DRUGA MOSKOVSKA FABRIKA SATOVA (APRIL 2010 GOD.)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Na žalost, i ova kompanija nije uspela da izbegne svoju sudbinu. Nedaleko od ove fabrike radi moj prijatelj, koji je rekao da je u dvorištu Druge Moskovske Fabrike Satova "Slava", koja se nalazi na lenjingadskom bulevaru sve u fazi raspada. Ovaj put nisam mogao da ne odem i uslikam ostatke, veliki poduhvat. Kada sam otisao na lice mesta, pred očima su mi se ukazali ostaci industrijskih i poslovnih objekata. Na fabričkom zemljištu su skeleti zgrada, leže gomile polomljenih cigli. Nema proizvodne opreme, nestala je. U jednoj od zgrada pronašao sam delove satova koji nikada nisu ugledali svetlost dana. Na zidu jedne od zgrada našao sam poster filma sa Švarcenegerom, Commando. Isti poster visi u mojoj sobi. Nekada je u fabrici radila prodavnica gde mi je otac kupio moj prvi sat.
Koliko sam mogao utvrditi, fabriku (odnosno ono što je ostalo od nje) su kupili Kinezi i na njenoj teritoriji planiraju da izgrade još jedan poslovni centar, tako "neophodan" gradu, više trgovine-zabave.. To je razumljivo - lakše je dobiti novac od iznajmljivanja nego uložiti u proizvodnju.
Preuzeto sa:
Второй московский часовой завод Слава
Registracija
Help

31Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi