1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133
Sve o.k. ljudi, svi imamo pravo na svoje mišljenje.
Slažem se da se ne može bilo koga nazivati prevarantom bez debelog razloga, pa sam htio reći da ga Milan valjda ima.
Htio sam s vama podjeliti moje iskustvo i ukazati na lik i djelo čovjeka koji je kao autoritet za rusku horologiju, a prodaje (očigledno i proizvodi) npr.
ovo:
Prilog 133582
S druge strane skydrummer je kao i obično u pravu. Običan potrošač hoće solidan i zanimljiv sat i ne zna previše o horologiji i sl., niti ga zanima.
Tako da ne tvrdim da je moj stav jedini ispravan, ali što se mene osobno tiče gnušam se onoga što uvaljuju ljudima, a bogami i cijena po kojima to rade.
3 Priloženi(h) fajl(ova)
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
Jocke kaže:
Sat je noviji "
Россия".
Prilog 112898
Nije SSSR.
Ne znam da li je ovde mesto da napišem istoriju.
Сат сам купио преко огласа и изгледао је солидно.
Prilog 135167Prilog 135168Prilog 135170
Мала флекица на кућишту ме је боцкала па сам почео да тражим како да је се решим.
Испоставило се да је спао никл и да није једноставно да се среди.
На е-беју сам нашао лика из "Италије" који продаје оригинална, нова, комплет "нерђајућа" кућишта са све металним пољот мешом. Регуларна цена је била мало јача али он повремено стави и на аукцију па сам тако успео да узмем за скоро упола цене.
Е сад кад мењам кућиште да променим и цифер јер ова банка ми ништа не значи а и нисам неки банкер :). Некако ми је ОКЕАН близак јер ми је навигација позив и једно време била и животни пут. Нашао сам оригинални цифер у Украјни такође на е-беју и пазарио.
Све је то лепо упаковао часовичар у кога имам сво поверење и склопио ми једаног лепог спутника.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Lep Okean, meni jedan od omiljenih stopera sa tim mehanizmom.
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Jocke me malo "povukao za jezik", pa evo da predstavim moj OKEAN iz "kućne radinosti".
Svi koji su kupovali ili namjeravali kupiti ovaj sat susreli su se s istim problemima:
Originalni Okean koliko znam nije ni bio u slobodnoj prodaji, već se dodjeljivao mornaričkim oficirima SSSR. Cijene tih primjeraka na kojim se dobrano vidi koliko su stari http://www.svetsatova.com/forum/atta...hmentid=137301Prilog 137301na Ebay dosežu 1000 $...
Osim toga nude se reizdanja koja manjehttp://www.svetsatova.com/forum/atta...hmentid=137303 Prilog 137303 ili višehttp://www.svetsatova.com/forum/atta...hmentid=137304 Prilog 137304 liče na original, ali nisu mu baš blizu.
Također postoji i Volmaxov "final edition" koji je najsličniji originalu, Prilog 137309ali mu nije identičan i košta oko 700 Eura.
I tu se rodila ideja... sam sastaviti OKEAN koji će izgledati "kao pravi". Na Ebay sam našao: Maktimeov P3133 po povoljnoj cijeni, kućište od nehrđajućeg čelika od jednog talijanskog prodavača, brojčanik i kazaljke iz ruske proizvodnje, polako krenuo šarafiti...Prilog 137305 i nastalo je ovo...
Prilog 137306Prilog 137307Prilog 137308.
Ispričavam se na (ne) kvaliteti fotografija.
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Predstavljao sam ga ranije, ali neka bude i u adekvatnoj temi:
sovjetski Šturmanskie 31659, kupljen prošle godine u Ukrajini u prilično očuvanom stanju. Urađen je servis kod Kostića, veoma sam zadovoljan i radom i izgledom.
Prilog 141823Prilog 141824Prilog 141825
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Isto kao i kolega Piksi, predstavio sam ih ranije. Oba kupljena u Austriji, prvi u zapustenom stanju, drugi maltene mint. Po meni, najbolji odnos cene i kvaliteta za mehanicke stopere.
Prilog 144976 Prilog 144977 Prilog 144978
Prilog 144979
Prilog 144980
Citat:
Jocke kaže:
Сат сам купио преко огласа и изгледао је солидно.
Prilog 135167Prilog 135168Prilog 135170
Мала флекица на кућишту ме је боцкала па сам почео да тражим како да је се решим.
Испоставило се да је спао никл и да није једноставно да се среди.
На е-беју сам нашао лика из "Италије" који продаје оригинална, нова, комплет "нерђајућа" кућишта са све металним пољот мешом. Регуларна цена је била мало јача али он повремено стави и на аукцију па сам тако успео да узмем за скоро упола цене.
Е сад кад мењам кућиште да променим и цифер јер ова банка ми ништа не значи а и нисам неки банкер :). Некако ми је ОКЕАН близак јер ми је навигација позив и једно време била и животни пут. Нашао сам оригинални цифер у Украјни такође на е-беју и пазарио.
Све је то лепо упаковао часовичар у кога имам сво поверење и склопио ми једаног лепог спутника.
Pozdrav Jocke,imaš li neki link od tog talijana za kućišta?
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Pozdrav svima!
Pretpostavljam da ste svi vi kao ljubitelji poljota 3133 upoznati s likom i djelom Polmax 3133 i njegovim istoimenim sajtom koji je godinama bio najbolji izvor svih informacija o svim satovima s tim mehanizmom.
Na žalost svih nas taj sajt je već duže vrijeme ugašen. Kolege s foruma watchuseek uspjeli su presnimiti sadržaj sajta i on je sada dostupan na linku... Polmax3133