• Zenith El Primero Synopsis satovi

    Ove godine je na Baselworld sajmu kompanija Zenith predstavila tri verzije Synopsis satova. Bilo da je reč o varijanti od nerđajućeg čelika ili roze zlata, satovi svakako privlače pažnju kako zbog vanvremenskog dizajna tako i zbog slobodnog pogleda na čuveni El Primero mehanizam.

    Delimično skeletizirani satovi omogućavaju neometan pogled na visoko frekfentni El Primero 4613 mehanizam. Pomenuti kalibar kucka čak 36,000 puta u jednom času, a poseduje autonomiju rada od 50h. Sa zadnje strane kućišta, se kroz safirno staklo, takođe može videti njegova lepota i dekoracija Ženevskim šarama.

    Novi satovi se izrađuju sa kućištem prečnika 40mm od nerđajućeg čelika ili ružičastog zlata. Visina pomenutog kućišta iznosi 11,7mm i na njima je postavljeno safirno staklo sa antirefleksnim premazom sa obe strane. Na poziciji “9h” se na ciferu nalazi skeleton otvor, kazaljke su presvučene zlatom i rodijumom, dok su markeri premazani SuperLuminova SLN C1 farbom. Brojčanik je srebrne boje i brušen kako bi se dobio efekat sjaja sunčevih zraka. Deklarisana vodootpornost ovih Zenith elegantnih modela iznosi 100m i isporučuju se na braon kožnom kaišu tj. na metalnoj narukvici.

    Zenith
    This article was originally published in forum thread: Zenith El Primero Synopsis satovi started by Shmizla View original post