Re: Vostok Amfibija Komandirskie sat
Evo linka na kome se nalaze iskustva sa časovničarima: http://www.svetsatova.com/forum/f108...rima-2200.html
Ne znam odakle si, pa ne mogu da preporučim servis, ali u temi ćeš naći dobrog majstora u svom gradu.
Što se tiče kvara, pretpostavljam da je samo čišćenje u pitanju, a može da se odradi za 1000-1500 dinara. Može da bude i jeftinije, ali zavisi od časovničara. Nisam shvatio, kada kažeš da nešto cakne, da li se čuje neki zvuk? Ako jednostavno stane, to je po svoj prilici sitnica, tj. satu je potrebno čišćenje. Ipak, nemoguće je dati pravu dijagnozu na neviđeno, pa ćeš morati da sat odneseš u servis.
To je zasigurno glavna opruga za navijanje koja je polomljena i zato se cuje taj zvuk. Ako jako kratko radi onda je zasigurno polomljena negde na pocetku i zato toliko i radi....
Hvala na ispravci, Somy, prevideo sam to.
Ali ovo je meni omiljeni motiv s komandiraca <3 i ako si budem uzimao jednoga (takvog vintage), to će biti ovakav. Ali drugačijeg kućišta.
Mala sugestija samo druze Neso. Tu smo da se se dopunjujemo i ispomazemo:)
Imao sam jednu Amfibiju kojoj je pukla glavna opruga. Simptomi: navija se beskonačno i ima malu rezervu snage odnosno radi par sati i stane.
Hvala vam ljudi! Ja sam iz BG. Mislim da je ova prica oko glavne opruge po sredi!
Onda u četvrtak nosi na popravku :D. Zaboravio sam reći , servis ( čišćenje i podmazivanje ) sam pre neke dve godine platio oko 1000-1200 din ( mehanizam 2409, ručni navijač ). Nisam baš siguran,otprilike tu negde, ali hoću reći da to nije neki velik kvar i nije skup za popravku.
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Limitirana serija od 10 primraka.
Tip kucista 090
Mehanizam 2409 sa rucnim navijanjem, 17 rubina
Prilog 74552Prilog 74553Prilog 74554Prilog 74555