• Nomos Lambda Deep Blue satovi

    Prefinjena forma sata koja nam dolazi iz nemačke časovničarske industrije je svakako novi Nomos Lambda Deep Blue. Nomos je ponovo dao akcenat na bojama koje su dopadljive jačem polu i svoj Lambda model obojio u plavo. Za razliku od predhodne svetle verzije modela sa belim ciferom, nova je naklonjena tamnijim tonovima. Lambda Deep Blue je najnovija verzija časovnika iz Nomos-ove kolekcije satova izrađenih od zlata.



    Sat poseduje fino polirano kućište napravljeno od plemenitog metala tj. od 18K belog zlata. Njegove dimenzije iznose 42mm u prečniku, dok je visina svega 8,9mm. Safirno staklo sa antirefleksnim premazom je postavljeno sa prednje i zadnje strane, čime se smanjuje odsjaj na staklu od osvetljenja.



    Na lakiranom brojčaniku tamno plave boje upečatljivo mesto i veliku površinu zauzima minimalistički prikazan indikator reserve snage. Reč je ručno navijanom Nomos “in-house” mehanizmu DUW 1001 koji obezbeđuje čak i do 84 časova nesmetanog rada do narednog navijanja. Kalibar poseduje 29 rubina i radi sa nešto manje vibracija po času, odnosno na 21600 v/h. Podešen je u šest različitih položaja, što je svakako u skladu sa hronometarskim standardima, a njegovo fino podešavanje se može vršiti putem regulatora u obliku labudovog vrata.



    Kako bi se ispratio kompletan minimalistički duh časovnika markeri su potpuno diskretni, a prikaz male sekundare je smešten na poziciji “6h”. Ispod nje se nalazi natpis “Made in Germany” sasvim opravdano, jer je Nomos jedan od proizvođača satova iz te zemlje. Referentni broj ovog modela je 935, koji je dostupan na crnom kožnom kaišu sa klasičnom kopčom sa iglicom napravljenom od istog materijala kao i kućište. Svi zainteresovani satove mogu naći u prodaji od novembra meseca 2014. godine.



    Nomos
    vanjabg77 likes this.
    This article was originally published in forum thread: Nomos Lambda Deep Blue satovi started by Shmizla View original post