• Blancpain Saint Valentin 2011

  Dan zaljubljenih ili Sv. Valentin nije tako daleko i verovatno se mnogi već pitaju šta bi svojim lepšim polovinama poklonili na taj dan. Možda odgovor na to pitanje može da vam da Blancpain sa svojim novim ženskim satom Saint Valentin 2011.


  Novi model koji dolazi iz Blancpain-a je elegantan ženski sat koji zrači luksuzom a verujem da neće ostaviti ravnodušnim i mnoge muškarce koji se nađu u prisustvu vlasnice sata, ako ni zbog čega drugog a onda zbog izuzetnog mehanizma koji se nalazi u njemu.

  Ovaj deo priče verovatno neće privući pažnju damama ali ja ne mogu da ga zaobiđem. Mehanizam, koji je moguće videti kroz poklopac kućišta sata, je Blancpain kalibar 6763 koji se sastoji iz 261 dela, ima prečnik od 27mm, debljinu od 4.9mm i 30 rubina. Mehanizam je bogato dekorisan, ništa manje se ni ne očekuje od high-end i luksuznih proizvođača satova, ali ono što se posebno ističe na njemu jesu tri ugravirana srca koja se nalaze na oscilirajućem tegu i koja treba simbolično da predstavljaju osećanja prema voljenoj osobi. Funkcije kojima se mehanizam ističe su prikaz mesečevih mena i pun kalendar što znači da sat, pored mesečevih mena, prikazuje mesec, dan i datum u nedelji. Blancpain posebno naglašava i prilično veliku rezervu snage od 100 sati koju ima ovaj mehanički mehanizam debljine od nepunih 5mm.  Blancpain Saint Valentin 2011 ima kućište prečnika 34mm koje je izrađeno od čelika i vodootporan je do 50 metara. Staklo je safirno a korona je ukrašena sa 58 dijamanata i jednim rubinom u obliku srca koji se nalazi na poziciji "12". Lep detalj, ako mene pitate. Međutim, ovaj švajcarski proizvođač vrhunskih satova se nije zaustavio samo na koroni, pa je tako beli "mother-of-pearl" brojčanik ukrašen sa 9 dijamanata koji predstavljaju markere za sate. Cela priča je zaokružena belom kožnom narukvicom sa odgovarajućom kopčom.  Blancpain Saint Valentin 2011 će biti izrađen u izuzetno maloj, limitiranoj, seriji od svega 99 satova i biće ponuđen tržištu početkom sledeće godine. Sat će se isporučivati u drvenoj kutiji koja će biti presvučena belom kožom i koja će imati malu bravu. Ključ će se nalaziti u kutijici napravljenoj od belog zlata i presvučenoj belom kožom i imaće oblik srca. Zaista je uloženo mnogo truda prilikom dizajniranja i izrade i moram priznati da je Blancpain uspeo da napravi očaravajuće lep ženski sat.
  This article was originally published in forum thread: Blancpain Saint Valentin 2011 started by dragon View original post