Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133
Vidi stvarno ga ima na njihovom sajtu! Ali ga ne nalazim medju satovima - novim i bilo cijim.
U pravu si da je nebitna funkcija u pitanju, ali u sustini cela ova nasa okupacija je nebitna. Mogli bismo svi lepo da kupimo kvarcne satove od nekih 30-50 evra i nema brige dugo vremena, a mere vreme :)
Citat:
veberz kaže:
Vidi stvarno ga ima na njihovom sajtu! Ali ga ne nalazim medju satovima - novim i bilo cijim.
U pravu si da je nebitna funkcija u pitanju, ali u sustini cela ova nasa okupacija je nebitna. Mogli bismo svi lepo da kupimo kvarcne satove od nekih 30-50 evra i nema brige dugo vremena, a mere vreme :)
he da lijepo si to rekao :). Ja mislim da je ta funkcija ok,štoviše sad kad bi morao birati izabrao bi mehanizam sa haking funkcijom. Ipak je to jedna komplikacija više,zar ne? A nisam još pogledao niti jednu stranu ili domaću recenziju sata da se ne spominje ta funkcija ,tj.da li je sat ima ili ne. Lakše ga je naštimati i pratiti ,to svakako :thumbup:
Kao što rekoh, moje skromno mišljenje.
Inače ako neko želi da kupi Šturmana koji je prvobitno bio vojni sat onda treba da traži "čist" 3133 mehanizam jer su ti mehanizmi ugrađivani u prve vojne modele . Zašto to kažem , zato što je 3133 meh prvi put predstavljen 1976. godine i do 1983. bio je dostupan samo u satovima namenjenim vojsci. Verzija 31659 predstavljena je 1987. godine , tako da ili nije uopšte ili je jako kratko ugrađivana u vojne satove. Dakle 31659 , po mom mišljenju, više se vezuje za civilne satove nego vojne.
ok ,slažem se s tobom.
znači Sturmanskie sa 31659 je ,možemo reći malo sofisticiraniji. Zato su i stavili ta dva mehanizma (funkcije) pa da si potencijalni kupac može uzeti što mu više odgovara. dapače i jedan i drugi su :adore:
To "sofisticiraniji" je velika rec, posto se radi o prakticno istom mehanizmu, samo sa tim malim dodatkom.
Evo ovde je simke pisao o tome. Tu se vidi deo zbog kog se kazaljka zaustavlja. Jeste da je u pitanju kvarcni mehanizam, ali princip je isti.
http://www.svetsatova.com/forum/f108...lung-8479.html
Citat:
RUS. kaže:
To "sofisticiraniji" je velika rec, posto se radi o prakticno istom mehanizmu, samo sa tim malim dodatkom.
Evo ovde je simke pisao o tome. Tu se vidi deo zbog kog se kazaljka zaustavlja. Jeste da je u pitanju kvarcni mehanizam, ali princip je isti.
http://www.svetsatova.com/forum/f108...lung-8479.html
ok. tu riječ sam upotrebio više figurativno,a ne u pravom kontekstu njenog značenja.Ali ipak u konačnici mislim da smo se razumili :)
Jel moze neko da mi kaze koji je ovo model Sturmanskie
http://cache1.willhaben.apa.net/mmo/...1155927757.jpg
to je model, sturmanskie 3133 :) novije proizvodnje. rusija ne sssr.
uopste! ko voli klasican, okrugli dizajn. mehanizam proveren, pouzdan i izuzetno tacan! zaboravih, ko voli ruski hronograf mehanizam, naravno..