• Longines muzej


  Istorija Longines brenda datira od 1832. godine kada je Auguste Agassiz osnovao svoju časovničarsku radionicu. Od samog osnivanja pa do danas su se nizale godine koje su pratile mnoštvo poslovnih uspeha, veliki broj izuma i satova.

  Danas se sedište Compagnie des Montres Longines Francillon S.A. nalazi u istom mestu u kome je prvobitna časovničarska radionica bila osnovana. U kompleksu poslovnih objekata se nalazi i muzej koji je 2012. godine restruktuiran i renoviran. U njemu posetioci mogu saznati nešto više o Longines brendu, o njihovim najvažnijim modelima satova, instrumentima za navigaciju, štopericama. Takođe se mogu susreti sa velikim brojem dokumenata, kao što su razne fotografije, posteri, filmovi, medalje i drugi arhivski snimci. Posetiocima su obezbeđene besplatne ture na Engleskom, Francuskom, Nemačkom, Španskom i Italijanskom jeziku.


  Za 180. godišnjicu postojanja, Longines je svojim poštovaocima omogućio da se što bolje upute u njihov razvoj od osnivanja do dana današnjeg. Putem virtuelnog i video sadržaja je zaokupljen njihov kompletan razvoj, a koji kao što smo spomenuli traje dugi niz godina.

  Pomoću sledećeg LINK-a ste u mogućnosti da virtuelnim putem posetite Longines muzej – Longines virtuelna tura kroz muzej.

  U narednih deset video klipova zajedno sa predsednikom kompanije Longines, Walter von Känel-om, možete da obiđete muzej i zavirite u mnoštvo izloženih postavki.

  Longines muzej - DEO 1:

  Longines muzej - DEO 2:

  Longines muzej - DEO 3:

  Longines muzej - DEO 4:

  Longines muzej - DEO 5:

  Longines muzej - DEO 6:

  Longines muzej - DEO 7:

  Longines muzej - DEO 8:

  Longines muzej - DEO 9:

  Longines muzej - DEO 10:


  Longines muzej - Kontakt podaci:
  LONGINES WATCH CO. FRANCILLON LTD.
  2610 ST-IMIER, Švajcarska
  Telefon : +41 (0)32 942 54 25
  Radno vreme: od ponedeljka do petka 09-12h i 14-17h.
  Zatvoren za posetioce u vreme praznika.

  Izvor: Longines
  SanelMNE and zizaMALI like this.
  This article was originally published in forum thread: Longines muzej started by Shmizla View original post