Prikaz rezultata 1 do 4 od ukupno 4
Like Tree5Likes
  • 3 Post By Милан Милановић
  • 2 Post By krstin

tema: Kvalitet završne obrade današnjih satova

  1. #1
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Kvalitet završne obrade današnjih satova

    Ako se ne varam na forumu nema slične teme, mislim da bi bilo zanimljivo započeti diskusiju o završnoj obradi pojedinih marki satova, kućišta i mehanizama ili čak pojedinih modela. Mogli bismo da uporedimo kvalitet završne obrade pojedinih marki satova, pojedinih modela, starijih ili novijih modela istog proizvođača, kao i naše mišljenje i iskustva o tome kako pojedini modeli izgledaju posle xx godina korišćenja.

    Meni je kvalitet završne obrade veoma bitan, možda čak i bitniji od mehanizma koji se nalazi u samom satu. Pregledao sam slike pojedinih satova pod mikroskopom i jako sam se razočarao u Zenith ali sam se i iznenadio kvalitetom završne obrade Baume&Mercier satova. Mislim da jako dobru završnu obradu kućišta imaju nemački mikro brendovi satova, Sinn i Damasko, nisam ih držao u ruci ali sam gledao review i čitao iskustva ljudi, Steinhart, čini mi se tu jako puno zaostaje za njima, dok se Archimede nalazi izmedju. Koji brendovi po vama imaju najkvalitetniju završnu obradu, a koji brendovi zaostaju, kakav je Rolex, IWC, Panerai, Breitling, Omega, JLC, Grand Seiko, .... Zanimljiv mi je jedan post na ovom forumu gde piše da je završna obrada na Damasko satovima ekvivalentna završnoj obradi satova koji koštaju preko 10k evra.
    Don_Krstic, krstin and Serb like this.

  2. #2
    Saradnik Avatar korisnika krstin
    Član od
    18.11.2011.
    Poruke
    1.624
    Lajkovi
    8322
    Reputacioni uticaj
    289

    Određen forumom Re: Kvalitet završne obrade današnjih satova

    Dobra tema. Slozio bih se za kucista Sinn-a da su odlicna. Onda kod mog podbrojcanici imaju toliko sitnu kruznu teksturu, da se na slikama ne moze uhvatiti, a uzivo se vidi samo pod uglom. Jos jedna stvar, luminescentni premaz je nanesen preciznije nego na bilo kom drugom satu koji sam pazljivo posmatrao. Ima tih nekih sitnih detalja po kojima se vidi o kakvom se segmentu satova radi.

  3. #3
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Kvalitet završne obrade današnjih satova

    ja mislim da Rolex ima jako dobru zavrsnu obradu, finansijska pozicija im je jako dobra i imaju novca na pretek za usavrsavanje proizvodnih procesa, mislim da zavrsna obrada Mont Blanc satova zaostaje za drugim brendovima istog cenovnog ranga, zanimljivo je da sam se pomalo razocarao u Fortis, na prvi pogled zavrsna obrada deluje dobro, bez gresaka vidljivih golim okom ali opet nista spektakularno, dok na onom modelu B 47 calculator i to potpuno novom satu iz izloga je ispao iz lezista onaj veci brojcanik koji se nalazi okolo kazaljki i dodirnuo unutrasnju stranu safirnog stakla, a sam kais od braon koze bi trebalo da je kvalitetnije obradjen, nije mala stvar za sat koji kosta gotovo 2k evra !!!

  4. #4
    Stariji član Avatar korisnika Ivke1
    Član od
    24.6.2018.
    Poruke
    774
    Lajkovi
    3124
    Reputacioni uticaj
    9

    Određen forumom Re: Kvalitet završne obrade današnjih satova

    Posjedujem Rolex Daytonu i par drugih satova koji nisu tog cjenovnog ranga, takodjer sam se susretao sa satovima koji su takodjer visoke kvalitet. Mogu reci da Rolex stvarno ima dobru završnu obradu. Kad uzmeš sat u ruku kao svila je , osjećaj pod rukom je kao da je nježan a u isto vrijeme se osjeća kvalitet. Ljudi postavljaju pitanje kako prepoznati kopiju, jednom je dovoljno da uzmes orginal u ruku i odmah ćeš prepoznati razliku između kopije. Završna obrada i kvalitet materijala je nebo i zemlja.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •