Hvala na odgovoru.
Inače sat je navijač nije automatik...
Printable View
Hvala na odgovoru.
Inače sat je navijač nije automatik...
Bato za Adriu ne znam, slika Longines-a je bila jako loša. Tek kada je Vladan postavio vidim da je sat u lošem stanju, dakle odmah se cena spušta tako da za ovakva dva sata bi dobio nekih 70€ ako su nekome potrebni delovi.
Ponovo kažem,
polir krpice, poliranje stakla, novi kaiš i ponovna procena! :D
Prilog 4055Prilog 4056Prilog 4057Prilog 4058Prilog 4059Prilog 4060Prilog 4061Prilog 4062Prilog 4063
Ajde da vidimo procenitelji, znam koliko se na netu krece ali me interesuje vase misljenje. Sat skoro nenosen, sto se da i videti po fotkama. Rolex Cellini navijac 18k zlato mislim kombinacija zutog i crvenog pozadi, radi perfektno.
bata0212, zamolio bih te da postaviš slike ili sliku sata ukoliko želiš da ti članovi pomognu u proceni vrednosti satova.
-----------
Pošto vidim da tema ima priličnu posećenost i da sve više članova traži pomoć kada je reč o proceni vrednosti satova, skrenuo bih vam pažnju na OSNOVNA PRAVILA koja se odnose na ovu temu i molim vas da ovih par pravila ispoštujete.
Pozdrav
Evo jedan mali vodič koji vodi u pravom smeru kako ne biste guglali puno po netu.
U nekoliko zadnjih postova pojavile su se interesantne ponude, dakle nekoliko satova raznih brendova.
Nije uvek pravilo da što stariji sat ili zvučni brend ima veću cenu, primer Vam je Longines člana @bata0212. Satovi tih godina poput brendova Omega, Doxa, Longines, Zenith, itd bez seriskog broja su pravljeni sa niskim cenama i tako u svojoj kolekcionarskoj vrednosti nose niske cene u stvari kolekcionarima su ti satovi nebitni ili ih kupuju radi delova mehanizama. Jedan je od primera da su se nekada satovi proizvodili kako bi mašinovođe dolazile na vreme poput Longines, Ball, Zenith.... da neki od njih koštaju i po 600-800€ ali ne 4.000€.
Kolekcionarsku vrednost u predhodnim postovima nosi sat Darwil člana @Don_Krstic kome je @sima hrabri prodao baš ovde. Tu vam je primer kako Darwil pobeđuje Longines, Omegu, Doxa iz razloga što dolazi iz orginalne kutije, kaiš na satu i najbitnije njegova očuvanost. Sat je dolazio sa serisjkim brojem i tako imao cenu 120€. Takav Vam je i primer sa Tissot Seastar Seven, dakle svaki drugi sat ovog brenda je sa cenom od 25€ ali kod ovog sata postoji istorija kvaliteta dakle serija sata.
Ja sam uzeo primer ponuda iz zadnjih postova verujem da je bilo dosta njih ali sam ove pročitao.
Svoja saznanja delim sa vama samo iz dobre namere ne shvatajte me pogrešno možda i grešim u svemu ovome.
Hajde molim vas treba mi hitno procena,koliko kod nas, a koliko preko, IWC automatic cal.8541, 18k zlato. Satic je sjajan, sli sjajan!!! Pozz
Prilog 4176Prilog 4177Prilog 4178Prilog 4179
Kod nas idu i do 700€ za preko ne znam. Ima ovde delova ako ti zatreba.
Ok hvala ti druze. Pozz
zdravo,
jas sum od Makedonija, i se izvinuvam odnapred sto ne pisuvam srpski, vo slucaj da imate problem da me razberete :)
imam star Omikron sat koj ne raboti. i sam neznam kolku e star.
vi pisav so cel da mi dadete informacii za nego, kolku e star, i najvazno, dali voopsto vredi(does it have any value). dali vredi da go cuvam, ili mozam da se oslobodam od nego.
oznakite na satot se: Omikron, Automatic, Safari, 25 Jewels, Swiss Made, nazad brojkata/oznakata e: 4141
vi bragodaram odnapred, i se izvinuvam ako postirav na pogresno mesto.
:)
http://pic.mk/images/img0512.jpg
да Ви посакам добредојде на нашиот форум .. и како за на часови кои ќе туку некој со поголемо знаење да се објасни .. за да бидете сигурни дека поради тоа што сакам предизвици ... и го дадов на нив:no:
Zdravo Rapoholic i dobrodosao!
Nije nikakav problem, sasvim se dobro razumemo :).
Sto se tice tvog pitanja - imamo na forumu dosta poznavalaca vintage satova i nekoliko ozbiljnih sajdzija pa verovatno mogu da daju tacan odgovor i najbolje je da sacekamo njih.
Pitanje cu preseliti u Opstu temu / Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Ono sto ja mogu reci - radi se o satu verovatno starom 25-30 godina, u dosta losem stanju, koji ne vredi previse - recimo 30-40EUR (bar sam vidjao da se za toliko prodaju). Moj savet je da, ako ti znaci, t.j. ako ima sentimentalnu vrednost, vredi ga srediti, ali mi se cini da ces uloziti vise nego sto sat vredi u prodaji. Stari satovi imaju svoj smek i ja recimo imam jedan vintage Buler star ~30 godina koji za sobom ima odlicnu pricu, i koji me uvek podseca na dedu, i za mene je od neprocenjive vrednosti ;)
OFF
Ne znam kako da ti kazam ame sekoja den sve poveke me odusevuvas, so tebe covek se gordeam! OFF
Dobro ni dojde @Rapoholic, ne e problem za Srpskiov jazik mozeme da se razberem i na Makedonoski.
Gledam dobar sovet dobi dobi na Srpski od clenot @vladas, mojot Makedonski ne e poveke potreben.:lol:
najprvo, milo mi e sto se razbirame i na makedonski :)
a drugo...satot e od mojot dedo, pa ima sentimentalna vrednost za mene. jas veke prasav za popravka i sreduvanje. samo obicno podmackuvanje kosta skoro 15 evra, a ako treba zamena na nekoj del(sto sigurno ke treba), toa dopolnitelno ke kosta. isto taka, treba da se smeni i stakloto, taka sto popravkata sigurno ke kosta mnogu poveke od vrednosta na satot.
mislam deka sega zasega ke go ostavam satot nekade nastrana, pa nekogas, koga ke imam moznost, bi go sredil ako e mozno.
vo megjuvreme ke gi gi slikam nekoi od satovite koi gi poseduvam, isto taka za procena na vrednosta. ne deka ke gi prodavam ama...cisto od ljubopitnost
i fala za informaciite @vladas :)
Rapoholic, nema na cemu :). Kao sto si najavio - cekamo tvoje slike! Mozes da ih postavis na forumu Slike satova iz vase kolekcije!.
P.S. Svakako ti savetujem da restauriras dedinog Omikrona :top:!
Zanima me vrednost starog bertoluci sata, rekli su mi da je dosta vredan ali me zanima misljenje strucnjaka.....Prilog 4197Prilog 4199Prilog 4200Prilog 4201Prilog 4202
E ovako znaci bio sam sa caletom imamo ovaj sajt ne znam ni ja odakle i zlatar nam nudi 500 evra,kontamo da vredi MNOGO vise,prevrnuo sam net 6x tamo i nazad i nisam nasao.Pa ako bi neko mogao da mi posalje direktan link sa podacima za ovaj sat,znaci kontam da vredi vise od 500 evra sigurno.
Tacnije ako je verovati zlataru(a ne verujem mu) vrednost zlata na satu je 520 evra.
Evo i dve slike:
http://img442.imageshack.us/img442/1244/slika015.jpg
http://img820.imageshack.us/img820/8318/slika014o.jpg
Sat je iz 65. godine...Ako bi mogli molim vas da mi kazete koji je model,neke detaljnije informacije o njemu,kolika mu je vrednost i koliko bih mogao od prilike da dobijem za njega posto nameravamo da ga prodamo...
Sigurno će ti se javiti neko od znalaca sa foruma,ali pre toga postavi kvalitetnije fotke.
Sa ovim,postojećim neće ti moći reći skoro ništa.
Koristi makro mod i slikaj cifrarnik i poleđinu sata iz blizine.
vrlo verovatno da vredi vise, ali kao sto rece vladan, moraces da stavis kvalitetnije slike, a do tada pogledaj ovde, mozda ces prepoznati svoj sat.
Evo sada sam uslikao malo boljim telefonom,dakle zenski Omega iz 65. godine,od cistog zlata.Koja je vrsta,gde mogu naci detaljne informacije,vrednost i na kraju da postavim oglas kada sve saznam.
http://www.2shared.com/file/iSK5iI9H/Omega.html
Izvinjavam se sto je u rar-u molim vas da skinete i pogledate,svaka informacija je dobro dosla.
Zdravo Skand i dobrodosao!
Tvoje prethodne postove sam premestio u temu "Opšti forum -> Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!", posto je ta tema namenjena za procene satova.
Nadam se da ce neko od clanova ubrzo moci da ti pomogne.
Pozdrav,
Vlada
I ovaj drugi pokusaj ti nije bas uspeo, posto slike nisu mnogo boljeg kvaliteta, a morale bi da budu ako ocekujes precizan odgovor.
Pri pogledu na ove slike - lici mi na Omega Seamster, ali koji tacno model - ne vredi bez dosta boljih slika :(.
Pozz, u pitanju je Omega Geneve zlatne boje, najverovatnije lady model:) Moras druze bolje fotke staviti, znaci ukljuci opciju macro na tel ili aparatu i vise svetla mora biti ili uzmi i lupu pa slika preko lupe. Nista se ne vidi ni na ovim novim fotkama
Kolika je vrednost tog sata sto ti kazes Nikola?Jel moze neki link ne mogu nikako da ga nadjem vrlo je moguce da je o tom modelu rec.
Bio sam cinican;) moras staviti bolje fotke ili neki serijski broj,pozz
Na poledjini kutije je urezano i moj telefon ne moze da slika zato sto je s*anje:
BREVET * 14917 / 65 i onda ovde neki cudan znak SWISS MADE
zanima me pošto imam sat gllashutte u dobrom stanju. vidio sam jedan takav na internetu, identičan mom, god proizvodnje toga sata je 1968 god. pa ako je i moj te godine, kolika bi cijena bila toga sata. hvala unaprijed
Pitanje preseljeno u prigodniju temu.
Pozdrav antune i dobro nam došao. :)
Da bi neko od članova uopšte mogao da ti pomogne moraš da postaviš kvalitetne slike tvog sata za koji želiš da saznaš vrednost. Drugačije neće ići.
Pozdrav
Pozdrav drugari. Interesuje me "čisto informativno" kolika je vrednost ovog sata.
U pitanju je Longines Ultra-Chron. Narukvicu sam ja stavio pre nekih godinu dana ali nisam zadovoljan jer deluje "jeftino" i nije baš u rangu sata. Sat je bio na servisu pre godinu i po, pošto nije bio korišćen 15ak godina pa sam hteo da ga sajdžija pregleda, podmaže...
http://www.thewatchspot.co.uk/images...tra-Chron4.jpg
Jako lep sat, jako dobro očuvan! Neka moja slobodna procena bi bila 400-500€. Ako ga prodaješ davaćeti kako bi oni zaradili nekih 350€, ali ti ga nećeš prodavati, jel da?:proud:
Hvala na brzom odgovoru..
Iako bi mi dobro došle te pare, neću ga prodavati. Taj sat sam nasledio od dede.
Da li neko može da me posavetuje gde da potražim narukvicu "dostojnu" ovom satu?
Uzeo bih kožnu, crne boje, ali da bude kvalitetnija od ove koju sam uzeo privremeno...
Do koliko para bi izdvojio za kaiš?
Nemam neku određenu sumu, nekih 50-70e...pretpostavljam da za te pare može da se nađe nešto pristojno?
Ok, super ćeš proći! Poslao sam ti p. poruke gde ćeš ih pronaći!
Drago mi je što ga nećeš prodavati, ipak treba da ostane deo porodice, čak i nasleđe! :D
Koliko bi bila cena za ovakav polovan sat.
Naravno neka orjentirna za prosecno ocuvan ispravan sat?
Unapred hvala.
Omega Speedmaster Mark III 3 Electric Blue Dial for sale: $3,759 - from a Trusted Seller on Chrono24
Evo odprilike koliko moze da kosta...
Mislim da kod nas ovaj sat kosta mnogo manje. Oko 1000e max i to ce dati neki kolekcionar. Mada ima ovde pravih ljubitelja Omege pa ce oni dati i svoj komentar.
Molio bih Vas za procenu ovog IWC sata
Prilog 4527Prilog 4528Prilog 4529.
Podatci su:
Mehanizam je IWC 41:
manuelno navijanje,
17 rubina,
19800vph,
rezerva snage 40h,
veličina:13,8 x 17,3mm, visina: 3,4mm
Proizvodio se od 1949. do 1970.
@Joker nažalost IWC ovom stanju vredi nekih 20-30€. Zašto ga malo ne središ? Ispravno radi?
Ma ne radi,zuri 2 i po sata na dan...
Mozda bi trebao da poseti Nikolinog majstora...