Strana 4 od 6 PrvaPrva 123456 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 58
Like Tree274Likes

tema: Ma taj sat je cudo pravo....

  1. #31
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.629
    Lajkovi
    18042
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  2. #32
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    SHIBUMI, ispravio sam, nadam se da je sad ok.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  3. #33
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    psst.....



    Rus, VLADAN P, Vladas, Mister No ......zemite neki..samo nemo' kravatu da diras, slaze mi se uz kosulju.

    Pozz
    RUS, vladas, Mister No and 2 others like this.
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  4. #34
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Saso mange....
    Shmizla and vladas like this.

  5. #35
    Istaknuti član Avatar korisnika marko14
    Član od
    21.3.2009.
    Poruke
    2.394
    Lajkovi
    7589
    Reputacioni uticaj
    27

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    SHIBUMI svaka cast

  6. #36
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Ma “Saso Mange” to ima.

    Gde se toga seti Dalibore, e svaka tebi cast, imas jednu bozu, ups.. lozu od mene, bilo gde na svetu. Al’prvo zahvati nesto od ovoga, viri tamo dole i neki quartz.





    Posluzite se i Vi zajubljenici tih preciznih instrumenata, a i Vi takodje, dragi slucajni prolaznici – “ronioci” kroz razlicitih vremenskih zona i tema.


    DakleM, "Saso Mange”



    Zvani jos i “ Duskooo”Ikona romske-svetske trgovine.
    Takoreci, izvinite na mom francuskom, neprej..vazidjeni “Car svih Careva”.
    Hehehe....


    Ovo je inace jedna od njegovih retkih fotki, nije voleo previse da se exponira, brizljivo je cuvao svoju priJ(v)atnost, a i specificnost-nezgodacija prirode posla je tu…. Pa znate, mislim, jelte…




    Nije voleo da se previse istice, kao neki oko njega poslovni partneri.




    Nije da nije imao i konkurenciju, ali…


    Taj nas cova Saso Mange je ipak jedan sposoban superhik, ups..superiska lik, uostalom kao sto se to vec i vidi. Zna se samo da je bio u stanju da nabaviiii.... pa skoro sve sto bi neki covek voma dubokih misli i dzepova po-zeleo ( ma kakav Sir Oliver iz Alan Forda ). Ako se nesto nije moglo naci nigde, ali bas nigde, pa ni u komisionu onom u Lominoj (u ono tamo neko vreme). Sve neke najcudnije a samim tim i najredje stvari i primerci koje svet poznaje, a za koje neki cak nikada nisu ni culi da postoje. A nije im ni trebalo, eeee da……

    Pa pocnimo onda od nama dragih satova, kao naprimer ovaj Dzepni sat “Vajata Erpa”, Marshal-a Wyatt Earp-a, kada je tacno u podne izasao na megdan kod O.K. korala.


    Doduse, ovo je jedna turisticka quartz verzija.


    Onda je tu i rucno –dzepni sat filozofa i matematicara Paskala.





    Kazu da je on prvi nosio svoj sat na ruci. Znajuci da je on izumitelj i prvog mehanickog racunara-kalkulatora "Paskaline"

    Onda moramo da verujemo da je i to ispalo dobro. Verovatno uz malo kozne trake, sa sto manje stapa i kanapa.

    Paskal je, 1642. godine, kada je imao samo 19 god. otpočeo rad na mehaničkom kalkulatoru koji se naziva Paskalina. On je tada pomagao svom ocu koji je bio sakupljač poreza i želeo je da mu olakša posao. Prvi model je izrađen 1645. godine, a 1652. godine je izrađeno već 50 prototipova, od kojih je bar 12 prodato. Cena i složenost mašine onemogućili su dalju proizvodnju, kao i činjenica da je samo Paskal mogao da je popravi. U to vreme, on je već imao druga naučna interesovanja.
    Paskalov kalkulator je bio decimalna mašina, što je bio nedostatak jer u to vreme francuski novčani sistem nije bio decimalni. Njegov rad se zasnivao na zupčanicima. Kasnije verzije su imale 8 zupčanika, što znači da je kalkulator mogao da računa sa vrednostima do 9,999,999. Zupčanici su se okretali samo u jednom smeru, pa direktan rad sa negativnim brojevima nije bio moguć, već se za negativne brojeve koristio takozvani „komplement (do 9) broja”.






    Pa bilo koji sat iz James Ward Packard-ove cuvene kolekcije, od samo znanih 16 Patek Philippe satova (uradjenih po Packard-ovoj licnoj zelji i specifikaciji).




    James Ward Packard je zajdno sa svojim bratom i jos jednim kompanjerosom osnovao i pravio cuvene automobile “Packard” Od 1899 do1958 God.

    A gde su tek oni drugi retki vintage satovi iz ronilacke liste zelja, ovde su samo onako nabacani, sto stari, sto malo noviji.



    Pa “zaronimo” onda…




























































































    A od ostalih stvarOvaaaa….. Lego kocku, jednu jedinu od 14k.zlata, misticno nestala, pa se Jopet pojavila, Pa onda Faberzeovih jaja i tuce ako treba.




    “Zafirro” bar jedan od samo 99 komada proizvedenih, brijac sa drskom od iridiuma (metalom toliko retkim da se smatra da je najverovatnije meteoritskog porekla), i platininijumskim srafovima komaTa 2. To cudo koje ima 2 sapphir-ska seciva i ostri se samo jednom godisnje, pa makar se brijali i 3x dnevno, inace ostri se o trosku kompanije i to u narednih deset godina od kupovine istog. Cujem da ih je ostalo samo jos 12 komaTa, treba pozuriti. Dokopati se te samo $ 100.000 vredne, ali zato dozivotne brijace spravice).






    Mozda i neku “ Porsche design” stvarcicu, ovaj IWC Porsche Design Ocean 2000, revolucionaran dizajn za 1980-tu godinu. Ovaj sat ima posebno mesto u srcima IWC kolekcionara.



    Uz ovaj sat lepo ide i redizajniran (Swiss Army) nozic, sa drskom od rutenijuma –jednog slicno platini retkom metalu


    ( samo ponekad se javlja u rudama platine). Jedna od “EDC”sitnica, bez koje (ne) mogu samo obicni smrtnici.




    Mozda ovaj vintage komplikovni i sa dosta mesinga uradjen otvarac za flase.





    Ili ovo savremenije resenje (najskuplje na svetu) za istu mu namenu.

    The corkscrew from Sveid has fifty-two pieces that form a puzzle-like corkscrew. It is made of aviation titanium with a fingertip lever of 18 carat gold.

    Lako mu je bilo nabaviti i Juzno Iberijskog veoma retkog “Sorraia” konja, ili retkog crvenog “Tibetanskog Mastifa” Hong Dong . A sta ako mozda zelite crnog papagaja? Mozeee.

    A tek dvotockasi( Ma koji Grunfov motor), on je mogao da nabavi Destino custom made Samurai bike, napravljen by Zero Engineering, ili ti The mighty bike “Y2K Turbine Superbike”, od 0-100km./h za samo 2.5sek. i koji za samo 15sek. Dostigne 375 km./h , max.brzine 400 km./h. Sablju Damaskiju ili Dimiskiju (po Damask gradu), Kinga Porus-a od "wootz"ili ti "vuc" celika, prvi put stvorenog u Indiji 300 godina pre Hrista ( tajna dobijanja i izrade izgubljena u 18 veku, samo je jos Saso znao za nju). Mada je delimicno tu tajnu otkrio u knjizi : “Kako se kalio chelik”. Zatim i nacionalno blago Japana, nestali mac-katana, legendarnog Masamune-a-“Honjo Masamune”. Jedinstveni Pink dijamant, kao Moussaieff-ov crveni dijamant, a mislim da je jednom spomenuo da ima i pisani recept dugovecnosti “Hunza” naroda (potomaka ratnika, cuvenog osvajaca Aleksandra velikog), koji inace i dan danas zive na obroncima Himalaja, ali sa Pakistanske strane. Levi Strauss Co. 500-kec jeans stare preko 115 godina. Dolamicu i mindjusu Korto Maltezea, serum za lubrikaciju kolena napravljen od petlove kreste, sesir profesora Vujica, Pikasovu sliku "zena sa brkovima", ili bar majicu sa printom iste. Pa onda za srecu potkovicu konja "Sarca" Kraljevica Marka, veliki komad Kalinjingradskog cilibara sa covecjom ribicom unutra ( nestalog iz cilibarske sobe Cara Nikolaja), kao i modernu ali vec razgrabljenu knjigu: “Frekvencijska kalibracija radioteleskopa u bestezinskom stanju”…...ili bar jednu od samo 6 potpisanih knjiga William Shakespear-a. Samo- pa makar jednu stranicu iz Gutenberg-ove Biblije….
    Mislim da ste posle ovoga bar malo, onako odokativno stekli sliku, o kakvom High- End kalibru trgovca je ovde rec.

    E tek tada, kada su svi ostali na ova i ovakva potrazivanja tuzno odmahivali glavom, tu osobu su onda upucivali njemu. U stilu: Nasa Velika Izvinjotka ali momentalno smo u nestasici, jer nemamo, a ako ni “robne kuce Beograd” to nemaju, onda to sigurno, ma 1100% Saso Mange ima.



    Tako bi govorili trgovci (kao ovaj gore), doduse nekad nerado, zaleci sto oni sami nisu mogli da udovolje svim tim specificnim zeljama kupaca i sami napune svoje dzepove. I tako se ime Saso Mange sirilo i sirilo i sirilo…. A onda jednog dana, lagano ali sigurno naslo put prvo preko presrecnih probirljivih kupaca, pa onda preko Top liste Nadrealista. E tek onda je taj dobar “glas”, njegova pouzdanost i sposobnost da razmazenim kupcima pronadje sve, presla sve svetske granice. “Samo nebo je limit”.

    Ma sta reci, jednom recju: Urbana legenda nad legendama, to “ime” je postalo sinonim da svega ima.

    Kad ono medjutim…
    Odjednom gospodo draga, Saso je nestao bez traga i to celoj prici daje cudan ton, neki se dzambasi kleli da su kod Sombora sreli nekog tipa sto je bio isti on, mada ga je roba dobro htela pa odvela preko Trsta, Temisvara, i do samog Tripolija.
    Ma… pricalo se da se spetljao sa Gadafijem oko nekih “eshte mori cheri babaroga”kombinacija…. Jer Gadafi je tada imao veliku ambiciju da napravi svoj nuklearni program, i jos neke “estekato primadona che pasa” raketLe. Saso je navodno trebao da nabavi obogaceni uranij preko nekih svojih kanala Dunav-Tisa-Dunav, Titel, Becej, Bela stena,Slankamen... A Jopet sve od tamo nekih pobunjenika bivsih KGB-ovaca iz Chernijavsko-posavinske reLigije, a da onda ide preko Car Bokase vlade i ziro racuna Idi Amin Dade. Jer to je bila glavna stvar ili ti mamaK za realizaciju ove Gadafijeve zamisli.
    Ali od tada mu se zametnuo svaki trag, mozda ga pos’o odvo cak u Prag ili Bec, al’vec dugo o njemu niko nije cuo ni rec.

    A mozda i sad, odgoooore vidi sve, povlaci konce…

    Nedugo nakon sto je krenula prica o toj kombinaciji, prestala je prica i o Gadafijevom nuklearnom programu i raketLama, a svi dobro znamo kako je pukovnik na kraju skonchao. Ko zna i gde su oni zlatni satovi koje mu je onako, po nabavnoj ceni Saso Mange prodao (pukovnik je imao lepu skupu naviku, da poklanja vredne satove uglavnom Rolex-e, svojim…pa, ko mu prvi naleti u ili pod sator.



    Kao na primer ovaj skoro misteriozno "isplivan",pronadjen “Rolex Daytona” sa inicijalima Gadafija na dial-u.


    This one could be a bit controversial as it has a red signature of Muammar Gaddafi on its dial. Sold to Libya in 1978, it is extremely rare or even unique and made of stainless steel with round pushers and steel bezel with tachometer. Offered on an Oyster bracelet it was sold for 128,500 Swiss francs.
    FOUND: A Vintage Rolex Daytona With Gaddafi's Signature On The Dial, For Sale — HODINKEE - Wristwatch News, Reviews, & Original Stories

    Ipak, legenda je ostala, kao i znacenje koje njegovo ime danas nosi. Ulogu Sase danas su preuzeli Kinezi, i pirati Abisinci, kao i tupamarosi sa Gvadalupe. A s'obzirom na visoko postovanje spram svog sunarodnjaka Romi su zastitili ovaj svoj svetski“brand”, vise nikad ovo ime nisu dali nikome.

    Cak mu je, secam se i Ljiljana kraljica u svoje vreme, posvetila jednu pesmu.

    Ljiljana Petrovic Batler - Dusko, Dusko.mp4 - YouTube

    P.S.
    Ma koja bre urbana legenda! To je romski jezik, inace najmisteriozniji jezik na svetu (odmah posle jezika MescaleroiNavaho indijanaca), koji se klasificira Indo-Iranskoj jezicnoj porodici, i znaci na ciganskom-romskom:"mnogo svega", "trista svasta", "svega nemilice". “Saso mange”- pise se saso manzhe - "sve sto zelish", i to pod ovom kapom nebeskom.
    Samo ima jedan uslov : "Show me the money", ali to je vec neka druga tema….

    I samo da znate….


    Pozz
    Poslednja ispravka: SHIBUMI (18.7.2013. u 2:16)
    milan zmaj, marko14, RUS and 6 others like this.
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  7. #37
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Može loza,ih!
    Quartz-u ovoj hrpi jedino Tuna,stara.
    Gdje se sjetih?
    Trenutna inspiracija,a za saso mange znam iz TLN-a.

  8. #38
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    SHIBUMI, svaka cast.
    Ako vec nudis, ja bih Gadafijevu daytonu.

    Hadzija, Hakala i Dzasmin
    HADzI DALIBOR likes this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  9. #39
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Citat RUS. kaže: Pregled poruke

    Hadzija, Hakala i Dzasmin
    Samo ti bockaj pa ako vratim milo za drago, nemoj da bude:" Đasmine(Vladane) dira me Hakala(Hadžija)!"
    RUS and vladas like this.

  10. #40
    Član Avatar korisnika Sir Oliver
    Član od
    30.7.2012.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    233
    Lajkovi
    918
    Reputacioni uticaj
    16

    Određen forumom Re: Ma taj sat je cudo pravo....

    Jaeger LeCoultre skidam kapu


    vladas likes this.
    Halo, Bing, kako brat?

Slične teme

  1. 2012-pravo vreme za kupovinu "švajcarca"
    By Milanche78 in forum Opšti forum
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 3.1.2012., 15:30
  2. INVICTA - Pravo Cudoviste
    By bursa in forum Kompletni testovi satova
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 12.4.2011., 11:43

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •