Ehhh... Ja sam izgleda mator od svoje 18te od kad sam jedan Subaru Leon (ili beše Legacy?!) parkirao u orah :-) Sada samo žudim za nekim GT kupeom koji lagano, bez napora i frke jede kilometre :-)
Printable View
Ehhh... Ja sam izgleda mator od svoje 18te od kad sam jedan Subaru Leon (ili beše Legacy?!) parkirao u orah :-) Sada samo žudim za nekim GT kupeom koji lagano, bez napora i frke jede kilometre :-)
Baš mislim suprotno, domaćica će lako da izvuče maksimum iz turbo motora, a iz atmosferca mnogo teže. Za, pričamo o potentnijim sportskijim atmo motorima, ne ok 1.4 sa 70ks, nego o nekom 2.0 sa 200ks na primer, atmo je potrebno mnogo više umeća da bi on pružio ono što može. I ne slažem se za turbo rupe i iznenadno povećanje momenta, to je bilo karakteristično za turbake od pre dvadesetak godina, recimo Lančin 1.8 Turbo od 180-190ks, on otima volan iz ruku kada dostigne nekih 3000 obrtaja. Danas toga nema, čak ni kod modela od blizu 300ks. Vozio sam Golf 6 R, 270ks, to može da vozi šesnaestogodišnja devojčica, bez ikakvog umeća.
Modetni TB motori su linearni od jako niskih obrtaja, već od 1400 rpm isporučuju maksimalni obrtni momenat i to zadržavaju do neki i 4500 obrtaja. Nema tu surge-a.
Nema voznje bez zadnjeg pogona :adore:
Moram da se malo uključim u temu.Nisam mator kao kolega Veberz ja sam berba 65.Dugo vozim i imao sam sreće da vozim automobile od 25ks poularne fiće,pa do panamere turbo sa 550ks.Trenutno vozim atmosferca šestaka sa 250ks.Volim brzinu kao i satove.Sa uživanjem sam čitao vaše postove jer mi je tema oko automobila uvijek draga.Neću da se raspravljam sa mlađima uživajte i tjerajte automobile po svom guštu,samo pametno.Mogu vam još jednu stvar reći iz prve ruke,da se nadovežem na kolegu Veberza,jednom davno u Austriji u jednom društvu u kome ja bilo i svjetskih reli vozača kada su vidjeli šta rade momci iz tadašnje nacionalne klase ostali su zapanjeni.Ma ne znam uhvatiće me jugonostalgija ...hajd zdravo
Na starim vhs kasetama kada su ljudi vidjeli da u jednu krivinu,koja je više nego oštra ulaze bez smanjivanja brzine sedam,osam limenih kanti zvanih fića nisu mogli da vjeruju.Džaba njihove reklame,sponzori,jedan automobil o kome se brine čitava armija...Kod nas si tada bio sam svoj majstor uglavnom.Kad su vidjeli taj entuzijazam i nadasve srce ostali su bez teksta.Ne treba govoriti kako sam ja tada bio sretan,ponosan i pun nekog prkosa.Mladost ludost.A ja napolju parkirao 124 250d.Možeš mislit...Pozz
Ja se zavalio i nakokao kokice... Nastavite... :-)
I ja često tako uživam čitajući,valjda će se i mlađi članovi uključiti u ovu temu.Sramota da ja i kolega Veberz,stre kajle branimo vozačke boje.