Pozdrav svima. Imam jedan dzepni sat, longines sdz, pa me zanima na osnovu slika, koja bi mu vrednost bila? U jednoj casovnicarskoj radnji su mi nudili 3.000 dinara da ga dam u delove. Na satu jeste ostecen cifer, ali sat radi. Evo i slika.
Printable View
Pozdrav svima. Imam jedan dzepni sat, longines sdz, pa me zanima na osnovu slika, koja bi mu vrednost bila? U jednoj casovnicarskoj radnji su mi nudili 3.000 dinara da ga dam u delove. Na satu jeste ostecen cifer, ali sat radi. Evo i slika.
Zaboravite na prodaju ako možete sačuvajte si taj sat pošto ide. To je skoro najstariji model Longinesa koji je željeznica koristila jako lijepo je očuvana gravura na poklopcu i po mom sat treba sačuvat takvim kakav jest jer po mom vrijedi puno više od 100€ koliko bi trenutno mogli dobiti zanj.
Hvala vam mnogo na odgovoru i proceni. Nego, vidim da je je serijski broj ugraviran na spoljnom i unutrasnjem poklopcu identican, i po nekoj tabeli longines-a, datira iz perioda 1901-1904. Znsci li to i da je mehanizam iz tog perioda?
Video sam sliku jednog, naizgled IWC džepnog sata, na čijem mehanizmu pored uobičajenog broja 808839, postoji još jedan broj, nešto kao +55231. Otkud taj drugi broj i šta znači?
Prilažem fotografiju.
55231 je broj zavedenog patenta, koji ima veze sa kacenjem, tacnije nacinom kacenja brojcanika za mehanizam.
Prilog 124953
Hvala najlepše,
nisat
Pozdrav svima. Imam dva sata pa me zanima njihova starost i procijena vrednosti. Satovi nisu u nekom dobrom stanju oba ne rade, pa me zanima da li i koliko vrede? Jedan sat je "J Dent London" a drugi "DOXA"Prilog 125126Prilog 125127Prilog 125128Prilog 125129Prilog 125130Prilog 125131Prilog 125131Prilog 125132Prilog 125133
Pozdrav da li moze neko da mi proceni vrednost ovog sata?Prilog 125340
Kod nas se slicne Molnie mogu naci za 30-ak eura po buvljacima i manje mozda. Mislim da i tvoj sat vrijedi toliko, koji euro gore, dole.
Ja imam jednu slicnu Molniu i radije bih je zadrzao da sam na tvom mestu nego je prodavao za taj novac. Pozdrav.