Re: Off topic chat zez soba!
Ne znam kako funkcionise to sa rastvaranjem, ali mi pade na pamet da u Kralja Petra ima parfimerija Sava, (pri dnu blizu sina), oni su ranije imali mirise koje su pravili sami. To je bila jeftinija varijanta od kupovine parfema, prosetaj (ako si iz Bg).
Nis brate, ma imam ja semu i za po 15 evra da uzmem originale, al' bas nemam nista, ni za trosak cak.
Ovo je teško nacrtati a kamoli izrezbariti. Šteta što sam materijal nije postojan pa ovakav rad brzo propadne. To uvek pomislim i kada vidim rezbarije u ledu (skulpture i sl).
Amazing Pumpkin Sculptures
Citat:
Nikola M. kaže:
Nis brate, ma imam ja semu i za po 15 evra da uzmem originale, al' bas nemam nista, ni za trosak cak.
Tu semu ces da mi nabacis ako su stvarno originali :D
Ako vec hoces da budes avanturista, probaj sa malo destilovane vode. Ali nema tu previse blistave buducnosti, ili cekaj platu ili trazi posao :)
Citat:
himmelstrider kaže:
Tu semu ces da mi nabacis ako su stvarno originali :D
Ako vec hoces da budes avanturista, probaj sa malo destilovane vode. Ali nema tu previse blistave buducnosti, ili cekaj platu ili trazi posao :)
Trebalo bi da jesu, javicu ja cim proverim, nije to jedina, al ta mi je najsigurnija. Inace, parfem je ostao manje nego sto sam mislio, imam ja pored Davidoff i Versace Blue Jeans koji je pun do kraja, ali Davidoff je Davidoff, pogotovo leti.
Pokidasmo dve zaredom :) Svaka cast, da imam veliku zastavu sad bih je pustio sa prozora
9 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Koji sat nosite danas? Oktobar 2014 - Decembar 2015
Pozdrav drugari.
Odmah u startu da se izvinem na off-u, ali moram se posavetovati sa Vama.
Naime kupio sam dva "coin egde" pilotska kućišta (hvala kolegi mizzy-ju koji mi je rekao naziv tog tipa pilotskog kućišta), 44mm, čelik, predviđena za Unitas 6497 ili 6498, koja izgledaju ovako:
Prilog 112514 Prilog 112515
E sad u dilemi sam šta dalje, kakve satove budžiti, kom carstvu se prikloniti?
U principu volim da "budženi" satovi budu hommage (da imaju uzor u poznatom brendu), a ne fantasy tipa (izmišljene kombinacije brojčanika i kazaljki), tako da mi je trenutno ideja:
1. za prvo kućište omaž starovremenskom IWC i Zenith pilotu (verovatno još brdu brendova jer su svi bili na sličan kalup), ovako nešto:
Prilog 112516 Prilog 112517
2. za drugo bih želeo nešto drugačije, neki omaž Hamiltonu i Longines-u, ovako nešto:
Prilog 112518 Prilog 112519 Prilog 112520
...mada naleteh na jedan fantasy (valjda je fantasy, pojma nemam) koji mi izgleda brutalno...
Prilog 112521
To je suštinski dilema, otvoren sam za sve predloge, čak i za drugačije kombinacije brojčanik-kazaljke, jer sam apstrahovao čitav niz pilotskih brojčanika (isto tako i drugih) koji se kombinuju sa strelastim kazaljkama u ubeđenu da ta kombinacija nije za "coin edge" kućište.
Unapred hvala na pomoći, i molim moderaciju da premesti ovaj post u drugu temu ukoliko smatra da ćemo otići suviše u off.
EDIT:
E do K, sad naleteh na ovo, i to mi dobro izgleda... :confused: Jedino što takvog pilota već imam (Orient)...
Prilog 112522
Komso......Bas mi je drago da si se i ti odlucio na to. Mislim da ti je poznato da sam ja vec dva radio na slicnu temu.....ustvari mene je svemu tome privuklo ne kuciste, ne izgled...nego mehanizmi. Tj...UT 6497 i 6498.....jednostavno imaju nekakvu draz ti mehanizmi. I ogroman uzitak je dok ih sredjujes, planiras, sklapas. Na ovim predlozenim modelima ima dosta lepih. Medjutim imas i gresku....pokazao si i model sa centralnom sekundarom....to ce ici malo teze ako budes radio sa UT ili Etom 64xx. Mislim moze se ali ima dosta prepravke.....
Inace moj savet ti je da posle nabavke kucista sada nabavljas mehanizme, jer ti o tome ovisi kakav cifer ces ubacivati.
Meni licno je bolji 6498, mada je teze za nabaviti jer je redji mehanizam.....jer vise volim sekundaru na 6.....
Puno srece u izradi......i obavezno poslikaj proces kao sto sam i ja za svog prvog UT 6497......
Mario, hvala na savetima, nije greška znam da bi bilo tešlo nabudžiti centralnu sekundaru, nego sam sa fotkama Hamiltona više ciljao na taj tip kombinacije brojčanik-kazaljke...
Što se tiče mehanizama, to će možda biti rešeno koliko danas, samo da se dogovorim sa drugarom... Jedino što zaboravih da li su u pitanju UT 6497 ili UT 6498... :banghead: