Moja nova prinova Sturmanskie Chronograph ,mehanizam Poljot 3133 navijač. Kod mene točno 2 tjedna i trenutno na +2 sekunde :adore:
Prilog 76891Prilog 76892Prilog 76893Prilog 76894Prilog 76893
Printable View
Moja nova prinova Sturmanskie Chronograph ,mehanizam Poljot 3133 navijač. Kod mene točno 2 tjedna i trenutno na +2 sekunde :adore:
Prilog 76891Prilog 76892Prilog 76893Prilog 76894Prilog 76893
Ljudi ubijate me sa ovim strumanskiem:adore:
Čestitam na kupovini, neka te dugo i u zdravlju služi :beer:
odlican sat.sa srecom da ga nosis.
Hvala Vam svima !:beer:
zamalo da ga uzmem ali dobar drug me ispalio :)))
@milan zmaj
hehe, naletiće drugi. Inače ovaj moj je iz 1990.godine i u top je formi! Stvarno ga je gušt navijati ,poseban osjećaj :)
"Like" po automatizmu . U zdravlju ga nosio. Da li je Šturman postsovjetska verzija ? Rekao bih da jeste .
svaka cas za Strumana:congrats:
Prelep sat. U zdravlju da ga nosiš. :beer:
@ skydrummer hvala !
u pravu si, postsovjetska verzija,tj. made in Russia :)
tj. točnije negdje između 1991.-1993. godine:thumbup:
Cestitam, lep sat.:thumbup:
Kao ponosni vlasnik trenutno dva komada i bivsi vlasnik jos jedno 3 komada mogu da napisem sledece:
Cestitam!!!! Postao si vlasnik sata koji ne kosta hiljade nekih stranih valuta a kvalitetan je!!! :) U zdravlju ga nosio i neka ti dugo i veselo kucka!!! :)
Cestitam na satu, dugo te sluzio!
Nego ljudi, Sturmanskije se proizvodio i sa 31659 mehanizmom sa hacking komplikacijom. Zna li neko da li se taj mehanizam ugradjivao jos u neki model, u kom vremenskom razdoblju se proizvodio, i da li Sturmanskije sa 31659 ima neku osobitost, mislim da se prepozna na prvi pogled?
finn pridruzujem se cestitkama.Neka te dugo sluzi....
:) hvala Zagore
Cestitke i od mene, u zdravlju ga nosio, odlican sat:congrats:
[QUOTE=veberz; da li Sturmanskije sa 31659 ima neku osobitost, mislim da se prepozna na prvi pogled?[/QUOTE]
Razlika je u tome što 31659 ima mogućnost hakovanja ( zaustavljanja sekundare izvlačenjem krunice ).
PS- odgovori Rus.
Hvala ti na odgovoru Sky!
To za znacenje funkcije znam. Koliko znam moguce da se jos Okean proizvodio sam tim mehanizmom ali nisam pronasao nepobitne podatke za to. 31659 su ugradjivali u isto kuciste kao i 31659, znaci nemoguce prepoznati po slici samog sata. Znas li mozda u kom periodu su proizvodili taj mehanizam? Ja mislim da ga u 90-i, nisu proizvodili, nisam nasao podatak.
ops:
31659 su ugradjivali u isto kuciste kao i 3133, ...
izvinjavam se :)
Pa onda je ovaj moj ipak 31659 ,provjerio-staje sekundarka :)
:adore:
Opa bato! Ubo si u sridu :)
Ta varijanta je redja i po meni puno vrednija. Mada razlika nije velika, ali ...
E sad, posto je tvoj sat vec ruski a ne sovjetski, to moze znaciti da su proizvodili taj mehanizam i nakon ebene perestrojke. Mada je moguce i da su ugradjivani mehanizmi koji su ranije proizvedeni ...
pa nisam ni znao da je u tome razlika. jer tip od koga sam ga kupio je rekao poljot 3133. Znači poljot 3133 nema funkciju hakiranja sekundarke?
:big_boss:
3133 nema tu funkciju i svi ga prodaju kao taj 3133. A ja bih zeleo 31659. Ali koji je taj? Mislim preko oglasa i na osnovu slika.
nadje se ponekad na ebayu poneko ko zna sta prodaje, ali onda kosta suvog zlata.
da sad i ja čitam da je to rjeđe i još su više cjenjeniji sa tim mehanizmom. ništa znači moraš pitati prodavatelja dali staje sekundarka prilikom vađenja krunice ,i to je to :)
Što se tiče datuma proizvodnje. Mehanizam 31659 proizvođen je u SSSR-u ( mislim tokom 80 tih ) , danas ga proizvodi Maktime 31659 MakTime Poljot tako da nema nekog razloga zašto ga nebi proizvodili tokom 90-tih.
Inače po mom skromnom mišljenju ne znam zašto bi neko davao bitno više novca za 31659. Nije neka bitna f-ja u pitanju .
Vidi stvarno ga ima na njihovom sajtu! Ali ga ne nalazim medju satovima - novim i bilo cijim.
U pravu si da je nebitna funkcija u pitanju, ali u sustini cela ova nasa okupacija je nebitna. Mogli bismo svi lepo da kupimo kvarcne satove od nekih 30-50 evra i nema brige dugo vremena, a mere vreme :)
he da lijepo si to rekao :). Ja mislim da je ta funkcija ok,štoviše sad kad bi morao birati izabrao bi mehanizam sa haking funkcijom. Ipak je to jedna komplikacija više,zar ne? A nisam još pogledao niti jednu stranu ili domaću recenziju sata da se ne spominje ta funkcija ,tj.da li je sat ima ili ne. Lakše ga je naštimati i pratiti ,to svakako :thumbup:
Kao što rekoh, moje skromno mišljenje.
Inače ako neko želi da kupi Šturmana koji je prvobitno bio vojni sat onda treba da traži "čist" 3133 mehanizam jer su ti mehanizmi ugrađivani u prve vojne modele . Zašto to kažem , zato što je 3133 meh prvi put predstavljen 1976. godine i do 1983. bio je dostupan samo u satovima namenjenim vojsci. Verzija 31659 predstavljena je 1987. godine , tako da ili nije uopšte ili je jako kratko ugrađivana u vojne satove. Dakle 31659 , po mom mišljenju, više se vezuje za civilne satove nego vojne.
ok ,slažem se s tobom.
znači Sturmanskie sa 31659 je ,možemo reći malo sofisticiraniji. Zato su i stavili ta dva mehanizma (funkcije) pa da si potencijalni kupac može uzeti što mu više odgovara. dapače i jedan i drugi su :adore:
To "sofisticiraniji" je velika rec, posto se radi o prakticno istom mehanizmu, samo sa tim malim dodatkom.
Evo ovde je simke pisao o tome. Tu se vidi deo zbog kog se kazaljka zaustavlja. Jeste da je u pitanju kvarcni mehanizam, ali princip je isti.
http://www.svetsatova.com/forum/f108...lung-8479.html
Jel moze neko da mi kaze koji je ovo model Sturmanskie
http://cache1.willhaben.apa.net/mmo/...1155927757.jpg
to je model, sturmanskie 3133 :) novije proizvodnje. rusija ne sssr.
nije los?????????
uopste! ko voli klasican, okrugli dizajn. mehanizam proveren, pouzdan i izuzetno tacan! zaboravih, ko voli ruski hronograf mehanizam, naravno..