• Sa IWC-om ka zvezdama




    IWC je iznova pronašao inspiraciju u Saint-Exupéryjevom Malom princu. Najnovija verzija sata "Le Petit Prince" ističe se neobičnim zvezdanim elementom koji je teško zapaziti na prvi pogled. Unutar kruga u središtu modrog brojčanika karakterističnog „kokpit“ dizajna raspoređene su zvezdice koje, jedna po danu, nasumično zasvetle. Svetleće zvezdice simboliziraju planete koje je princ posetio tokom svog putovanja, a ugravirane su i na pozadinu sata zajedno s imenima njihovih fikcionalnih stanovnika te portretom princa.



    Novi model pokreće automatski kalibar 79420 sa 44-satnom rezervom snage, a takođe i dve sekundne kazaljke postavljene jedna preko druge, koje omogućavaju korisniku precizno merenje proteklog vremena čak unutar iste minute. Ova funkcija poznata i kao dvostruki kronograf. Ostale funkcije modela su sati, minute, sekunde, datum i dan u sedmici.

    Kućište promera 44 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika i ima posebno unutrašnje kućište od mekog čelika koje štiti mehanizam od magnetskog delovanja. Sa prednje strane kućišta nalazi se safirno staklo. Sat je vodootporan do 60 metara.

    Brojčanik sata je modri (plavi) sa tri podbrojčanika i prozorom datuma na "3 sata" te kazaljkama presvučenim slojem Super-LumiNova.

    Sat dolazi sa smeđim kožnim remenom, a dostupan je u ograničenoj seriji od 1000 primeraka (ref br IW371807).





    Dorada teksta by Shmizla
    This article was originally published in forum thread: IWC Mali Princ started by tihomirov View original post