Evo jedne vesti na koju naleteh malopre tumarajući na netu posle lige šampiona.
Ako je ovo tačno onda se otvaraju dosta novih mogućnosti za kupovinu satova i svega ostalog, naravno.
Pozdrav od mene.
PayPal od nocas dostupan u Srbiji | FTW!
Printable View
Evo jedne vesti na koju naleteh malopre tumarajući na netu posle lige šampiona.
Ako je ovo tačno onda se otvaraju dosta novih mogućnosti za kupovinu satova i svega ostalog, naravno.
Pozdrav od mene.
PayPal od nocas dostupan u Srbiji | FTW!
Tekst koji je linkovao Misic daje odgovor na prethodna pitanja:
Citat:
Imajte u vidu i to da prilikom naručivanja robe sa sajtova iz inostranstva, do 50 evra se ne carini roba poslata od strane pravnog lica, a do 70 evra poslata od strane drugog fizickog lica.
Evo detaljno: Intermex Carinska tarifa
+ Uredba: Prilog 63886
Jedva sam je našao na net-u. Na svim zvaničnim sajtovima stoji stara iz 2010. godine.
Mali dodatak dok jos traje PayPal euforija ;) Povremeno cete dobiti mail u stilu "Radi provere (obnove itd.) PayPal (eBay) naloga otidjite na ovaj sajt (link lici na PayPalov) i ulogujte se sa vasom PayPal sifrom." PayPal i eBay nikad ne salju takve mailove i ne nasedajte na to. To je pokusaj kradje vasih podataka. Vecinu takvim mailova Gmail i slicni sistemi prepoznaju i oznace kao SPAM ali neki se ranije ili kasnije provuce. Mozda zvuci banalno i lako da se prepozna ovakav phising ali posto je za ocekivati bum PayPal naloga iz Srbije, a dosta ljudi se jos ne snalazi sa time (barem sudeci po pitanjima na drugim sajtovima) nije lose da se napomene.
Pazite do koje vrednosti narucujete! Nesposobni, korumpirani i maloumni carinici su mi na iznos od 52 dolara sa postarinom naplatili carinu (40 evra iznos kad se prebaci). Uvalili su se valjda u drzavne jasle do kraja zivota, pa ih boli da ne kazem sta da procitaju zakon?! Nemam vremena da se zezam oko 1000 dinara, ali su me samo tako iznervirali. A javna tajna je sta se sve svercuje iz Madjarske i ostalih zemalja u okolini, ali to valjda nije problem kad se malo pocasti carinik. Treba napuniti budzet, ko da ce mozda sa ovim oporezivanjem paketa od par desetina evra odmah da oporave celu ekonomiju.:banghead:
Prilog 65642
Idi u prvu ispostavu carine i podnesi žalbu. Slučaj je kristalno jasan i ne bi trebalo da bude problema.
E kakavi su:thumbdn: strasno.
To je ono sto smo pisali 1000 puta, carina je lutrija.
Odakle je paket, mislim iz koje zemlje?
Paket je iz Amerike, sa Crown and Buckle. Ne znam koja je procedura oko podnosenja zalbe, ali ako mi nece oduzeti puno vremena zalicu se.
Edit: Sad sam uzeo da ih zovem, pa me sa jednog mesta prebacuju na drugo vec 3 puta. Toliko o zalbama...
To je ono sto je najgore od svega.
Porucis sat od 300e i ne platis nista, a onda porucis narukvice u vrednosti od 40e i naplate ti carinu.:stupid:
Po mom misljenu treba da se zalis, ne zbog para, vec iz principa.
Ako imaš u NS ispostavu carine, prošetaj se do njih kada imaš vremena. Ti si građanin koji je sve uradio u skladu sa zakonom, tvoja porudžbina je prošla kroz carinu i nije švercovana, a carina ti je nepravedno naplaćena. Imajući u vidu koliko su te lenčuge navikle na nerad, ovo će za NJIH predstavljati veliko cimanje. Znam da u pitanju nije novac, već princip. Nemoj dozvoliti da te čerupaju. Ako si već dao novac nesposobnjakovićima kada si u prvoj prodavnici kupio najobičniju žvaku, čokoladu, olovku ili nešto slično i tada legalno platio PDV, carinu, trgovinsku maržu i ostalo, ne treba im ga ostavljati za ono što ni po kom zakonu ne smeju da naplate.
Slazem se Rus i Neso, ali ne znam kako cu stici. Jos sam paket poslao kod devojke, posto nisam znao da li cu biti tu kad stigne, pa bi ona morala da se zeza. Inace sam na kraju zvao carinu u BG-u. Da bi me neljubazna zena prebacila na pravnu sluzbu, naravno sacekao sam da telefon odzvoni do kraja i niko se nije javio. Super sistem, da te vrte u krug kako bi na kraju odustao.
Pa onda nemoj lako da odustajes, posto si ocigledno u pravu istjeraj stvar na cistac makar zbog principa, ako se niko ne pobuni uvijek ce to da rade.
Momci, vidim da cemo pre ili kasnije biti svi u istom problemu.
Vec dve nedelje se razvlacim po carini/posti ne bi li isterao preteranu carinu koju su mi naplatili precenivsi visestruko osnovicu.Primedbu na osnovicu sam vec podneo ali sada dolazi najsladji deo.Sazivanje komisije, pa upravni postupak....rekli su mi (ta ista neljubazna zena) da ce to biti brzo gotovo do kraja maja.Takse i lezarine da ne pominjem.
Ja sutra idem da podignem svoj paket ako jos uvek postoji jer sam se naslusao svakakcih horor prica kako paketi nestaju preko noci a u isterivanje pravde nemam mnogo nade jer uvek mogu da me posalju u pravnu sluzbu ( a znamo kako izgledaju pravne sluzbe sa planinama od papira), da me razvlace kako hoce a sve zbog toga sto neko nije mogao 5 minuta kada se vrednost procenjivala malo da razmisli.Nemoc je potpuna.....ovo shvatam kao taksu na luksuz.
No milsim da je pravi redosled podneti primedbu, zatim sto pre uzeti paket pa sta bude bude....
Sledeci put saljem kod nekoga u inostranstvo jer mi se vise isplati da sednem na avion nego da platim sve sto oni zamisle da treba
Ako si primio paket i platio dažvine, ne gubi vreme. Drugi put ne prihvataš paket i odmah ulažeš žalbu, da ga ne vrate natrag.
Evo ovako, Tiha je upravu. Sad sam video da u ukupnoj ceni na paketu nije ukljucena postarina. Ta cena iznosi 52,37 usd. Oni su odokativno dodali postarinu (nije naznacena nigde na paketu)?! I na osnovicu od 5000 dinara dodali 20% PDV, odnosno 1000 dinara.
I eto otkrili smo pozadinu price sa Paypalom. Da dobili smo PP, ali sada ce na pakete ispod 50 evra da naplacuju samo PDV, a na pakete preko ce dodati i par procenata carine. Po meni smo sada u jos goroj situaciji:thumbdn:
Inace Amfibija iz Rusije mi je prosla bez icega.
Tako sam i uradio ...nisam primio paket vec sam ulozio zalbu jer sam i ja tako procitao da treba, proslo je sedam dana i moj paket je ko zna gde.Dok prodje procedura paketu polako rastu noge ako mu vec nisu porasle.Racunam da mi je najsigurnije da odem i vidim svoj paket, uzmem ga ako to ne ugrozava zalbu pa videcemo dalje.Kolega koji je radio godinama u toj istoj posti/carini mi je svasta napricao kako rastu noge...I meni je Rusija prosla, Kina prosla..ali nemacka nece...