63Likes
-
Re: Panerai Luminor Marina 8 Days 44 mm PAM510 i PAM511
Nisam siguran kako sam dospeo u situaciju da moram da objašnjavam i obrazlažem zašto se meni vizuelno ne dopada mehanizam i ovo oko krunice ali ajde još ova poruka pa da završim sa tapkanjem u mestu. Nije u redu prema Rusu.
Svestan sam istorije Pama i poštujem je. Davno je on po ovim cenama prestao da bude brkati oficir. Nekada radni sat sada stvar luksuza ( doduše nije jedini ). Takođe nisam mislio na šljokice i sl nego jednostavne ženevske štrafte ili "Perlage" i sl. Meni bi to mnogo lepše izgledalo. Pritom Panerai ima dekorisane mehanizme tako da nebi bilo ništa čudno da su i ovaj dekorisali .
Što se položaja krunice tiče , ima dosta satova sa krunicom na poziciji 8 ili 9. Od Citizen-a Promaster pa nadalje. Ne slažem se da je krunica na 9 ( ili 8 ) za levoruke i da bi oni nosili sat na desnoj ruci pa su na istom. Ja sam viđao dešnjake koji nose sat na desnoj ( doduše nije česta pojava ) , levake koji nose na levoj . Ja sam dešnjak , nosim sat na levoj, nikada ne podešavam vreme i datum sa satom na ruci, ne mogu lepo da priđem krunici. Sat skinem sa ruke , podesim šta treba i vratim na ruku. Siguran sam da nisam jedini koji tako radi. Krunica se prebacuje na levu stranu ili spušta na 4 kod satova većeg prečnika a to su obično ronilački satovi, kako se krunica nebi zabadala u zglob. Panerai ima satove sa ovakvom zaštitom krunice a da je pri tom krunica na 9.
Npr
http://panerai.watchprosite.com/?sho...post&ti=429481
Ne kažem, mogao je čovek da nosi sat i na desnoj ruci ali na ovoj fotografiji se lepo vidi šta bi bilo da je krunica na 3 i kako bi se usecala u zglob. Odnosno vidi se prednost pomeranja krunice na 9.
Dakle da sumiram, više bih voleo da je mehanizam dekorisan ( napisao sam dekorisan ne šljokičast i sl ) i voleo bih da je krunica na 9, mada se meni ova zaštita , uz par izuzetaka, vizuelno ne dopada.
Da ne dužim više jer sam svoje viđenje dovoljno jasno objasnio neočekujući da se svi slože niti da mene ubeđuju u suprotno.
Poslednja ispravka: skydrummer (23.7.2013. u 15:54)
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi