Pa kako kazes da vredi nesto vise od njegove gramaze u srebru, onda je cena skupa. 80evra.
Printable View
Pa kako kazes da vredi nesto vise od njegove gramaze u srebru, onda je cena skupa. 80evra.
Vredi on, ali je pitanje koliko para zaista mozes dobiti za njega ovde. A kada toliko treba dati za servis vredi sada trenutno da ga prodas upravo toliko - malo vise od cene srebra.
Mada meni to zvuci kao puno para, mozda da ga odneses i kod nekog drugog casovnicara. Moze biti tako skupo ako je neko deo ostecen. Jer nemaju casovnicari rezervnih delova za takav mehanizam. Ni ja mog ne mogu da sredim, veliki posao i puno para.
Neznam tacno sta mi rece, ali valjda opruga treba da se zameni, nisam siguran, a i nerazumem se u satove. :D I +10evra da ga ocisti. Znam da su delovi skupi i tesko se nalaze al bas ovoliko :confused:. Ne trazim ja da delovi budu original, sigurno moze da se stavi neka druga opruga, predpostavljam.
Dajem predlog da ti i krstin udruzenim snagam napravite od dva sata jedan,posto imaju isti mehanizam, pa na smenu da ga koristite:lol:imacete gomilu rezervnih delova(malo se salim nemojte da se ljutite):thumbsup:
Da sam na tvom mestu odneo bih ga jos negde. Ne znam odakle si, ali pogledaj ovde na sajtu spisak casovnicara. Da pored tako skupog servisa jos hoce i da ti naplati 10e ciscenje, po meni bezveze. Kod nekih casovnicara je praksa da uz servis mehanizma ciscenje kucista bude besplatno...
Kaze Grof dobro, taman bi sklopili jedan sat od nasih:D
Iz Nisa sam, ko je iz Nisa sigurno zna casovnicara na Trosarini. Oticicu sutra (tj. danas) :D pa da vidim sta ce da mi kazu.
Postavi sliku tvog sata da vidimo kakav je. :D
Evo jos od davno teme, u kojoj sam i ja dobio korisne komentare, a kasnije ga i sam rastavio.
http://www.svetsatova.com/forum/f108...-sat-5830.html
Moje isprike što prije nisam uskočio pripoći.Imaš prekrasan cilindričan sat u srebrnom kućištu uz to još i graviranom.Uz servis sata,koliko vidim cifer je cijeli nema oštećenja,jedna kazaljka nije originalna bilo bi dobro nabavit je kao i kailu za nošenje na lancu.Rijetko se baš viđa ovako očuvan sat iz tog toba otprilike iz 1890-ih je sat.Sredi ga i uživa u njemu,a ako ga budeš prodavao ništa ispod 200€.Radije nek bude kod tebe.Nadam se da sam pomogao.Inače satovi iz tog doba većinom su nepotpisani jer su ih radili na više mjesta (tvornica) a mali urari kupovali su djelove i sastavljali satove.
Gde mogu nabaviti tu kazaljku? Ima li neko slican sat? Koliko on vredi ako je ispravan?
Izbrisan oglas