• Ženevski žig je sada ONLINE

    Nakon 125 godina od osnivanja kancelarije, tačnije 06. novembra 2013. godine, je na Internetu "osvanuo" zvanični the Poinçon de Genève web sajt. Poincondegeneve.ch obuhvata informacije o ženevskom regionu, izradi delova satnog mehanizma, zatim o pouzdanosti časovnika i autentičnosti sata tj. mehanizma.


    Definicija pojma:

    Ženevski žig (the Poinçon de Genève) je nastao 06. novembra 1886. godine kada su država i Ženevski kanton uspostavili kancelariju koja će se baviti opcionalnom inspekcijom satova proizvedenih u Ženevi. Tako nastaje pojam Ženevski žig koji je i dan danas veoma cenjen u vrhunskoj časovničarskoj industriji. Zaista mali broj proizvođača, situiranih u Ženevi, može da kruniše svoje satove sa ovim žigom. Ukupan broj proizvođača može se izbrojati prstima jedne ruke, što je zaista garancija ekskluzivnosti.


    Poincondegeneve.ch

    Provenance – Ženevski žig mogu dobiti samo oni proizvođači satova koji su locirani u ženevskom kantonu i koji na toj lokaciji proizvode svoje časocnike tj. delove potrebne za njihovu izradu.

    Craftsmanship – Časovnik koji nosi Ženevski žig ne predstavlja instrument koji pokazuje vreme, već je i umetničko delo. U skladu sa težnjom ka perfekciji, svaka komponenta mora biti izrađena sa najvećom pažnjom i dodatnom dekoracijom.

    Reliability – Pored vuzuelnog ugođaja, sat vlasniku treba dati najsavršeniji ugođaj prlikom nošenja i korišćenja. U tom cilju komisija Ženevskog žiga testira i vodi računa o kvalitetu i pouzdanosti časovnika.

    Authentication – Ukoliko želite da proverite da li je vaš sat autentičan i da li nosi originalan Ženevski žig iskoristite mogućnosti za proveru putem Smart telafona ili unosom jedinstvenog coda.

    Kompletan tekst o Ženevskom žigu možete pronaći OVDE, dok se dodatne informacije o COSC sertifikatu i Ženevskom žigu mogu pronaći i OVDE.


    Izvor: The Poinçon de Genève