Na Baselworld sajmu satova i nakita su ove godine predstavlje nove verzije Chanel J12 časovnika. Pomenuta kolekcija satova je inicijalno predstavljena 2006, a u narednim godinama je dopunjavana novim verzijama koji u jednom predstavljaju mix nakita i ručnog sata.

Naziv: Chanel-J12-Flying-Tourbillon-watches-satovi-2014-1.jpg, pregleda: 484, veličina: 144,2 KB


Pripadnice lepšeg pola i pristalice prefinjenog nakita su verovatno zastali Chanel-ovog pored štanda u Bazelu, a svima onima koji nisu imali priliku da ih uživo vide, ovom prilikom detaljnije predstavljamo satove.

Chanel je za 2014. godinu pripremio četiri varijante J12 Flying Tourbillon satova. Sve su izrađene u ograničenom broju, odnosno dve verzije (crna i bela) se proizvode u broju od 50 primeraka, treća koja ima ceo brojčanik sa dijamantima je dostupna u broju od 12 komada. Model koji je kompletno optočen dijamantima, kako na narukvici tako i na ciferu, se proizvodi u ukopnom broju od 5 primeraka. Na poslednjoj verziji ovih sportsko-elegantnih satova je postavljeno čak 7000 brilijanata različitih oblika.


Naziv: Chanel-J12-Flying-Tourbillon-watches-satovi-2014.jpg, pregleda: 326, veličina: 60,1 KB



Na Chanel-ovim novitetima lebdeći turbijon krasi cifer na poziciji “6h”, a koji predstavlja delo Renaud & Papi (APRP SA). Pomenuto rešenje, jedno od najcenjenijih komplikacija, je nazvano “Comet Flying Tourbillon”. Ovaj ručno navijani mehanizam ima 225 delova i 18 rubina. Njegova frekfencija rada iznosi 21,600 v/h, a pri maksimalnoj rezervi snage časovnik ima autonomiju rada od 40h. Na turbijon komplikaciji je gornji most ovom prilikom uklonjen kako bi se dobio utisak beztežinske rotacije. Mehanizam poseduje namenski izrađenu pravougaonu donju ploču, anti-shock sistem balanse i balansu sa podesivom rotacionom inercijom.

Naziv: Chanel-J12-Flying-Tourbillon-movement-zoom.jpg, pregleda: 339, veličina: 57,8 KB

Satovi imaju prečnik kućišta od 38mm i isporučuju se na kožnom kaišu tj. narukvici. Na pojedinim modelima je kao materijal za izradu kućišta korišćena keramika, kako bela, tako i crna, dok je u izradi ostale dve verzije korišćeno 18K belo zlato. Deklarisana vodootpornost ovih ekskluzivnih damskih časovnika iznosi 50m.

Chanel watches