Re: Off topic chat zez soba!
Nema više "fun"!
Putevi su krcati vozilima,policijom i kamerama.
Ja ne vidim nikakvu logiku u nabijanju snage jer se to nema gdje iskoristiti(osim Njemačke,svima je ograničenja max 130kmh).
Primjer iz iskustva: magistrala Doboj - Tuzla. Ja sam vozio Fabiu 1.2htp,a pratio me Audi A7 3.0tdi i čovjek me jednostavno nema gdje obići. Brzina 60kmh. Put je krcat vozilima,a svako malo policija sa radarom. Iskreno,bilo mi ga je žao.
A za turbo- ti motori nikad nisu bili izdržljiviji i pouzdaniji od ekvivalentnih atmosferaca.
More, uvek ima neki sporedni put, mesto bez radara i policije, makar 7-8 km :D
Da se razumemo, znam ja cemu sluze ogranicenja i da su precizno odredjena s dobrim razlogom. Protiv sam divljanja u naselju na primer, to je prosto glup i nepotreban rizik. Ali je cinjenica da postoje ljudi koji auto mogu da kontrolisu daleko bolje nego prosecni vozaci, a i greota je auto koji odredjenu krivinu moze da prodje sa 180 naterati da prodje sa 80 :D Ja ne vozim brzo zato sto hocu da stignem brze, vec prosto zato sto volim ;)
Hm,180....jedino na praznom,suvom autoputu i bez policije.
Sve ostalo ubijaš nekoga.
Obilaznice su ili makadam ili asfalt od 2m širine i koriste se samo ukoliko je na magistrali saobraćajka, tako da: ćuti i vozi 50.
Ljudi, veci auto karavan..mozda i ne mora ako je gepek veci....da procita zare.
Predlaze mi e klasu..mozda i jeste najbolji predlog ali jel ima neko jos neki predlog. Meni se licno jako svidja citron 5 140 konjskih snaga i do jedno 9000
Pa taj covek se u A7 vozio udobnije i luksuznije. :) Nema veze sto nije u tom trenutku mogao da iskoristi snagu. Inace prilikom obilazenja na magistrali, mnogo je bezbednije imati sto vise snage, a i lakse je za voznju. :)
Naravno, slazem se da ne treba preterivati kad su obicni automobili u pitanju. :)
Citat:
milan zmaj kaže:
Ljudi, veci auto karavan..mozda i ne mora ako je gepek veci....da procita zare.
Predlaze mi e klasu..mozda i jeste najbolji predlog ali jel ima neko jos neki predlog. Meni se licno jako svidja citron 5 140 konjskih snaga i do jedno 9000
Pogledaj Skodu superb karavan ili limuzinu. Odlican auto, takodje u rangu e klase ti je i bmw 5 karavan.
Dobar je i taj Citroen, nego ja malo naginjem ka njemcima, sto ne znaci da treba i ti
Ja volim japance. Mislim ja bi i jare i pare. Da ne trosi puno...ma da to je relativna stvar.
BMW to mi je san da vozim ali 520 citam sve sto necu. .od delova, servisa....ne znam. Moram sve da iskalkulisem
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
Hm,180....jedino na praznom,suvom autoputu i bez policije.
Sve ostalo ubijaš nekoga.
Obilaznice su ili makadam ili asfalt od 2m širine i koriste se samo ukoliko je na magistrali saobraćajka, tako da: ćuti i vozi 50.
Magistralni put Nis-Kosovo (Merdare), deonica od Prokuplja do Kursumlije. Novi asfalt, sa Golf 4 TDI sportski trim bez problema 180 kroz krivine. I to nije rizicno, vec lagano prolazi - suv asfalt naravno, postoji razlika izmedju brze voznje i budalastine.
Ma ajde kako nije rizicno. Mozes da budes i Fetel ne daj Boze da auto nešto ne valja...secam se ko juce da je bilo...kaze drug aj da te provozam na motoru, motor neki ludilo i necu i necu i na kraju ajde...300 metara on je već isao 180 ... otvorila mi se usta od vazduha, a kako promeni brzinu tako mi guzica spadne sa sedista. Trebao sam kao Kistina Djenku da ga hvatam ;). Nikad vise da mislim da uzmem motor
Uvek postoji rizik... ako nista, jednu stvar koju znam da cu uraditi ako se nadjem u takvoj situaciji jeste da se zguzvam u kanal ili banderu, radije nego u drugi auto. Nece moja greska nikog da kosta. A u globalu, sa dobrim gumama i vesanjem nema problema. Granice su mnogo vise nego sto ih mi vidimo, zbog ogranicenja smo navikli.
Zmaju, pogledaj Mazda 6 karavan. Meni je veoma lepa a vanredno je pouzdana