Koristim kompjuter,i pratim uputstvo za objavljivanje oglasa,ali nikako ne mogu da udjem u obavestenja ,jer ih nemam u desnom uglu.
Printable View
Koristim kompjuter,i pratim uputstvo za objavljivanje oglasa,ali nikako ne mogu da udjem u obavestenja ,jer ih nemam u desnom uglu.
Najlješe molim pomoć oko bilo kakve informacije o satu koji jemoja beba dobila nasljedstvo.Sat radi i točan je.Dolazi iz Munchena.Posveta je na hebrejskom.U zvijezdi je napisano slovo D a ispod je koliko vidim natpis "Monopol".Kruna mi je nepoznata.Kod broja kućišta postoje još dva broja o kojima isto neznam ništa.Ako netko može da pruži bilo kakvu informaciju Prilog 125850Prilog 125851Prilog 125852
unaprijed se zahvaljujemo.Prilog 125849
Radi se o damskom satu po izgledu pošto dimenzije niste naveli (vjerojatno oko 3 cm)
14 karatno zlatno kućište je a unutar njega su pečati za zlato i možda pečat proizvođača sata
Na žalost nepopularan sat koji preporučam čuvati jer vrijednost sata prelazi do 100€ više nego vrijedi zlato u kućištu
Zahvaljujem na informacijama fotopetar.Ono što sam uspjela iskopati je da je kruna na satu kruna Karla Velikoga a tekst posvete je pisan na jidišu.Ako možete molila bih Vas procjenu godine u kojoj je sat nastao.Kao što sam rekla sat je nasljedstvo moje djevojčice i nemam namjeru ni pravo ga prodavati.
Slika mehanizma bi pomogla za utvrdit starost sata.
fotoptar još jednom zahvaljujem na Vašem vremenu i info.koje ste mi dali.To mi je jako pomoglo da nađem info.o satu i podjelim ih sa Vama;
kvalitetan džep monopola Dürrenstein (= D).Pečat "0.585" znači da je kućište i glavni kapica 14-karatnog zlata Besht.Unutarnji poklopac (poklopac prašina) vjerojatno je pozlaćeni mjed.Sat datira po broju iz cca1846-1900.Mehanizam sata je švicarski.
Pozdrav
ZZ
Poštovani,
Interesuje me ako je neko u mogućnosti da mi da procenu za satove.
Hvala unapredPrilog 127980Prilog 127981Prilog 127982Prilog 127983Prilog 127984Prilog 127985Prilog 127986Prilog 127987
Marija, teško je procijeniti tvoje satove, iz razloga, što se slike nedaju uvećati, te su neki podaci nevidljivi. Orjjentacije radi ukoliko su ispravni i u dobrom stanju sat sa arapskim brojkama može dostići cijenu od 1000 e pa i više, a sa rimskim brojevima 400-500 e.
Pozdrav
da li mi neko moze reci nesto o ovom satu koji imam? Hvala Prilog 128035Prilog 128036Prilog 128037Prilog 128038
Postavicu temu ovde jer bi me zanimala saznanja clanova o ovoj stvari. Dakle na poklon sam dobio neotpakovan dzepni sat i na kutiji samo pise heritage collection. Sta bi to moglo biti, da li se neko susretao sa ovim i da li postoji neka prateca literatura itd.
Prilog 128755
ovo bi bila fotografija takvog sata , doduse skinuta je s neta nisam imao pri sebi aparat da licno slikam.