• Longines Heritage 1968 satovi

    Dobro poznati švajcarski proizvođač satova je inspiraciju za Longines Heritage 1968 satove pronašao u svojim ranijim modelima koji su trenutno smešteni u Longines muzeju. O ovom muzeju satova i svim ostalim ostavštinama koje je kompanija Longines koristila u svojim proteklim godinama postojanja smo pisali ranije – Longines muzej.


    Novi modeli stova su dostupni sa kućištem kvadratnog oblika u dve različite dimenzije, 26x26mm i 33x33mm. Za izradu kućišta jedne izvedbe časovnika je korišćeno 18ct roze zlato (ref. br. L2.292.8.71.0), a kod druge nerđajući čelik (ref. br. L2.792.4.71.0). Satovi sa zlatnim kućištem imaju dimenzije 26x26mm, a modeli izrađeni od čelika 33x33mm. Deklarisana vodootpornost iznosi 30m, a na časovnicima je postavljeno safirno staklo koje sa strane brojčanika (unutrašnje) ima nanet antirefleksni premaz.


    Satovi dolaze sa različitim mehanizmima, odnosno automatski kalibar L595 je smešten u zlatnom modelu, dok se automatski kalibar L619 nalazi u verziji od čelika. Oba mehanizma rade na istoj frekvenciji od 28,800 v/h, ali se njihova rezerva snage razlikuje. Ukupno 40h iznosi autonomija rada zlatnog modela, a 42h kod modela sa većim kućištem. Funkcionalnosti mehanizama su identične na oba modela i to su prikaz sati, minuta, sekundi i datum smešten između “4 i 5h”.


    Brojčanici na satovima su srebrne boje i na njima su naneti rimski brojevi kao satni markeri. Ovakav odabir markera svakako časovnicima daje dodatnu dozu prefinjenoti i elegancije. Kazaljke su izrađene od srebra tj. od zlata, shodno modelu i boljoj usklašenosti sa materijalom kućišta. Ova modela su dostupna sa crnim kožnim kaiševima od aligatorove kože.

    Izvor: Longines
    This article was originally published in forum thread: Longines Heritage 1968 satovi started by Shmizla View original post