Imam sat iz Presence serije, L4.721.4.18.6
sa istim mehanizmom, i ne mogu baš reći da sam zadovoljan. Hvalio sam se već na forumu kako ima nevjerovatnu tačnost za automatika, recimo oko 1sec po danu. Međutim nakon godinu je počeo da izostaje 30s dnevno, a primijetio sam i ogrebotinu na safirnom staklu, te sam zakljucio da sam zakačio zid ili slično. Ovlašćeni servis (tada indetico) nije mogao da ga našteluje ni u jednom položaju te ga šalje u Švajcarsku (jer je još pod garancijom). Tamo su ga servisirali i ispolirali, te sam bio zadovoljan sledeće 3 godine. Sada ponovo izostaje i što je gore ne navija se dovoljno (često noću stane), te ga nosim u ovlašćeni servis (u austriji) gdje kažu da je mehanizam suv, treba servis, i to košta 300E.
Inače sat je plaćen oko 750E, što znači da ETA 2892-A2 ne ide samo u skupe modele.
Takođe imam i osmougaoni automatik sa vjerovatno
ETA 2824/2 star makar 30 godina, ja sam ga nosio makar 15god. Pretrpio je par dana u lokvi, kvašenje morskom vodom, servisiranje samo kad stane, bezbroj udara i ogrebotina po staklu, i danas bolje radi od gornjeg Presencea. Jedan od razloga što sam kupio HQ sa tim mehanizmom.
Nijesu mi baš najasnije razlike izmedju ova 2 mehanizma, čitao sam dosta ali šta to konkretno znači...