Modni brendovi su već uveliko zakoračili u svet satova kreirajući atraktivne časovnike, bilo da time prate poslednje modne trendove ili kreiraju nesvakidašnja dela visokog časovničarstva.

Naziv: EMPORIO-ARMANI-SWISS-MADE-watch-debutArmani-satovi-swiss-made-watches-2014_3.jpg, pregleda: 949, veličina: 43,1 KB

Kompanija Emporio Armani je osnovana 1981. godine koja ima za cilj da kreira modernu i savremenu kolekciju odeće i aksesoara za muškarce i žene. Kako se njihovo poslovanje razvijalo postali su brend koji stvara nove modne trendove. Godine 1997. Emporio Armani čini korak dalje, započevši proizvodnju ručnih satova inovativnog, ali ipak klasičnog dizajna. Ove godine je na Baselworld sajmu pomenuta kompanija debitovala sa novom kolekcijom satova - Emporio Armani Swiss Made.

Naziv: Armani-satovi-swiss-made-watches-2014_5.jpg, pregleda: 1263, veličina: 99,6 KB

Novi satovi su inspirisani 30-tim i 40-tim godinama prošlog veka poštujući tradiciju vrhunskog švajcarskog časovničarstva. Svaki model iz ove kolekcije odiše jedinstvenim stilom i nosi natpis Swiss Made. Na satovima je korišćena koža za izradu kaiševa ili oni dolaze sa narukvicama interesantnog dizajnerskog rešenja. U satovima su ugrađivani kako kvarcni mehanizmi, a kućišta ovih modela imaju promer od 26, 28 i 40mm. Časovnici sa automatskim mehanizmom imaju nešto veći prečnik koji iznosi 42 i 44mm. Od funkcionalnosti satovi iz pomenute kolekcije prižaju prikaz sati, minuta, prikaz sekundi pomoću centralne ili male sekundare, zatim hronograf funkciju i prikaz datuma. Časovnici su dostupni u svedenoj paleti boja koja se veoma lako može uklapati uz ostatak garderobe ovog brenda.

Naziv: Armani-satovi-swiss-made-watches-2014_4.jpg, pregleda: 1103, veličina: 58,9 KB

Za potrebe promocije ove kolekcije satova, Emporio Armani je objavio mini web sajt na kome se mogu videti sve karakteristike satova, odnosno saznati više detalja o njima - LINK.