Ove godine je na Baselworld sajmu kompanija Zenith predstavila tri verzije Synopsis satova. Bilo da je reč o varijanti od nerđajućeg čelika ili roze zlata, satovi svakako privlače pažnju kako zbog vanvremenskog dizajna tako i zbog slobodnog pogleda na čuveni El Primero mehanizam.
Naziv: zenith-el-primero-synopsis-satovi-watches-4.jpg, pregleda: 616, veličina: 126,5 KB

Delimično skeletizirani satovi omogućavaju neometan pogled na visoko frekfentni El Primero 4613 mehanizam. Pomenuti kalibar kucka čak 36,000 puta u jednom času, a poseduje autonomiju rada od 50h. Sa zadnje strane kućišta, se kroz safirno staklo, takođe može videti njegova lepota i dekoracija Ženevskim šarama.
Naziv: Zenith-El-Primero-4613-movement.jpg, pregleda: 423, veličina: 66,8 KB

Novi satovi se izrađuju sa kućištem prečnika 40mm od nerđajućeg čelika ili ružičastog zlata. Visina pomenutog kućišta iznosi 11,7mm i na njima je postavljeno safirno staklo sa antirefleksnim premazom sa obe strane. Na poziciji “9h” se na ciferu nalazi skeleton otvor, kazaljke su presvučene zlatom i rodijumom, dok su markeri premazani SuperLuminova SLN C1 farbom. Brojčanik je srebrne boje i brušen kako bi se dobio efekat sjaja sunčevih zraka. Deklarisana vodootpornost ovih Zenith elegantnih modela iznosi 100m i isporučuju se na braon kožnom kaišu tj. na metalnoj narukvici.
Naziv: zenith-el-primero-synopsis-satovi-watches-5.jpg, pregleda: 442, veličina: 147,8 KB

Zenith