re: Kafanica (Tema samo za noćobdije)
1) uvek omega, nikad rolex
2) mozda je svajcarski recept za dugovecnost rolex, ali to isto rade i sturmanski
ss 18 i ss 20 zahvaljujuci lekovitom zracenju autenticnih ruskih bojevih glava.
ja svog sturmana stvarno ne mogu da prodam, ali mozda baki ...
:flapper:
Ma uopste nije dobro sa svojom porodicom. Dugo godina uopste nisu ni komunicirali.
Sankcije su tamo mnogo izrazenije zbog samog geografskog polozaja Kube. I to je sigurno znacajno uticalo na ekonomski nenapredak Kube. Ali koliko vidimo nije uticalo da duh tog naraoda, a ni na prosecan zivotni vek, koji je daleko veci nego u Americi.
I potpuno se slazem sa Lugerom da bilo koja politika koja vodi izolaciji nikako nije dobra. Ali videli smo da nekada ne moze drugacije. Na zalost.
@Serb na Kubi postoji pravi dvovalutni sistem. Cene za turiste su izrazene u "konvertibilnim pezosima" a za Kubance u "obicnim pezosima". Odnos izmedju ove dve valute ne postoji jer se ne mogu menjati jedni za druge. Svaki turista kada promeni dolare ili evre automatski dobija "konvertibilni pezos". Cene u radnjama su iste,a li vi kao stranac placate daleko vise, jer placate u konvertibilnim pezosima. Medjutim hoteli tamo nisu skupi, najveca stavka je ipak avio karta. Na Kubi cete se vrlo lako snaci. Osim naravno ako ne uzivate u nocnim provodima, u tom slucaju ponesite jedan bolji Rolex za trampu ako zatreba :)
@Luger Ako ti nekad dosadi strumanski znas kako da mi posaljes pp:lol: A baki uvek kad mu pomenem zaboravi sta je pp:lol:
@Tolarbo Hvala nisam znao za te dve valute , Kuba i Istanbul i Moskava su mi destinacije koje cu kad tad morati da obidjem. Mada su daleko realnije Moskava i Istanbul , ali ne odustajem ni od Kube:D
Au ala pisete brzo. Nema veze sve smo se razumeli. Cak sam i pogodio nastavak diskusije. Odlicna je Omega, ali uz duzno postovanje starih Omega i njihovih sjajnih mehanizama, prednost ipak ima Rolex. Ovo pre svega govorim o Rolex-u kao brendu.
ja sam potpuno siguran u sve vrline kubanaca, i stvarno mislim da su sjajan narod.
jedino sto mi malo ubija odusevljenje je sto ponekad pomislim da li imaju i neki drugi
izbor ili im je gostoljubivost i veselost jedino sto im je preostalo?
Buena Vista Social Club - El Cuarto de Tula - YouTube
Citat:
Serb kaže:
Ma da samo ne o politici:D
Ne dozvoljavam politiku ovde, kad god se krene o politici, izbije svadja, potegnu se pistolji i onda narodna vlast moze da mi zatvori kafanu, pardon temu :D
Citat:
Serb kaže:
Kuba i Istanbul i Moskava su mi destinacije koje cu kad tad morati da obidjem. Mada su daleko realnije Moskava i Istanbul , ali ne odustajem ni od Kube:D
Ove dve obavezno, Kuba je vise za odmor i razbibrigu :) Jedino bi ti preporucio da Moskvu spojis sa Petrovgradom, mnogo je lepsi od Moskve i ima mnogo lepsih delova. I on je napravljen da bude carska prestonica, a ono sto su carevi gradili, to su ipak remek dela u svakom smislu.
Mislim Prolaznik da trebas da gazde cimas da nam obezbede neki live cet u ovo doba, 12 do 7 :D
Tolarbo da li bio u Petrvgradu?
Citat:
luger kaže:
ja sam potpuno siguran u sve vrline kubanaca, i stvarno mislim da su sjajan narod.
jedino sto mi malo ubija odusevljenje je sto ponekad pomislim da li imaju i neki drugi
izbor ili im je gostoljubivost i veselost jedino sto im je preostalo?
Buena Vista Social Club - El Cuarto de Tula - YouTube
Luger nema tu mnogo sloboda, ipak je to diktatura. Malo blaza, ali jeste diktatura. Medjutim, ono sto je cinjenica 80% Kubanaca je svim srcem za Kastra. Naravno Kastro na izborima dobija sa 97%, mada realno on opoziciju i nema. E sada, da su ukupne okolnosti drugacije ne znam kako bi bilo..
@Serb bio sam u Petrovgradu, pitaj sta te zanima.
Pocasti nas nekim slikama iz Petrovgrada, predpostavljam da je jedan od lepsih gradova na svetu:) Kakvi su rusi kao narod i kako se odnose prema strancima , hladni ili dobri domacini?