Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 25
Like Tree45Likes

tema: Swiss made - koji satovi mogu da nose ovu oznaku

Hybrid View

Saradnik Avatar korisnika krstin
    Član od
    18.11.2011.
    Lajkovi
    8322
    Reputacioni uticaj
    291

Određen forumom Re: Swiss made - koji satovi mogu da nose ovu oznaku

@ Hadzi Dalibor
    Znam naravno gde se i Japanci prave, ali na mom Citizenu i Seiku ne pise Japan made
    Kod Seika kad hoces da ti pise Japan, doplatis za model sa J oznakom (govorim na primeru skx007).

Dok Svajcarci vesto to izvedu, pa i ako ti je vecina sata napravljena ko zna gde, ti mislis da je ceo napravljen u Svajcarskoj. A taj natpis skupo naplate... Nemam ja nista protiv da se prave u Kini uz dobru kontrolu kvaliteta, ali onda treba uvesti malo strozija pravila po pitanju koji procenat elemenata sata mora biti napravljen u Svajcarskoj, da bi na njemu pisalo to... Naravno to bas i nije u interesu ni drzavi ni proizvodjacima.

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

Ma donece Svajcarci zakon da je dovoljno da je makar jedan deo "swiss made",pa da moze da nosi tu oznaku.Naravno 99,9% ce se praviti ko zna gde i ceo sat ce da ih kosta 20 X jeftinije nego da je proizveden u CH. Ali,ce ga,naravno,prodavati po 10X vecoj ceni nego sada jer je,jel,napravljen u CH. A ovce ce da kupuju.
    krstin and backarelli like this.

Saradnik Avatar korisnika krstin
    Član od
    18.11.2011.
    Lajkovi
    8322
    Reputacioni uticaj
    291

Medjutim Svajcarci imaju toliko "dobar" marketing, da ja kad bih kupovao sat za npr. 2 hiljade evra, to bi bila Omega. Ne znam ni sam zasto, nemam racionalan razlog za to, ali satovi su i onako totalno iracionalni Iako mi se uopste ne svidja poslovna politika Swatch korporacije

Zapravo mi sa cenom sata placamo taj ludacki marketing sa svim poznatim licnostima, reklamiranju u filmovima o JB-u i slicno...
    vladas likes this.

Stariji član Avatar korisnika Jovan HN II
    Član od
    24.5.2012.
    Lajkovi
    3690
    Reputacioni uticaj
    38

Aman, batalite se romantizma, svijet zivi korporatokratiji. 0.05% vise profita preselice i sjediste Mercedes Bentza u Secuansku dolinu... Swiss, Swiss made, Made in Japan, J, K...??? Papir (cifer) trpi sve a isto tako i celik kad na njega krene laser... Nazalost svih nas to je tako i tesko da ce se ista tu promjeniti u dogledno vrijeme
    krstin and Zagor like this.

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Nažalost, Jovan HN II je u pravu po pitanju današnjeg sveta. S tim u vezi, nedavno sam prevodio neke ekonomske tekstove u kojima se predviđa da će proizvodnja polako morati da se vraća u Evropu, jer ako se sve preseli, šta će Evropljani raditi? Sektor usluga, koji je dominantan, ulazi u krizu sa smanjenjem korisnika tih usluga. Šta to znači? Ako imaš pare, platićeš i frizeraj za pudlice, a ako nemaš, kupićeš samo hranu. Trange-frange usluge, gomila menaĐera, koNJsultanata moći će samo da se slikaju, jer svoju maglu neće imati kome da prodaju. Para će biti ako proizvedeš nešto konkretno - običan hleb, flašu piva, automobil, televizor ili šporet. Kada Evropa ne bude proizvodila ni čačkalice, onda će se zapitati šta ne valja, a tada bi već moglo da bude kasno. Ni kineske igračke neće imati ko da kupi.
    vladas and backarelli like this.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    5.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    55

Prave i japanci satove u kini ali ih prodaju po 150 eura a svajcarci u proseku oko 2000 a kontrola kvaliteta je visoka u oba slucaja.jednostavno ako je nesto napravljeno u kini nije posteno da pise da je pravljeno u svajcarskoj.prodaja magle ali tako bezobrazno da je to nevidjeno.od svih proizvodjaca i firmi iz celog sveta samo svajcarci jos uvek bezocno lazu i varaju.svi drugi lepo napisu da je proizvedeno u kini.nike,apple itd

Stariji član Avatar korisnika Jovan HN II
    Član od
    24.5.2012.
    Lajkovi
    3690
    Reputacioni uticaj
    38

Citat jagos kaže: Pregled poruke
    Prave i japanci satove u kini ali ih prodaju po 150 eura a svajcarci u proseku oko 2000 a kontrola kvaliteta je visoka u oba slucaja.jednostavno ako je nesto napravljeno u kini nije posteno da pise da je pravljeno u svajcarskoj.prodaja magle ali tako bezobrazno da je to nevidjeno.od svih proizvodjaca i firmi iz celog sveta samo svajcarci jos uvek bezocno lazu i varaju.svi drugi lepo napisu da je proizvedeno u kini.nike,apple itd
    Govorimo o Svajcarcima, zemlji koja je u toku najvece klanice u ljudskoj istoriji bila "neutralna", zemlji banaka i potomaka vitezova Templara (a to su bili najveci banditi i lopovi u istoriji sve do pojave MMF-a)... Mislim da je o njihovom postenju u poslovanju suvisno govoriti. Ne radi se o lazi i varanju, to su kategorije prevazidjene jos 80-ih proslog vijeka, radi se o profitu i dividendama.
    I Japanci, mada manje, isto kradu i varaju (Velja bi rekao: kraduckaju) posto glavu dajem da su i one "Made in Japan" nize kategorije satova isto sklepane u Kini, na istoj traci kao i ostali, ali zasto na par komada ne uzeti 180 umjesto 150, kad se vec moze...
    Korporatokratija, kleptokratija, kako vec hocete, ali Kinez (u svakom slucaju kontinentalni Azijat) je u velikoj vecini slucajeva sklepao ono sto sad nosite na ruci ili mjerkate po radnjama, bez obzira sta pise na i u njemu.

Bolje se sa time pomiriti i odusevljavati izgledom i patentima, ostalo jednostavno zaboravite.
    vladas, 83stojan and SEIKO like this.

Mlađi član Avatar korisnika SEIKO
    Član od
    11.2.2012.
    Lajkovi
    167
    Reputacioni uticaj
    16

Kako je krenulo s tržištem u XXI vijeku, izgleda da samo Patek Philippe, Vacheron, Frank Miller i tako ti satovi mogu pošteno ponijeti čuveno SWISS na svom ciferu. Ko zna šta ovi ostali rade, ko zna gdje sklapaju svoje bebe, teško je to provjeriti ...
    Slažem se s Nešom, ove aristokrate u želji da zarade što više novca i da što skuplje prodaju proizvod nisu svjesni da time ubijaju svoje mušterije pošto, ako se ovako nastavi, za nekih 50-100 godina neće imat ko da im kupi ionako preskupi proizvod pošto nema ko šta da radi jer će samo Kina raditi a mi čemo u revoluciju.... Tako nam i treba...
    krstin likes this.

Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    138

Već smo pisali na ovu temu... kao što ćeš na skoro svakom alatu naći natpis "made in Germany" , makar ga salio kinez u kućnoj radinosti u bloku 70 (nbg) , tako možeš zateći i na satu. Meni samo smeta dranje u samoj "swiss" prevari i ne opravdano astronomske cene u preko 70% swiss brendova. Ako moram istrpeti "brijanje na suvo" , za to mora postojati mnogo veći razlog od slovne oznake na ciferu "swiss" !

Što "nekoć" reče naš Jole , ama ne pali me marketing...
    Poslednja ispravka: backarelli (27.8.2012. u 21:20)

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Citat krstin kaže: Pregled poruke
    @ Hadzi Dalibor
    Znam naravno gde se i Japanci prave, ali na mom Citizenu i Seiku ne pise Japan made
    Kod Seika kad hoces da ti pise Japan, doplatis za model sa J oznakom (govorim na primeru skx007).
    .
    Ovo treba da znači šta(ne piše ni China made)!?
    Isti model,isti mehanizam,isti kvalitet,isti ga ljudi sklapaju,a različito slovo i veća cijena!!!
    I to je ok!?

Pisali smo već na ovu temu i stvarno nema potrebe da se ponavljamo!
    patek likes this.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Swiss made sat - Pomoc
    By lacko3000 in forum Swiss-Made mid-range satovi
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 12.3.2024., 9:42
  2. Odgovora: 39
    Poslednja poruka: 5.3.2019., 16:59
  3. Kupujem SWISS MADE
    By ANGEL II in forum Kupovina satova
    Odgovora: 0