske hronograf satove iz sedamdesetih godina prošlog veka. Unutar kućišta prečnika 42mm se nalazi satni mehanizam H-30 koji ima autonomiju rada od približno 80 časova. Pomenuti kalibar obezbeđuje prikaz sati, minuta, sekundi, a indikator dana i datuma je smešten na poziciji “3h”.




    Hamilton Pan Europ H-30 satove će distributeri imati u ponudi od juna ili jula meseca ove godine, po cenama od 1.095,oo USD za model sa NATO kaišem, a 1,145,oo USD za verziju sa kožnim kaišem.

    Hamilton
    This article was originally published in forum thread: Hamilton Pan Europ H-30 satovi started by Shmizla View original post