Ideja je da se proprate kulturna dešavanja i u Beogradu i Srbiji, ali i u drugim mestima u kojim žive članovi foruma.
************************************************** *****************************
"POBUNE I STRASTI" - VIKEND NOVOG FRANCUSKOG FILMA � Dom Omladine Beograda
"POBUNE I STRASTI" - VIKEND NOVOG FRANCUSKOG FILMA
23 - 25. septembra 2011.
DOB//Velika sala
Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa TV 5 Monde i Francuskim institutom u Beogradu.
Revija francuskih filmova novije produkcije koji za temu imaju pobune i strasti, od političkih pa do onih najintimnijih.
Cena ulaznice: 200 dinara po projekciji.
Ovo mi se čini zanimljivim, pregledala sam trejlere filmova na YouTube-u
Nazivi su :
L’Arbre et la forêt
Rapt
Un poison violent
La Folle histoire d’amour de Simon Eskenazy
Hadewijch
Des filles en noir
...i mislim da su svi vredni gledanja.
Vidimo se (ah da, ja sam ona sa satom)
Registracija
Help

20Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
))

i ja gledamo bar po jedan film dnevno, sva tri dana.
kao npr. ovaj ostanu neprimećeni, jednostavno se ne reklamiraju. Pre nekoliko meseci u DOB-u, prikazan je ciklus francuskih klasika "400 udaraca", "Žil i Džim", "Hirošima, ljubavi moja", "Lift za gubilište"... bilo je 8 filmova, u 4 dana. Stigla sam taman na pola, jer sam videla reklamu prolazeći pored Doma omladine. Dobro, većinu sam odgledala u Kinoteci
, ali ovo su filmovi koji se uvek mogu odgledati. Ne samo da mogu nego i trebaju, da ne kažm moraju
.
, vidite šta nam Holivud servira
, uz neki častan izuzetak. A koliko je francuska kinematografija moćna, produktivna i naravno dobra, vidi se i po tome, da su samo od filmova snimljenih u 2009. i 2010. uspeli da naprave ciklus od čak 6 filmova koji su tematski povezani, ciklus se zove "Pobune i strasti".
na displeju, a to mi se redovno dešaval(lo), kada sam gledala pompezno najavljivane američke blokbastere.

Bookmarks sajtovi