Prikaz rezultata 1 do 4 od ukupno 4
Like Tree6Likes
  • 2 Post By Neša
  • 4 Post By Neša

tema: Satovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/

  1. #1
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.329
    Lajkovi
    13235
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Satovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/

    Ovde ću ukratko predstaviti ruski brend satova Lегенда, odnosno proizvođača Zolotoe vremya. Nemojte misliti da sam pogrešio u pravopisu, jer je vizuelni identitet ovog brenda upravo kombinacija lantiničnog slova 'L' i ćiriličnog ostatka natpisa. Satovi se potpisuju upravo ovakvim slovima, ili pisanim latiničnim 'L'. Podaci koje ću predstaviti uzeti su sa interneta, uglavnom sa http://www.russianwatchguide.com, sa sajta proizvođača i nekih sporednih izvora.

    Nastanak proizvođača se vezuje za 1992. godinu, kada su fabrike Poljot i Slava osnovala prvu privatnu fabriku satova pod nazivom Zolotoe vremya. Osim satova, prvobitna namera je bila i proizvodnja visokokvalitetnog nakita. Kako se navodi na pomenutom sajtu, cene ovih satova su 3-15.000 dolara. Mehanizmi su im uglavnom ruski, poneki švajcarski, najčešće mehanički, ali ima i kvarcnih. Na sajtu proizvođača su mehanizmi označeni prefiksom LA, a zatim dobro poznatim brojčanim oznakama za ruske mehanizme, npr. LA3133 itd.

    Sajt proizvođača prikazuje deset kolekcija pod sledećim nazivima: Veles, Gelios, Irida, Kalisto, Klio, Orion, Persej, Rigel, Sirin i Sirius, a može se preuzeti i jedan katalog, koji bi po mom mišljenju trebalo da bude informativniji. Osim toga, slike za nekolicinu satova nisu uploadovane. Satovi zaista izgledaju lepo i skupo, premda se prezentaciji može zameriti što 'kartica' sa tehničkim podacima prebrzo iščezne. Imaju raznovrsne muške i ženske modele, među kojima bih spomenuo lepe hronografe, satove sa lunarnim kalendarom i nekoliko skeletona. Ima i modela sa providnim poklopcem kućišta, što omogućava uživanje u posmatranju rada mehanizma.

    Ovih satova nema mnogo na internetu, a sajtovi koji ih prodaju nude samo nekoliko modela. na sajtu proizvođača je navedena i dilerska mreža u Rusiji, ali dileri ili nemaju prezentacije, ili ih proizvođač nije naveo. Nekoliko modela se može naći na www.smirs.com, ali u polje 'search' morate uneti reč 'legenda'.

    Sajt proizvođača, na kome možete pogledati kolekcije, nalazi se na sledećoj adresi: http://www.legendtime.com, a dostupan je na ruskom i na engleskom.
    VLADAN P and backarelli like this.

  2. #2
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.329
    Lajkovi
    13235
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Re: Satovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/

    Evo i nekoliko fotografija ovih satova, a preuzete su sa sajta proizvođača:
    Satovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/-legenda1.jpgSatovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/-legenda2.jpgSatovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/-legenda3.jpgSatovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/-legenda4.jpgSatovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/-legenda5.jpgSatovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/-legenda6.jpgSatovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/-legenda7.jpgSatovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/-legenda8.jpg

  3. #3
    Stariji član Avatar korisnika banja
    Član od
    1.12.2010.
    Lokacija
    Srbija medju sljivama!!!
    Poruke
    594
    Lajkovi
    706
    Reputacioni uticaj
    17

    Određen forumom Re: Satovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/

    Lepe bacuske, nema sta...
    Historia est magistra vitae!

    Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.

  4. #4
    Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lokacija
    Bg-Lipovačka Šuma
    Poruke
    3.045
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    137

    Određen forumom Re: Satovi Lегенда – Золотое время /Zolotoe vremya/

    Citat Neša kaže: Pregled poruke
    premda se prezentaciji može zameriti što 'kartica' sa tehničkim podacima prebrzo iščezne.
    -samo jedna mala "ispravka"... ako još nekog bude interesovala kolekcija. Kartica isčezne, ali je na vrhu strelica (kao za padajući meni) ,pa ako želite sve da pročitate od karakteristika, samo je ponovo spustite na strelicu i ona će ostati spuštena.

    Inače, stvarno luksuzno izgledaju...

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •