Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 62
Like Tree19Likes

tema: Carina i satovi

Hybrid View

Član
    Član od
    19.9.2011.
    Lajkovi
    329
    Reputacioni uticaj
    15

Određen forumom Carina i satovi

[edit by dragon: nastavak priče o carini iz teme "Cene breitling satova kod nas"]

Da smo najskuplji, jesmo! Dobio sam ponudu za Breitling iz skoro svih zemalja u okruzenju i ne racunajuci povrat poreza skuplji smo za 13-15%.
    Taj deo sa povratom poreza je jako zanimljiv, ali i tu postoji jedna ne bas prijatna zavrzlama. Naime, nikakav problem nije kad izlazite iz neke strane zemlje da prijavite na granici i overite dokumente i to ce carinici uraditi bez ikakvih problema, vec ono sto je istinski problem jesu dojave istih tih carinika prema carinicima zemlje u koju ulazite ( u ovom slucaju Srbija, a cuo sam da su Hrvati imali problem prilikom ulaska u Hrvatsku ).
    Dakle, kako to funkcionise : carinici rade u "talu" i dojavljuju robu skuplju od 500 eura, vas carinik vas pretrazi i naravno nadje robu i pod pretnjom oduzimanja naplacuje vam carinu+porez+spediciju + jos sto sta, onda vi naravno ( a niko nije lud da plati sve to ) udjete u dogovore sa carinikom ne bi li malo podmazali celu situaciju i izasli ne kaznjeno. Uglavnom to bude visina onog povracaja poreza da se zazmuri .... Najsladji su im ti sto kupuju "luksuzne" stvarcice, satove, nakit, zvucnike itd
    I na kraju, obrni okreni dodjete na isto stim sto ste imali gomilu neprijatnosti.
    Pricam iz licnog iskustva.
    Naravno da postoje slucajevi kojima se nista nije desilo, ali su sve cesci ovi drugi ...
    Poslednja ispravka: dragon (27.9.2011. u 20:50) Razlog: split teme

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Cene breitling satova kod nas?

Carinici to rade??? Ne mogu da verujem!
    He-he,da li posle dele zaradu sa kolegama na drugoj strani?

Član
    Član od
    19.9.2011.
    Lajkovi
    329
    Reputacioni uticaj
    15

Naravno da dele.
    Nekako je to i logicno, ovaj vid "sporta" postaje sve popularniji i masovniji, a kako su se iole stabilizovale granice ( uveo se red ), nema gde da se "klepa", cigare i pice nisu vise zanimljivi i ulaze u sveru ilegalnog, sverc robom siroke potrosnje se minimizirao, lap topovi foto aparati i ostali licni tehnicki predmeti prolaze kao licni i niko vam nista za to ne moze reci .... itd
    Ostalo je jedino ovo, a ovo je zicer ! Imas para, kupio si, dobices povrat, njima sigurica ne moraju da se zezaju sa pretresima i trazenjima ....
    i tako ti je to

Stariji član Avatar korisnika tiha
    Član od
    17.7.2011.
    Lajkovi
    2628
    Reputacioni uticaj
    134

Ako cemo realno, pojedinici koji kazu da nemaju nista za carinjenje a nose robu cija je cena nekoliko hiljada evra jednako su krivi kao i carinici koji primaju mito.

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

Ako ja kupim 1 (jedan) sat od par stotina ili par hiljada evra za sebe,a ne da bi ga preprodao,ne vidim zasto bi placao carinu na to,a pogotovo da me zaj.... neko ko se u ovoj drzavi nakrao i nakrao para. Ne znam da li se u EU i SAD satovi tretiraju kao luksuzna roba i da li se naplacuje carina na njih,ali znam da su satovi,bilo koje cenovne grupe,mnogo skuplji kod nas,nego bilo gde drugde.
    Prema tome,ne vidim sta je problem u ostvarivanju povracaja poreza na kupljenu robu,sat u ovom slucaju.Zar to pravo nemaju i ono koji iznose nesto iz Srbije?

Stariji član Avatar korisnika tiha
    Član od
    17.7.2011.
    Lajkovi
    2628
    Reputacioni uticaj
    134

Ja isto ne vidim sto bih placao struju koju trosim za sebe a ne preprodajem je... Carina je zakonska obaveza - svako moze da pokusa da je zaobidje a ako ga uhvate zna se sta sledi. Tako je u svim drzavama. Osobadjanje od PDV-a nema veze sa tim posto je ideja da se roba ne oprezuje dva puta.

Mlađi član Avatar korisnika Seegath
    Član od
    23.1.2011.
    Lajkovi
    204
    Reputacioni uticaj
    15

Određen forumom carina

ide nova godina pa se nesto razmišljam da se ponovim

Sat koji merkam je u Nemačkoj mnogo jevtiniji nego kod nas (gle čuda

E sad: da bi do kraja bilo isplativo (treba ići tamo, jesti, spavati...) bitna stvar je povrat pdv-a.

Nemci ko nemci će mi vratiti pdv, ali mi prijatelj reče da oni javljaju (aerodrom u stutgartu) našim carinicima na aerodromu u BGD da ,,neko dolazi iz Stutgarta i nosi sat od par hiljada E).

Naši te ovde dočekaju i domaćinski oderu?

Da li je ovo tačno, i da li je neko imao iskustva?

Ako je tačno kupiću neki casio pa da se utopim u masu...

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    5.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    55

Određen forumom Re: carina

za aerodrom ne znam ali na ovim granicnim prelazima kolima iz EU niko nista ne javlja sigurno.
    vlajo likes this.

Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lajkovi
    4905
    Reputacioni uticaj
    52

Pouzdano znam da za robu nešto nižih iznosa nije bilo problema, priloži se račun, čekaš povraćaj PDV, što avionom što kolima. Niko te ne pita da li si platio carinu.
    jagos likes this.
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life

Član
    Član od
    9.6.2010.
    Lajkovi
    176
    Reputacioni uticaj
    16

pozdrav...moze li neko da mi kaze sa kojeg sajta bi mogao da narucim cerina ili citizen satove a da sigurno salju u nasu zemlju?...i kako to ide sa carinom,nikada nisam narucivao preko neta?...hvala!!!

Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Carina na satove
    By avalon in forum Opšti forum
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 15.4.2009., 23:43

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke