FC se ne zeza uopšte! Satovi su im klasika ali imaju nivo koji stalno dižu.
FC se ne zeza uopšte! Satovi su im klasika ali imaju nivo koji stalno dižu.
Smesno,moze i kineski turbilion da se kupi za manje od $10 000,ne znam u kom su ovi iz FC fazonu,pokusavaju da postanu neki budzet Patek.Treba da budu malo originalniji.
Njihovi satovi se prodaju uglavnom u shopping centrima neupucenima,ime koje lepo zvuci,dizajnerski nemaju nista originalno,jedino sto imaju je dobar marketing.
Koje si to argumente naveo?
"Liči na Eta 2824?"(mene više podsjeća na Nomos epsilon)-po čemu liči? Po sistemu za namještanje preciznosti? Pa onda su svi mehanizmi koji imaju npr. labudov vrat kopije!
"Uzak mehanizam!" -Pa koliko treba da bude širok?
"Svi low end automatici liče jedan na drugi pa ni ovaj nije ništa posebno"(ovom izjavom indirektno priznaješ da je njihov mehanizam). A na šta to treba da liče i kakve funkcije da imaju?
"Nema završne obrade!" Majke mi,ti ne vidiš dobro!
Da napomenem i ovo: nigdje na netu nisam našao da je neko napisao da su FC kućni mehanizmi prepakovana Eta ili nešto drugo!
Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (8.12.2012. u 9:58)
Ako su razvijali in-house mehanizam za odredjeni model trbalo bi da da otvore celu pozadinu,posto pakuju isto njesra u 30 modela a sada su u fazonu malo siri satovi onda moraju da ga naprave tako hadzija,da izgleda kao da su namestili piletu si*e,kda vec moram ovako da se izrazim.
Primitivan mehanizam od pretender kompanije,prodaju m*da za bubrege kada vec moram da se tako izrazim.
FC satovi su samo potrosna roba,nemaju nikakvu originalnost ni kolekcionarnu vrednost.
Nego zasto ti nisi uzeo Halios Puck,eto ljudi napravili super sat samo sto nije tunjevina,cak ima i automatik.
Poslednja ispravka: VLADAN P (8.12.2012. u 13:34) Razlog: Ublažavanje neprimerenih reči
Evo jedan od najpoželjnijih hronografa na svijetu:Zenith El Primero Striking 10th under the microscope (82 pics)
Mlatiš praznu slamu!
Nisam uzeo Puck iz istog razloga što ne bih kupio ni Tuna Landmaster- imaju automatik!
Ja sam kvarc man!
Ti si uzeo land tunu. Jel misliš da imaš nešto vrlo vrijedno? Ako misliš,zapitaj se zašto je jeftinija od kvarc 017 modela bez obzira što ima odličnu kožnu narukvicu,safir i automatik naspram obične gume,hardlexa i kvarca!
Da me neko ne shvati pogrešno,land Tuna je odličan sat ali ništa bolji od Sumo modela.
Bolje ne možemo naći za poređenje - da ne bude da je samo neka starina stavljena!
Ako nije dovoljno onda ne znam šta jest!
Ovo se zovu argumenti - ne prazna priča!
Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (8.12.2012. u 18:33)
Moram primetiti da postoji negativan stav prema FC na određenim medijima (Watch snob, određeni komentari na WUS) , ali oni uglavnom dolaze sa pozicije fanova tradicionalnih brendova, postoji više tipičnih komentara:
1. FC ima problematičan naziv, izgledom podseća na VC i samim tim može prevariti neupućenog kupca (obzirom da su kupci sa četvorocifrenim banknotama retko naivni pri kupovini, teorija je da prodaju robu neupućenim tinejdžerkama ili novim bogatašima na istoku i u istočnoj Evropi)
2. Problematičan dizajn i orjentacija brenda - usmerenost na dress satove, ukrašavanja u maniru pre svega VC i po nekima to i dalje potrepljuje priču kopiranja, znači pravljenje alternativne verzije, značajno jeftinije nečega ultra luksuznog.
3. Pozicija na tržištu...ova zamerka je zasnovana na filozofiji da , da bi se našao u društvu 2k i skupljih satova moraš da imaš dugu i slavnu istoriju ili da budeš totalan inovator.....
4. Kengur pominje pitanje mehanizma, mislim da je ovo nešto što je upravo adut a ne mana (čak i imao mane, pa u krajnjem slučaju razvijaće se)....sad, uvek je pitanje da li automatik in house , samo zbog toga što je in house bolji od nekakvog top Eta mehanizma.....
Što se mog skromnog mišljenja tiče (ima ovde dosta upućenijih ljudi) , mislim da FC ništa ne krije, a to je ključ zbog čega otpada dobar deo kritike, činjenica da dobro rade i da su zapaženi, poprilično obara navedene kritike.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Pratio sam vasu raspravu i bas me zainteresovala tema.
Trazeci po internetu uglavnom sa video dobre komenatare za ove satove, medjutim na jednom mestu sam nasao komentar da se delovi mehanizma prave u kini, a zatim salju u FC na sklapanje. Sta mislite o tome, da limate informacije?
Gledajuci slike pod mikroskopom, cini mi se sasvim korektno sem onog jednog zupcanika, pa pomalo i poslednje slike rotora (mnogo su mi rosavi).
Sta je za vas merilo kvaliteta? Za mene su to korisceni materijali i kvalitet obrade (tolerancije).
Na kraju moje misljenje:
Zbog nedostatkav kvalitaivnih informacija: satovi deluju solidno(ja bi ih svrstao u swiss mid range). Dizajn mi je manje vise u redu, ali bi se tesko odlucio da kupim jedan (samo je uredu). Mislim da ne spadam u ciljnu grupu marketinskog tima FCa i njihova prezentacija na trzistu me nije dotakla.
Ja sam konzervativan, za mene je i Fortis mlada firma i tek treba da se dokazu![]()
Bookmarks sajtovi