• Sat Tissot Seastar 1000 Chronograph  Novi hronograf proizvođača Tissot namenjen zaljubljenicima u morske dubine. Tissot Seastar 1000 chronograph biće predstavljen na Basel-u ove godine a kada se pojavi na tržištu, iako cena zvanično još uvek nije poznata, pretpostavlja se da će koštati oko 1000€!?!
  Mehanički mehanizam sa hronograf komplikacijom ETA c01.211 koji je zasnovan na čuvenom Lemania 5100 modelu je glavna odlika ovog ručnog sata i biće smešten u čelično kućište prečnika 48mm. Kruna, hrono tasteri kao i poklopac kućišta su ušrafljujući pa je tako Tissot za ovaj model predvideo da bude vodootporan do 300 metara a kućište poseduje i ventil za oslobađanje helium gasa (HEV)! Kao i kod svakog ronilačkog sata, korona sa minutnom skalom se jednosmerno rotira. Brojčanik će se raditi u crno/plavoj, crno/beloj i crno/narandžastoj varijanti dok će markeri i kazaljke imati Superluminova premaz. Staklo je naravno safirno a sat će se isporučivati ili sa gumenom narukvicom sa preklapajućom kopčom ili sa metalnom narukvicom sa sigurnosnom kopčom i ronilačkom ekstenzijom.
  Kako se vama dopada ovaj model?

  Osim ovog izgleda koji pomalo podseća na Omegu, po meni je kućište jednostavno preveliko pa samim tim i podbrojčanici nekako deluju premaleno. Ne dopada mi se nikako a i cena će verovatno biti previsoka. Imajte na umu da unutra nije Valjoux 7750 ili neki njegov derivat već jeftiniji relativno novi c01.211 mehanizam koji je projektovan sa namerom da bude što jeftiniji za proizvodnju.
  milanb71 and BedMadaFaker like this.
  This article was originally published in forum thread: Sat Tissot Seastar 1000 Chronograph started by dragon View original post