Kako bi proslavio otvaranje svog novog butika u Parizu, Švajcarski proizvođač satova Vacheron Constantin je predstavio 4 limitirana modela iz svoje Patrimony Traditionnelle kolekcije koji će biti dostupni u novom butiku.




Patrimony Traditionnelle Calibre 2755 Grand Complication


Ovaj model dolazi u robusnom kućištu prečnika 44mm, što i nije baš uobičajeno za ovakvu vrstu sata. Sat poseduje neke od najsloženijih komplikacija kao što su: minute repeater, tourbillon i večiti kalendar. Pošto je sat dossta velik, pored tri podbrojčanika našlo se mesto i za tourbillon na poziciji "6" na kome se nalazi logo ove kompanije, Malteški krst.



Sat pokreće ručno navijani Calibre 2755, kompletno otkriven sa zadnje strane kućišta. Mehanizam je sastavljen od 602 dela, ukrašen je sa Côtes de Genève i pokazuje svo umeće vrhunskih časovničara. Na mostu se takođe nalazi indikator rezerve snage. Ovaj model je izrašen u samo jednom primerku, što se vidi i po serijskom broju 1/1.




Patrimony Traditionnelle Chronograph


Drugi model iz ove kolekcije je ručno navijani hronograf, sa zlatnim kazaljkama i dva podbrojčanika. Na poziciji "3" se nalazi 30-to minutni registar hronografa, dok je na poziciji "9" prikaz sekundi.



Sat pokreće ručno navijani Calibre 1141 column wheel hronograf mehanizam, koji je naravno ukrašen i može se videti kroz poklopac od safirnog stakla. Izrađuje se u limitiranoj seriji od 10 primeraka.




Patrimony Traditionnelle Small Seconds


Ovaj model dolazi u zlatno kućištu prečnika 38mm, koji sa svojom visinom od 7.77mm i tankim bezelom čini ovaj model savršenim elegantinim satom.



Brojčanik je ukrašen guilloché tehnikom i na njemu se na poziciji "6" nalazi podbrojčanik sa prikazom sekundi. Sat pokreće in-house Calibre 4400 AS na ručno navijanje koji radi na 28.800 Bph i ima rezervu snage od 65 časova. Ukrašeni mehanizam se može videti kroz poklopac od safirnog stakla na kome je ugraviran i serijski broj ovog modela koji dolazi u limitiranoj seriji od 75 primeraka.




Patrimony Traditionnelle Small Model Diamond


Švajcarski proizvođač je razmišljao i o damama, pa je tako predstavio model sa 88 dijamanata, raspoređenih po brojčaniku i bezelu koji dolazi u kućištu prečnika 30mm.



Ovaj model pokreće ručno navijani Calibre 1400, koji je naravno ukrašen kako dolikuje ovakvom proizvođaču i koji je kopletno otkriven poklopcem od safirnog stakla. Dolazi u limitiranoj seriji od 75 primeraka.


Izvor