Prikaz rezultata 1 do 2 od ukupno 2
Like Tree24Likes
  • 19 Post By Vladan Stevanovic
  • 5 Post By Vladan Stevanovic

tema: Važno obaveštenje – Obavezno pročitati!

  1. #1
    Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    3.713
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

    Exclamation Važno obaveštenje – Obavezno pročitati!

    Dragi posetioci,

    Iskreno mi je žao što ste u poslednjih nekoliko nedelja svedoci zaista neprijatnih diskusija izazvanih malim brojem članova koji su uvereni da će se na ovom forumu tolerisati bilo kakvo ponašanje.

    Odgovorno vam tvrdim, da od danas neću tolerisati nepristojno ponašanje nekolicine bahatih korisnika koji ne poštuju pravila i koji se trude da ovaj forum izvrgavaju ruglu u svakoj mogućoj prilici. Do sada je u mnogim situacijama ovim članovima popuštano u vidu umanjenja kazne, a iz razloga što se skoro svakom može desiti da napravi sličnu grešku. Od sada, članovima koji su do sada već bili kažnjavani neće biti tolerisan bilo kakav novi prekršaj i biće grubo kažnjeni i u najvećem broju slučajeva njihovi korisnički nalozi će biti trajno ukinuti bez mogućnosti kreiranja novih.

    Poštovanje pravila foruma očekujem od svih članova, a sankcije u slučaju nepoštovanja će se primenjivati na bilo koga nezavisno od toga da li se radi o registrovanom korisniku, moderatoru ili super moderatoru. Naravno da se i sam obavezujem na poštovanje ovih pravila.
    Ovom prilikom bih vam takođe skrenuo pažnju na pravilnik foruma koji svakako preporučujem da pročitate, iz kojeg ću ovom prilikom izdvojiti one članove koji su u poslednje vreme najčešće kršeni, a čije se kršenje, ponavljam, više neće tolerisati:

    Korišćenje naših servisa je privilegija, a ne pravo i može bilo kome biti uskraćeno u svakom trenutku ukoliko administrativni tim sajta SvetSatova proceni da je integritet foruma ugrožen ponašanjem korisnika.
    Budite sigurni da će se ovo pravilo primenjivati u slučaju onih najbahatijih korisnika.

    Molimo da ograničite Vašu registraciju na jedan korisnički nalog. Više korisničkih naloga mogu biti uklonjeni od strane administratora ili moderatora bez prethodne najave.
    Imajte ovo u vidu, a posebno naglašavam da će ponovno registrovanje članova koji su već kažnjeni biti strogo sankcionisano, u najvećem broju slučajeva trajnim ukidanjem prava pristupa forumu.

    Članovi u komunikaciji moraju biti ljubazni i uljudni, i poštovati sve ostale članove foruma. Direktni ili indirektni napadi lične prirode i bilo kakve uvrede su strogo zabranjene. Postovi koji služe omalovažavanju ili ponižavanju ostalih članova i / ili moderatora se neće tolerisati, a niti će rasizam, seksizam, netrpeljivost i psovanje. Članovi koji imaju sukobe lične prirode sa ostalim članovima i moderatorima, to moraju rešiti izvan foruma.
    Ovaj član je izuzetno bitan, i to je nešto što na ovom forumu nikada neće biti tolerisano. Čak i u slučaju da želite da nekome skrenete pažnju da greši, to se može uraditi na uljudan i krajnje pristojan način, bez omalovažavanja sagovornika.

    Molimo za što manje off-topic postova, i obavezno ih označite kao takve ( "OT" u naslovu, i / ili OT ikonica u vidu šoljice za kafu). Molimo vas da ne pokrećete niti da učestvuje u političkim ili verskim debatama. Takođe, razmislite da li je možda podforum "Kafić" odgovarajuće mesto za vaš post.
    Smanjite na najmanju moguću meru off topic poruke, jer „zagađuju“ teme u kojim posetioci traže korisne informacije. Postoje podforumi i teme namenjene za ovakve rasprave pa ih u tim situacijama koristite.

    Komentari ili stav o određenom proizvođaču bi trebalo da budu konstruktivni po prirodi i da služe ispravnoj svrsi koja nikako ne sme biti omalovažavanje brenda kao takvog.
    Nikada nisam verovao da ću ovo pravilo naglažavati punoletnim osobama, ali verujte da više neću tolerisati omalovažavanje bilo kojeg brenda satova, a posebno bez iznošenja bilo kakvih validnih činjenica. Svako ima pravo na sopstvene preferencije brenda i modela sata i u rasprave sa paušalnim procenama određenih brendova se nemojte upuštati.

    Nemojte se uključivati u dijalog sa provokatorima ili spemerima. Prijavite ih moderatorima.
    Ukoliko smatrate da vas je neko uvredio i da se ne ponaša u skladu sa pravilima, prijavite ga moderatorima ili administratorima pre nego da „uzimate stvari u svoje ruke“. Ukoliko se uključite u takve rasprave i prekršite pravila, bićete i sami kažnjeni iako niste započeli svađu! Ukoliko želite da prijavite neprikladno ponašanje nekog od članova iz moderatorskog tima, to možete direktno učiniti slanjem poruke meni.

    Ne pišite poruke nepovezano, tek da i Vi nešto kažete! Ako tražite pomoć, budite precizni. Ukoliko odgovarate na nečiju temu ili pitanje, odvojte nekoliko minuta i dobro razmislite šta ćete napisati, proverite da li ste zaista u pravu i imate li dokaza za svoju tvrdnju. Ne zbijajte šale kada tome nije mesto na ozbiljnoj diskusiji (a najčešće nije). Budite spremni da stojite iza svoje tvrdnje. Sadržaj poruke predstavlja lični stav autora poruke.
    Svako dodatno objašnjenje ovog pravila je suvišno. Pročitajte ga pažljivo.

    Ne preterujte sa korišćenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, BB kodova i ostalih stvari koje su trenutno dostupne na forumu.
    Za sve postoji mera pa tako i prilikom pisanog izražavanja na forumu.

    Pazite koga ispravljate i kome govorite kako nije u pravu:
    Šta god da radite, ne pokušavajte da ispravite bilo koga, osim ako ste 100% sigurni da ste u pravu, a da druga osoba greši. Protiv takvih postupaka, koji su čest uzrok besmislenih svađa po forumima, moraju se boriti moderatori, ali i sami korisnici foruma moraju biti obazrivi prilikom svog izražavanja! Ukoliko niste potpuno sigurni da li neko greši, bolje zatražite od te osobe da objasni svoje mišljenje ili rešenje problema. Zbog prazne priče je moguće da će ljudi sa foruma početi da Vas gledaju sa podozrenjem i da ignorišu Vaša pitanja, ukoliko ne budete delovali dovoljno ozbiljno.
    Poštujući ovo pravilo, izbeći ćete većinu nesporazuma i svađa na forumu.

    Kršenje ovih pravila može rezultovati disciplinskim merama, što može uključivati i zabranu pristupa forumu SvetSatova.
    Zapamtite ovu rečenicu i zapamtite da primena pravila neće biti selektivna u smislu da oni članovi koji su u prijateljskim odnosima sa nekim iz tima moderatora ili samnom mogu da prođu nekažnjeno. Pravila važe za sve!


    I na kraju, svim pravim ljubiteljima satova i ljudima dobre volje želim ugodan boravak i radujem se vašem doprinosu unapređenju kvaliteta foruma!


    Srdačan pozdrav,
    Vladan Stevanović

  2. #2
    Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    3.713
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Važno obaveštenje – Obavezno pročitati!

    Dragi posetioci,

    nakon pisanja prethodne poruke u ovoj temi, iskreno nisam verovao da ću morati ponovo da vam se obraćam po ovom pitanju.

    Poslednje dve nedelje su bile zaista stresne za mene i tim moderatora, jer smo pored problema sa ispadima nekih članova rešavali i problem na brisanjem ogromnog broja poruka od strane nepoznatog lica. Napominjem da identitet te osobe i dalje nije utvrdjen, kao i način na koji je to urađeno, ali vam sa sigurnošću mogu reći da to nije bio niko od istaknutih članova foruma, a svakako ne Dragan (ex-dragon) čije se ime spominjalo u tom kontekstu.

    Naprotiv, Dragan je osoba koja je najviše doprinela razvoju ovog foruma od njegovog nastanka, i kao što sam mu u nekoliko navrata i rekao, voleo bih da mi se u životu pruži prilika da mu se odužim za sav trud i vreme koje je nesebično žrtvovao unapredjujući kvalitet ovog foruma. Razlog iz kojeg je odlučio da se povuče iz aktivnog rada na forumu je opadanje kvaliteta diskusija i neaktivnost većine članova, pa čak i onih koji imaju zavidno znanje, kao i rastući broj malicioznih članova koji su izazivali konstantne sukobe na forumu. U rešavanju tih situacija je najčešće on bio uključen, što je izazivalo dodatni i nepotrebni stres u administriranju foruma.
    U svakom slučaju, iskreno se nadam da će nam se u jednom trenutku ponovo pridružiti, ako ni zbog čega drugog onda barem da vidi kako napreduje tvorevina u čijem stvaranju je imao veliku ulogu i na koju je ostavio neizbrisiv trag.

    Što se tiče neprimerenog ponašanja nekih članova, ono se nažalost nije mnogo popravilo od mog prethodnog obaveštenja, i stoga sam doneo odluku da neke članove trajno udaljim sa foruma. Ovi članovi, od kojih su neki iza sebe ostavili i niz kvalitetnih poruka, nisu zaslužili da zadrže članstvo na forumu jer su se više bavili detektivskim poslom utvrdjivanja porekla fotografija koje su drugi članovi postavljali na forumu, i konstantnim prozivanjem i ponekad vredjanjem članova izazivali mnoštvo sukoba. Ovakvim članovima se neopravdano opraštalo ovakvo ponašanje i sa obzirom da su često prolazili samo sa upozorenjem, njihovo neprimereno ponašanje se nastavilo.

    Iz tog razloga, bih ovom prilikom želeo da napomenem da se upozorenja više neće davati takvim članovima, već će oni biti udaljeni sa foruma bez prethodne opomene. Radije ću udaljiti nekoliko problematičnih članova, nego da svi posetioci ispaštaju zbog toga.

    Većina problematičnih članova zaboravlja da je ovaj forum moj DOM koji sam stvorio i u koji sam pozvao sve iskrene ljubitelje satova i ljude dobre volje da otvoreno diskutuju o satovima i eventualno pronađu svoj psihički mir. Ovaj forum nije javno dobro u kojem svako može da radi i da piše šta mu se prohte. Želeo bih da ovo imate u vidu.

    Budućnost ovog foruma je svetla, i učiniću sve što je u mojoj moći da dodatno unapredim funkcionalnosti i podignem kvalitet diskusija na forumu, jer vi to zaslužujete. Razvoj svakog foruma ima svojih poteškoća, ali to ne znači da svi treba da odustanemo od stvari koje volimo samo zbog nekolicine loših ljudi, koji ionako nisu dobrodošli. Neminovno će neki ljudi odlaziti sa foruma, ali će dolaziti mnogo više novih sa svežim idejama i entuzijazmom sa kojim smo svi mi ovde u jednom trenutku došli.

    Iz tog razoga više ne bih želeo da se osvrćem na ono što je desilo, već bih želeo da sa optimizmom gledam unapred, jer verujem da nas čeka još mnogo lepih stvari u našem druženju.

    Napomenuću da intezivno radim na osmišljavanju novih interesantnih sadržaja na forumu od kojih će se neke ubrzo pojaviti. Biće dosta kvalitetnih tema u forumu Mehanizmi ali i u drugim podforumima. Ono što bih želeo da svako od vas uradi, je da razmisli u kom segmentu može da pomogne, pa makar i u vidu ideje koju će neko drugi sprovesti, a sve u cilju daleko kvalitetnijeg sadržaja.

    Na kraju bih vam se zahvalio na dosadašnjoj podršci i doprinosu, a u nadi da ćete nastaviti da doprinosite kvalitetu ovog foruma u još većoj meri nego do sada.
    Takodje bih se zahvalio timu moderatora koji su zaista uložili ogroman trud u administriranju foruma, i kojima mogu da kažem jedno veliko HVALA.


    Srdačan pozdrav,
    Vladan Stevanović
    ivourar1, bezbi, banja and 2 others like this.

Slične teme

  1. [PRODATO] - Eterna iz '30. godina prošlog veka
    By bursa in forum Prodaja satova
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 28.1.2011., 12:33
  2. Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 19.7.2010., 20:36
  3. Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 15.2.2010., 13:32

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •