Ukoliko ste ljubitelj ronilačkih satova izrađenih od nerđajućeg čelika koji dolaze sa metalnom narukvicom, ova informacija vam svakako može biti interesantna. Reč je o novoj verziji Clerc Hydroscaph H1 Chronometer sata koji je ove godine dostupan i na metalnoj narukvici.

Naziv: Clerc-Hydroscaph-H1-Chronometer-metal-bracelet-watches-3.jpg, pregleda: 335, veličina: 147,6 KB

Ranije su ovi časovnici bili na gumenim narukvicama, dok je ove godine načinjena mala novina. Dizajn narukvice prati kućište sata, njegove oštre ivice i brušene površine. Sa novom metalnom narukvicom sat svakako izgleda robusnije i masivnije. Izmenom ovog detalja je promenjena i cena koštanja. Za ovogodišnju izvedbu Clerc sata trebate izdvojiti 6.600,oo USD, što je 700,oo USD više nego verzija sa gumenom narukvicom.

Naziv: Clerc-Hydroscaph-H1-Chronometer-metal-bracelet-H1-1.B.3-1Clerc-Hydroscaph-H1-Chronometer-metal-b.jpg, pregleda: 306, veličina: 48,2 KB

Clerc Hydroscaph H1 Chronometer satovi sa metalnom narukvicom imaju blago izmenjen brojčanik u odnosu na predhodne modele. Novi ronilački časovnik ima cifer u plavoj boji, ukombinovan sa plavom minutnom kazaljkom. Njegova vodootpornost, kao i ranije, iznosi 500m i pokreće ga kalibar C609. Na kućištu sata je na poziciji “2h” zauzeo mesto “ključ” za zaključavanje bezela, kako bi se izbeglo njegovo slučajno okretanje. Kada je on “otljučan” rotirajući prsten se može slobodno pomerati. Ušačatljiv prikaz datuma se, kao i na ranijim modelima, nalazi na poziciji “3h”.

Clerc