Prikaz rezultata 1 do 2 od ukupno 2
Like Tree9Likes
  • 9 Post By Shmizla

tema: Patek Philippe Annual Calendar Chronograph satovi u čeliku

  1. #1
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Post Patek Philippe Annual Calendar Chronograph satovi u čeliku

    Patek Philippe je švajcarski proizvođač koji svojim imenom asocira na klasične i prefinjene časovnike. Vrhunski satovi ovog proizvođača ne pripadaju samo pomenutoj grupi, već se u njihovoj ponudi mogu pronaći i nešto univerzalniji modeli. Satovi koji se mogu nositi u više različitih prilika i sa kojih se sa uživanjem očitava vreme.

    Naziv: Patek-Philippe-Annual-Calendar-Chronograph-2014-1.jpg, pregleda: 224, veličina: 141,1 KB

    Premijerno je 2006. godine Patek Philippe predstavio model Annual Calendar Chronograph izrađen od platine (ref. br. 5960P). To je bio prvi hronograf sa automatskim mehanizmom koji je Patek Philippe izradio. U narednom period je ovaj model pratila i izvedba od roze zlata (ref. br. 5960R) koja je bila dostupna sa nekoliko verzija brojčanika.

    Ove godine, na nedavno završenom Baselworld-u, je Patek Philippe predstavio ovaj model sata izrađen u čeliku. Patek Philippe Annual Calendar Chronograph satovi nose referentni broj 5960/1A gde oznaka A predstavlja acier koji na francuskom znači čelik.

    Naziv: Patek-Philippe-5960-1A-steel-movement-CH28-520-IRM-QA-24H.jpg, pregleda: 239, veličina: 142,1 KB

    Visoko polirano okruglo kućište od nerđajućeg čelika ima prečnik 40,5mm, a visinu 13,55mm. Ispod safirnog stakla i brojčanika na kome su kombinovane srebrna i siva boja se nalazi automatski mehanizam Patek CH 28-520 IRM QA 24. Ovaj in-house kalibar poseduje flyback hronograf funkciju, godišnji kalendar, indikator reserve snage i prikaz dan/noć.

    Naziv: Patek_Philippe_AnnualCalendar_Chrono_560.jpg, pregleda: 253, veličina: 78,8 KB


    Godišnji kalendar, smešten u gornjoj polovini cifera, prikazuje podatke o danu, datumu i mesecu u godini. Oznaka za prvi dan u mesecu je obeležena crvenom bojom, dok su sve ostale oznake u crnoj boji. Ova funkcija se treba naštelovati samo jednom u toku godine odnosno prvog dana u martu mesecu, s obzirom da časovnik samostalno menja datum na kraju meseca (prepoznaje da li je mesec od 30 ili 31 dan).

    Ispod prikaza datuma se nalazi diskretni indikator reserve snage obeležen sa + i -, a na poziciji “6h” se nalazi trostruki hronograf podbrojčanik. Na njemu se može očitati 12-časovni prikaz (spoljašnji podbrojčanik), zatim od 30-minutni priakz (središnji prodbrojčanik) i u sredini 60-sekundni prikaz. U samom centru ovih podbrojčanika se nalazi diskretna tačka koja predstvlja dan-noć indikator.

    Naziv: Patek-Philippe-Annual-Calendar-Chronograph-ZOOM.jpg, pregleda: 238, veličina: 172,7 KB

    Patek Philippe Annual Calendar Chronograph satovi u čeliku se isporučuju na narukvici od istog materijala, a koja na sebi ima preklapajuću kopču. Preporučena maloprodajna cena ovog modela je 45.000,oo CHF.

    Patek Philippe

  2. #2
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom Re: Patek Philippe Annual Calendar Chronograph satovi u čeliku

    Zanimljiv brojčanik za jedan hrono model. Cijena je u skladu sa imenom brenda

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •