Vec nekoliko puta sa drugarima vodim polemike oko toga koji proizvodjaci satova bi usli u TOP 5. Voleo bih da cujemo i misljenje clanova foruma. Pa napravite listu prvih pet.
Printable View
Vec nekoliko puta sa drugarima vodim polemike oko toga koji proizvodjaci satova bi usli u TOP 5. Voleo bih da cujemo i misljenje clanova foruma. Pa napravite listu prvih pet.
Mojih TOP 5...
BREGUET
PATEK PHILIPPE
JAEGER-LECOULTRE
GIRARD-PERREGAUX
ZENITH
A mojih prvih pet bi bili:
1.Patek Phillipe
2.Vacheron Contantin
3.Jeager LeCoultre
4.Breguet
5.Blancpain
Ne bi trebalo zaboraviti ni sledeće firme ali naslov je TOP 5,a ne TOP 10:
6.A.Lange und Söhne
7.Audemars Piguet
8.Girard Perregaux
9.Zenith
10.IWC Schaffhausen
Patek Phillipe,VC,JLC,Swatch grupa,Seiko grupa.S dodatkom najveceg proizvodaca na svijetu Citizena.
Nesto za ultra bogate,bogate i nas ostale ;)
Evo i moje liste >
1. Patek Philippe
2. Ulysse Nardin
3. Jaeger-Le-Coultre
4. Girard-Perregaux
5. Audemars Piguet
--------------------------
6. Vacheron Constantin
7. Breguet
8. Blancpain
9. A.Lange & Sohne
10. IWC
11. Zenith
12. Glashutte Original
13. Seiko
...
Pogledajte i sledeće teme sa sličnom raspravom:
3 omiljena proizvođača
Zanimljiva lista Top 10 brendova iz sveta satova
Raymond Wiel Nabucco
Pozdrav.
- Jaeger-LeCoultre
- Seiko
- D.Dornblüth & Sohn
- Girard-Perregaux
- A. Lange & Söhne
-----------------------------------
Pa su onda tu i Blancpain, Glashütte Original, Patek Philippe, Zenith...
edit: samo da dodam da je ovo iznad MOJIH top 5 proizvođača...
neki realan poredak (ne nužno tim redom) bi verovatno bio sledeći:
- Girard-Perregaux
- Patek Philippe
- Jaeger-LeCoultre
- Breguet
- Seiko
Mojih prvih pet bi bili:
1.Patek Phillipe
2.Vacheron Contantin
3.Jeager LeCoultre
4.Breguet
5.Ulysse Nardin
to je TOP 5,a TOP 10:
6.A.Lange und Söhne
7.Audemars Piguet
8.Girard Perregaux
9.Zenith
10.IWC Schaffhausen
1.Patek Phillipe
2.Vacheron Contantin
3.Jeager LeCoultre
4.Breguet
5.Audemars Piguet
Nigde nema Franck Muller-a?
Rolex? :o
F.P.Journe invenit et fecit.
Jole, za ovog proizvadjaca prvi put cujem. Ne znam da li je najbolji, ali na prvi pogled mi se cini da je "najlepsi". Sjajni su im satovi.
1. Jeager LeCoultre
2. Patek Phillipe
3. Breguet
4. Vacheron Contantin
5. Ulysse Nardin
Jole, stvarno si se setio izuzetnog proizvodjaca satova. Postoji jos takvih "egzoticnih" proizvodjaca, koji se ne bore za svakog kupca, vec se zele da njih pronadju oni "pravi" ljubitelji satova. Kad gledam njihove satove, onda svarno pomislim da dalje i bolje od toga stvarno ne postoji! Ili ipak postoji.. :)
1.Vacheron Konstantin
2.A.Lange & Sohne
3.Girard Perragaux
4.Jeager LeCoultre
5.Patek Philippe
Mojih TOP 5....ja sam ih poredao ovako,mada je zaista svejedno ko je na kom mjestu!
Marko je u pravu, da niko ne stavi Rolex u prvih 5 je zbilja malo cudno. Pa on je pionir u mnogim segmentima urarstva.
@Baron
Šta je tu čudno!? Šta to specijalno Rolex nudi pa da se može porediti sa proizvođačima koje je većina članova navela?
Rolex se u prvih 5 moze naci samo kada je u pitanju marketing, i tu je broj 1. Ali kada su u pitanju mehanizmi, a to je presudno kada govorimo o 5 najboljih, onda Rolex tu stvarno nema sta da trazi. Najveca komplikacija koju poseduje neki Rolex jeste chronograph u Daytoni ;). A i daleko od toga da je Rolex pionir u mnogim segmentima. Cak ni teorijski to nije bilo moguce. Firma Rolex je osnovana 1905.godine, dok je recimo jedan Vacheron Constantin osnovan 1755.god. A slicno je i sa ostalim proizvodjacima.
Evo i mojih top 5:
1.Jeager LeCoultre
2.A.Lange & Sohne
3.Vacheron Konstantin
4.Patek Philippe
5.Girard Perragaux
Mislim da definitivno nema sta da trazi u grupi TOP 5 (objektivnoj listi) i ako je na nekoj mojoj listi(subjektivnoj) privi medju svim brendovima koje planiram da kupim.
Pazi ovo je cisto subjektvna stvar, ali ako bi se trazili neki kriterijumi za top 5, onda bi ipak pre bio: broj i raznovrsnost manufakturnih mehanizama, starost firme i tradicija, pa i broj komplikacija,.. a tek tamo pri kraju bi bio broj proizvedenih satova (u cemu je Rolex sigurno na prvom mestu). Predlazem ipak da pogledas koliko samo razlicitih kalibara imaju ovi najcesce nabrojani proizvodjaci. Zbog toga je i njihov doprinos razvoju casovnicarstva mnogostuko veci.
Prvih pet 1.Vacheron Constantin 2.Patek Philipe 3.Jaeger LeCoultre 4.Breguet 5.Blancpain i dalje 6.Audemars Piguet 7.Ulisse Nardin 8.A Lange Sohne 9.Girard Peregaux 10.Zenith
Mojih prvih 5,jedini kriterijum su satovi koje bih platio,a ne bi mi bilo zao ni sekunde.Redosled nije bitan.
1.-Ulysse Nardin
2.-Heuer
3.-Omega
4.-Jaquet Droz
5.-Gerald Genta
top 5 ne bih znao da napravim, po mom misljenju mogu samo top 8 i to da ih svrstam u 2 grupe (prvi i drugi na jednoj strani i ostalih sest na drugoj)
1 Patek Philippe
2 Vacheron Constantin
6 Audemars Piguet
7 Ulysse Nardin
8 Girard Perragaux
1.Patek Phillipe
2.Vacheron Constantin
3.Audemars Piguet
4.Jeager LeCoultre
5.A.Lange&Söhne
Prva dva su mi ubedljivo najbolja ostali za klasu kaskaju...
1.Vacheron Constantin
2.Schaffhausen
----------------------
3.Patek Phillipe
4.Zenith
5.A.Lange&Söhne
1. Blancpain Prilog 17507
2. Phillipe PatekPrilog 17508
3. Jeager Le CoultrePrilog 17509
4. IWCPrilog 17510
5. LonginesPrilog 17511
1.Patek Philippe; 2.Vacheron Constantin; 3.Adolf Lange & shone;4.IWC i 5.JLC.
1. Lange 2. Patek 3. Jaeger 4. Piquet 5. Zenith 6. Rolex
1.Vacheron Constantin (najstariji)
2.Rolex (perfektan marketing i sinonim za Swiss made satove,voleli ih mi ili ne)
3.Blancpain (vrlo verovatno najbolji automatik Swiss made satovi,bili i ostali)
4.Seiko (osmislili quartz mehanizam i umalo unistili celokupnu Swiss made industriju i smatram da top lista satova bez Seika je smesna,uz duzno postovanje.Apsolutno najbolji odnos cena-kvalitet)
5.Citizen (najprodavaniji satovi na svetu)
Moja skromna Top 5 lista obuhvata satove za ultra bogate (VC,Blancpain),za bogate (Rolex) i satove za nas,obicne smrtnike (Seiko,Citizen).
Zao mi sto na ovoj listi nema JLC,Omega,PP ili Zenitha,ali tema nosi naziv Top 5!
Ako je ovako mala i uska podela sto Top 5 jeste,onda moramo da uzmemo sve aspekte i kriterijume u obzir.Smatram da sam ih uzeo.
Odakle ti informacija da je Citizen najprodavaniji sat? Zašto je Blancpain najbolji swiss made?
Blancpain je najbolji automatic Swiss made jer godisnje proizvode manje od 10.000 satova.U proseku oko 20-28 satova dnevno.Samim tim,suvisno je govoriti o kontroli njihovih satova.
Da bih ti priblizio,recimo jedan Rolex dnevno priozvede 2.000 satova.
Blancpain ima takav sistem rada gde jedan sat u potpunosti radi jedan casovnicar,ali u potpunosti!
Blancpain nikada nije proizveo kvarcni sat i niti ce to uraditi.Mislim da se time samo on moze pohvaliti.
A sto se tice Citizena,on ima najveci broj fabrika,odnosno ogranaka,filijala,prozivodnih jedinica (kako vam je draze) na svetu,pa logicki zakljucujem.
Ako je neko prodavaniji od Citizena,to je onda Casio,mada sumnjam.
Pozdrav.
Ja sam nailazio na oprecne informacije o najvecem proizvodjacu satova, mada nigde nisam nasao nekakav, kako da kazem, zvanicni dokument. Po nekima je swatch najveci proizvodjac, sto vrlo lako moze da bude istina. Citizen je bez sumnje najveci proizvodjac satnih mehanizama, ne znam gde se sve Miyota ne nalazi. Odprilike kao Toyota i GM, tu su negde...
Hoćeš reći najkvalitetniji, najbolji podrazumeva i popularnost, dizajn....Koliko znam Citizen isporučuje dosta mehanizama, što nije isto što i sat...verovatno je nekakav Kineski kvarc najprodavaniji, kroz istoriju možda Seiko 5 ili nekakav Edifice zadnjih deset do petnaest godina.
Tako je 23jewels.
vlajo,Citizen isporucuje ne dosta,vec najvise satnih mehanizama. :) Termin najbolji je preopsiran,preobuhvatan,sporan,itd...Ali da,termin najbolji mora da obuhvata i dizajn i popularnost.Upravo zato jer je termin najbolji jednostavno preopsiran.Dzaba sto recimo Hublot koji je jako cenjen i ima jako dobre mehanizme kad ga nikad ne bih stavio na ruku koliko mi je vecina modela iz tog brenda ruzno. -.-
Napisao sam ja odmah kad sam naveo Rolex,kako bih se zastitio od napada,u zagradi voleli ih mi ili ne.
Ne samo za satove vec za apsolutno sve u zivotu je potrebna reklama i marketing.Rolex u tome nije majstor vec velemajstor i nema sta vec im treba reci svaka im cast za to sto rade.
Svako ko imalo prati satove zna koliki je pakao prosla Daytona.To je model od kog zamalo da se odustane a znamo danas sta je Daytona.Paul Newman je jedini uvek verovao u taj model...Ali to je vec nbt.
Uglavnom,cilj moje Top 5 liste je bio da obuhvatim sve ono sto je bitno za ultra bogatog,bogatog i obicnog coveka.
Kad vec spominjes Casio Edifice sigurno da nema boljeg kvarcnog sata do 100e od njih.A i prelepo izgledaju inace.
nije VC najstariji proizvodjac satova, Blancpain je osnovan dvadeset godina pre nego sto je osnovan VC od strane Žaka Blanpena, ogradjujem se od tvrdnje da je Blancpain najstariji proizvodjac
Prilog 68391Prilog 68392
Prilog 68393
Tema je lose definisana , kako mozemo da odredimo koji je najbolji brend , ali ajde stavicu 6 brendova koje bih ja voleo da imam , pa su oni za mene najbolji:)
1. AP
2.Patek
3. Rolex
4. Zenit
5.Seiko
6.Omega
meni se cini da prvih pet nimalo ne odskacu od sledecih pet, breguet, patek, blancpain, vacheron, franck muller, lange, girard perregaux, ullyse nardin, audemars piguet, jaeger lecoultre, svi pripadaju partenonu casovnicarstva, tesko je napraviti nekakav ordo
Upravo tako milane:yes4: