• Završen sajam Sjaj u 2013. godini

    Na kraju ovogodišnje sajamske sezone je na Novosadskom sajmu održana 18. Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj". To je jedina manifestacija ove vrste u regionu i predstavlja priliku da se na jednom mestu susretnu ljubitelji finih stvari.


    U periodu od 7. do 10. novembra 2013. godine, proizvode i usluge je predstavilo više od 50 izlagača iz šest zemalja (Srbije, Turske, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Nemačke). Sajamska manifestacija Sjaj je ove godine po obimu izlagačkog prostora bila veća za 10% od prošle godine, dok su posetiocima bili ponuđeni nakit, oprema i alati za zlatarstvo, pored toga i vrhunski brendovi časovnika. Ove godine je ulaz na Sjaj u Hali "Master" bio besplatan, uz obaveznu registraciju i prolazak kroz sigurnosni detektor za metal.

    Veliki izbor muških i ženskih satova, savremenog ili klasičnijeg dizajna, čije cene su prihvatljive svima su bili izloženi na Sjaj-u. Izlagači ističu da je damama bitniji dizajn, dok muškarci obraćaju pažnju i na tehničke karakteristike časovnika. Tokom izložbe su održane i prezentacije među kojima su promovisane nove aktivnosti i projekti učesnika.

    Sadržaj izlaganja - Sjaj 2013:

    ZLATARSTVO:
    - Zlatni i srebrni nakit
    - Drago kamenje
    - Kovanice
    - Legure
    - Lemovi
    - Tečno zlato
    - Mašine za graviranje
    - Alati za zlatarstvo
    - Oprema za zlatarstvo
    - Alarmni sistemi
    - Ambalaža
    - Nove tehnologije u izradi nakita

    ČASOVNIČARSTVO:
    - Ručni satovi
    - Džepni satovi
    - Stoni i zidni satovi
    - Reklamni satovi
    - Alati za časovničarstvo

    Izvor: Novosadski sajam
    This article was originally published in forum thread: Sajam zlatarstva i časovničarstva - Sjaj 2013 started by Shmizla View original post