Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 16
Like Tree33Likes

tema: Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

  1. #1
    Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lokacija
    Kotor, Crna Gora
    Poruke
    3.190
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

    Određen forumom Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

    PRICA O USPJEHU SATA SA ZVIJEZDOM
    Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-images.jpg

    Prica o brendu Junghans je jedna od najdinamicnijih i najfascinantnijih u istoriji njemackog casovnicarstva. Prica pocinje jos davne 1861 godine.
    Kao sto je vec receno kompanija je osnovana 1861 godine od strane Erhard Junghans-a i njegovog zeta Jakob Zeller-Tobler-a u Schramberg-u.
    Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-paullandenberger.jpg
    Od samog pocetka Junghans se opredijelio za preciznost i vrhunski kvalitet izrade. Iako je kompanija u pocetku bila specijalizovana za izradu djelova za satove, godine 1866 Junghans pocinje izradu sopstvenih satova. Registracija Junghans ziga, zvijezda sa 8 krakova, 1890 godine oznacila je pocetak ere patenata i postupaka koji pruza kompanija sa znacajnim prednostima u pogledu kvaliteta i proizvodnje. Junghans satovi postaju globalno popularni i dostupni svima. 1903 god u fabrici je radilo vec 3000 radnika i prodaju 3 miliona satova godisnje, sto je cinilo najvecom fabrikom satova na svijetu.
    Kada su u pitanju mehanicki satovi 30-te godine proslog vijeka su bile od velikog znacaja. Prvi modeli iz legendarne serije Meister proizvedeni su u ovo vrijeme i smatrani su za najbolje satove koje je ova kompanija ikad napravila. 50-te godine su takodje odigrale kljucnu ulogu u dugoj istoriji kompanije. 'Uhrenfabriken Gebrüder Junghans A.G.' je postavio nove standarde u casovnicarstvu kada je obiljezeno 100 godina kompanije 1961 god: Svakog dana je 6.000 zaposlenih proizvodilo je 5.000 casovnika, 10.000 budilnika i mnostvo drugih satova koji su krasili zidove i vitrine domova u preko 100 drzava, gdje su se ovi satovi izvozili.
    Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-%24-kgrhqz-j-fesd-b5ovbroo6gcnqq%7E%7E60_57.jpg

    NAJVISI STANDARDI TEHNOLOGIJE I DIZAJNA

    Pored tekucih tehnoloskih dostignuca, Junghans pridaje poseban znacaj nezavisnoj kulturi dizajna. Sa proizvodnjom Junghans satova dizajniranih od strane Max Bill-a kompanija pocinje 1956.Ova saradnja je stvorila legendarnu kolekciju satova koja je postala klasik modernog dizajna. Inovativan dizajn ogleda se u lansiranju prvog radio-kontrolisanog sata Mega 1, 1990, koji je proizvod saradnje sa kompanijom Frog Design. Predhodne godine su takodje bile vrlo uzbudljive jer je kompanija predstavila prvi Njemacki kvarcni sat pod imenom 'Astro-Quartz' godine 1970. Nakon izrade prvog radio kontrolisanog sata na solarnu energiju 1993 i upotrebe modernih materijala kao sto je keramika i drugo, nastaje prvo multi-frekvencionalni radio-kontrolisani sat 2004 god. Poslije toga se kompanije okrece prosirenju svoje mehanicke kolekcije satova.
    Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-aajung1.gifJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-dsc_0160.jpg Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-junghans666astroquartz3.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-sdc10420.jpg
    2011 godine kompanija slavi 150 god postojanja izbacivanjem 3 limited edition mehanicka sata kao novu interpretaciju legendarne serije kao sto je Meister. Po prvi put u modelu Force Junghans je kombinovao multi-frequency radio kontrolisanu tehnologiju sa sloarnom tehnologijom u keramickom kucistu. Upadljivo ravan mehanizam je opremljen Autoscan tehnologijom patentiranom od strane Junghans-a koja omogucava automatsku identifikaciju trenutnog signala predajnika i sinhronizuje vrijeme tokom putovanja.
    Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-4038_die-junghans-jubilaeumsmodelle-im-berblick.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-junghans-meister-chronometer.jpg Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-1d42a577aa874819f2df38bfa70d66ae.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-20120612-040x.jpg
    2012 god Junghans ulazi u saradnju sa Bogner-om. Linija mehanickih satova-Bogner je kreirana u kooperaciji sa uspjesnim modnim dizajnerom Willy Bogner-om koji je i bio inspiracija za ovu liniju satova.
    Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-12_-_inhorgenta_2012_-_b1_-__junghans_-_willy_automatic_prot.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-503158_1_articleorg_4f35237b43fc2.jpg
    Druga nova linija nazvana "1972" oslikava moto koji glasi 'time for sportive peak performance'. Modeli su zasnovani na konceptu proizvoda iz tog vremena i ukljucuje kuciste upecatljivih boja u stilu 70-ih godina.
    Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-11420517lx.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-junghans-1972_chronoscope_solar_beauty.jpg
    Opremljeni najnovijom tehnologijom oni odrazavaju sportske uspjehe kompanije. Jedan od takvih uspjeha je i to sto su bili zvanicni mjerac vremena na OI u Minhenu 1972.
    Zahvaljujuci novim mejrnim metodama Junghans-a, ukljucujuci mjerenje 100-tog dijela sekunde. Junghans classic max bill kolekcija sada dobija i zensku liniju sa poboljsanom udobnoscu.

    Vremenska linija


    1861- Pocetci

    Junghans kompanija je osnovana 1861. Biznismen Erhard Junghans je osnovao kompaniju u Schramberg-u, malom gradu u Black Forest-u, zajedno sa svojim zetom Jakob Zeller-Tobler. Prvo su bili specijalizovani za individualne djelove satnih mehanizama.
    Junghans ubrzo postaje sinonim za kvalitet , tako da fondacija ubrzo postaje samostalan prozivodjac satova. Prve spostvene satove Junghans je izbacio 1866 god.

    1875 Arthur Junghans

    Arthur Junghans je preuzeo upravljanje kompanijom 1875 godine, nakon prerane smrti svoga oca. Artur je takodje bio casovnicar, putovao je u Ameriku gdje je i studirao i usavrsavo svoje znanje. Arthur Junghans je uveo mnoge nove tehnike proizvodnje u kompaniji, pruzajuci ideje, radeci kao dizajner, a igrao je i ulogu tehnickog lidera.

    1890- Zvijezda nad Junghans-om


    Osmokraka zvijeza, koja i dan danas predstavlja zig kompanije, prvi put je vidjena 1890god. Junghans postaje poznat po proizvodnji pristupacnih satova vrhunskog Njemackog kvaliteta i dobro se prodaje sirom svijeta. 1903 god vizija Arthur Junghans-a postaje realnost- Junghans je bio najveca fabrika satova na svijetu. Vise od 3000 zaposlenih je proizvodilo 3 milona satova godisnje. Proizvodni prostor je morao da se prosiri. Taj proizvodni prostor je danas zasticeni spomenik kulture.

    1946- Dragocjeno nasledje u teskim vremenima


    Poslije Arturove smrti njegova dva sina Erwin i Oscar preuzeli su upravljanje nad kompanijom u 1920-im. Nastavljanje nasledje kompanije i odrzavanje viskokih standarda nije bilo lako ali su braca ipak uspjela. Na startu 30-ih proizveden je prvi rucni sat koji ce ubrzo zamijeniti dzepne satove do tada najpopularnije muske satove. Cak i nakon WWII i demontaze fabrike, inovativni duh Junghans-a je ostao neustrasiv. Junghans je razvio prvi rucni sat hronograf, legendarni J88, jos 1946. Junghans je takodje bio u stanju da se nametne kao kompanija sa dugom tradicijom u novim trzisnim uslovima posljeratne obnove.

    1970- Vrijeme Kvarca


    Nakon uspjesne konsolidacije preduzeca nakon 1945. god Junghans je poceo da se fokusira na nove i preciznije metode mjerenja vremena. Prvi rezultat tih napora je bio elektricni mehanizam. To je u stvario bio kvarci mehanizam koje je Junghans nastavio dalje razvijati. Prvi Njemacki kvarcni satovi su izradjeni krajem 60-ih i 1970 god. Kao pionir u ovoj oblasti, Junghans je ponovo usao u istoriju kao oficijalni mjerac vremena na OI u Minhenu 1972

    1985- Radio-kontrolisani sat


    Junghans je napravio jos jednu revoluciju na trzistu satova kada je napravio prvi radio-kontrolisani sat table clock. Prvi radio- kontrolisani rucni sat, Mega 1, prateci prvi radio kontrolisani solarni sat, napravljeni su 1990. god. Pri proslavi 15-te godisnjice modela Mega 1,2005 god, Junghans je u cast ovog modela predstavio model Mega1000, radio-kontrolisani sat koji kombinuje savremeni dizajn i najnoviju tehnologiju.
    Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-3492641854_ca77949af2.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-junghans-mega-1000.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-mega1000whsteel.jpg

    2012


    Schramberg, 26 September 2012: Nakon snaznog rasta prodaje u 2011-toj, Uhrenfabrik Junghans GmbH & Co. KG je takodje postigla i odlicne rezultate i u prvoj polovini 2012. Sada je porodica Steim stekla pravo na kljucne objekte na Junghansovoj lokaciji u Geißhalde-u. Kao posljedica toga, Ne samo Junghans brend, nego i sve prostorije i fabrika su ponovo u vlasnistvu porodice iz Schramberg-a.

    Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-hunghans-j88-head.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-hunghans-j88-side.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-j88bundkg3.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-junghanswerk-1.jpgJunghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom-junghanszu9.jpg

    Izvor
    Junghans Watches USA: Junghans History
    Homepage - JUNGHANS – THE GERMAN WATCH
    Slike su pruzete sa interneta

  2. #2
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

    Određen forumom Re: Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

    Hvala na dobrom tekstu.

    Kad malo bolje razmislim o njima, cudi me da nisu pravili originalne B-UHR satove u ono vreme, s obzirom da su bili jaka kompanija tada, ali to je vec prica za neku drugu temu...
    Dragojlovic Darko likes this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  3. #3
    Stariji član Avatar korisnika gogmajster
    Član od
    4.3.2013.
    Poruke
    1.075
    Lajkovi
    9773
    Reputacioni uticaj
    100

    Određen forumom Re: Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

    Odličan tekst. Njihov Max Bill je meni oličenje stila i vrh dizajna. Želim!
    Dragojlovic Darko likes this.

  4. #4
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.626
    Lajkovi
    18026
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

    Odlično,Darko.
    Hvala.
    Dragojlovic Darko likes this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  5. #5
    Stariji član Avatar korisnika ckvrlj
    Član od
    25.12.2012.
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    837
    Lajkovi
    3692
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

    Odličan tekst, bravo Darko!
    Dragojlovic Darko likes this.

  6. #6
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

    lepo predstavljanje, sto je dobar ovaj chrono poslednji junghans, sa jos cuvenijim mehanizmom
    Dragojlovic Darko likes this.

  7. #7
    Stariji član
    Član od
    13.9.2011.
    Lokacija
    Zrenjanin
    Poruke
    986
    Lajkovi
    4298
    Reputacioni uticaj
    27

    Određen forumom Re: Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

    Odlicno predstavljanje Darko.
    Dragojlovic Darko likes this.

  8. #8
    Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lokacija
    Kotor, Crna Gora
    Poruke
    3.190
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

    Određen forumom Re: Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

    Hvala svima na likeovima i rep. poenima. Evo bas sad gledam na sajtu watchreacon i neki lik sa wus-a prodaje Junghans Mega1000. FS: Junghans Mega 1000 - $465

  9. #9
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.328
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Re: Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

    Samo da pohvalim Darka i njegov tekst sa malim zakašnjenjem.
    Dragojlovic Darko likes this.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

  10. #10
    Moderator Avatar korisnika Zagor
    Član od
    9.2.2012.
    Lokacija
    Markovac
    Poruke
    7.018
    Lajkovi
    58507
    Reputacioni uticaj
    218

    Određen forumom Re: Junghans: Prica o uspjehu sata sa zvijezdom

    Dragojlovicu
    Dragojlovic Darko likes this.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •