View RSS Feed

Neša

  1. Beloruska industrija satova – Минский часовой завод

    by , 5.8.2012. at 15:30
    Citat Neša kaže: Pregled poruke
    Rešio sam da napišem tekst o ovom relativno poznatom, ali možda pomalo zapostavljenom proizvođaču. Iako je u pitanju fabrika koja se nalazi u Belorusiji, a nekada je bila sovjetska, rešio sam da je stavim u podforum namenjen ruskim satovima, jer on zapravo pokriva satove zasnovane na sovjetskoj časovničarskoj industriji. Iz ove fabrike izašli su mnogi nama poznati satovi, kao npr. oni potpisani kao Luč, Zarja ili Vimpel.

    Fabrika se zove Минский часовой завод (MČZ), a njena istorija
    ...
    Categories
    Uncategorized
  2. Poljot - zlatno doba [1960-1990]

    by , 18.2.2012. at 21:53
    Citat Neša kaže: Pregled poruke
    Ovaj tekst se nadovezuje na onaj koji se bavi počecima fabrike 1MČZ i nastankom brenda Poljot. Pomenutom tekstu se može pristupiti preko sledećeg linka: http://www.svetsatova.com/forum/f76/...ijat-5023.html

    Najzaniljiviji period u razvoju ovog brenda traje oko trideset godina, počevši od 1960. godine, kada se naziv Poljot prvi put javlja, pa sve do kraha Sovjetskog Saveza.

    Razvivši se u periodu Hladnog rata, kada je trebalo pokazati mogućnost
    ...
    Categories
    Uncategorized
  3. Kako se kalio Poljot - kratak istorijat

    by , 18.2.2012. at 15:17
    Citat Neša kaže: Pregled poruke
    Ovaj tekst je posvećen najčuvenijem ruskom brendu koji i danas postoji. Iako se brend Poljot pojavljuje tek 1960. godine, njegova istorija je mnogo duža. Istorijat koji će biti prikazan u ovom tekstu bavi se periodom od osnivanja Prve državne (kasnije moskovske) fabrike satova, pa sve do početka upotrebe ovog brenda. Imajući u vidu koliko sovjetski (a kasnije i ruski) brendovi i proizvođači imaju isprepletanu istoriju, pokušao sam da tekst zaokružim na ovaj način, namerno izostavivši
    ...
    Categories
    Uncategorized
  4. Istorija vojnih i pilotskih satova

    by , 20.9.2011. at 19:54
    Citat Neša kaže: Pregled poruke
    Tekst koji ćete ovde pročitati rezultat je ličnog interesovanja za ovu temu. Ideju da napišem ovako nešto dala mi je Clarissa, a prvu verziju teksta poslao sam Dragonu, koji je ljubazno pristao da pogleda tekst, dao korisne sugestije i još nekoliko izvora kojima sam upotpunio opis. Za konačnu verziju ovog odgovornost snosi autor, a tekst posvećujem svim članovima foruma Svet satova, zahvaljujući kojima sam se zainteresovao za satove.

    Iako vojni i pilotski satovi postoje već relativno
    ...
    Categories
    Uncategorized
Strana 2 od 2 PrvaPrva 12